Jump to content
Axellion

Gaming on Xplornet Wireless

Recommended Posts

I just wish I could get something stable 24/7. 1500/384 would be fine if it worked, and was reasonable.  :undecided:

man, i wish i could get something crappy.. like 256/56... man.. that would be so awesome.. heck, throw in some high pings.. maybe.... eh... 900?

Share this post


Link to post
Share on other sites

That ain't no lie. Some peoople get such extreme speeds ( I am glad for them) and then other ISP... well we all know how much they lie about speeds, and how greedy they are. Well new year and on to the wireless problem.  :wink2:

Happy New Year all who survived.  :smiley:

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have xplornet wireless...the small business package and play online a lot...never have any problems... no lag...just needed a static ip to play.

a static ip shouldn't make a difference in online gaming.

Share this post


Link to post
Share on other sites

before i got a static ip assigned xbox live would not work...they said it was needed because of how their servers worked...as soon as it was assigned everything worked perfectly.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Currently I have one of the Wireless packages, and have found thats some games work and some dont like to work. Counterstrike for example works fine with little lag, but for some reason it does not like ffxi. I do not know if this is a problem with ISP blocking ports or if my netgear router just does not like the apps. I've read somewhere that you do not need a router to hook up a single pc to xplornet's service but with what technical knowledge I do have I cant see this working. Has anyone infact tried it or am I waisting my time trying? Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Currently I have one of the Wireless packages, and have found thats some games work and some dont like to work. Counterstrike for example works fine with little lag, but for some reason it does not like ffxi. I do not know if this is a problem with ISP blocking ports or if my netgear router just does not like the apps. I've read somewhere that you do not need a router to hook up a single pc to xplornet's service but with what technical knowledge I do have I cant see this working. Has anyone infact tried it or am I waisting my time trying? Thanks.

Welcome to the forum Caius.  :wave::welcome:

First of all it should not hurt a thing to run without a router in between you and the internet. Try it both ways, nothing will blow up.  :wink: You have my promise.

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you have not asked for a static IP, then that is your problem. Their NAT doesn't like games that much. Once you get rid of one of them with the static IP then you will see better pings <100ms for the most part.

The 3.5 works better for pings due to interference with 900/2.4 systems. I saw a guy with the Small Biz on 3.5 and he was getting 5.4mbps down and 1.2mbps up.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×
Speed Test Version 15.9
© 2017 TestMy Net LLC - TestMy.net - Terms & Privacy
© 2017 TestMy Net LLC - TestMy.net - Forum - Terms & Privacy