Jump to content

spudler_t

Beta Tester
  • Posts

    264
  • Joined

  • Last visited

  • Speed Test

    My Results
  • Days Won

    15

Everything posted by spudler_t

  1. @CA3LEI do not want to sound Like I am complaining or not appreciative of all your work and this site (I have been helped by this site when dealing with Comcast/Xfinity more then I can every express) BUT I still have this feeling something is up with the tests and recently (Post started awhile back) I had an Issue that makes me feel even stronger though you may have a perfect explanation as to why my download speed test results rarely get above 500 Mbps. About a week or so ago Windows 11 had a update 22H2 and I installed it and as soon as I did I started having extreme problems with my GPU in iRacing (I do no other gaming or sim stuff so it is all I can base from) I could not run a session due to my FPS drop below 50 causing stuttering etc., at that time I was unaware it was the 22H2 update and Nvidia Driver conflict so I Uninstalled iRacing completely as was instructed by iracing and did a complete re install which caused me to have to download all of the tracks and cars etc. I have acquired since I started in 2018 which came to be a large amount just south of 50 Gb. It just so happened I had my Task manager open on Performance with the ethernet tab open when I started the download and was expecting it to take awhile if my download speeds are running under 500 Mbps. To my Surprise and Joy to be honest I noticed it was displaying my download speed between 900 Mbps to 1.3 Gbps and a majority of the download was in the 1000-1100 Mbps range (1-1.1 Gbps) I am not at all as Knowledgeable in the working as you are but wouldn't that of been a really accurate test of my download speed since it was a good size download that took a bit to complete? Also I am on the west coast (Milwaukie, Oregon) and the server I was downloading from was in Boston so it is not like it was a short distance between the server and myself. I only bring this up as I am Puzzled at the speed results I get in tests and in case something is off I want to help you notice it as I really do appreciate this site and all the time I have been able to benefit from it.
  2. Ok so now (As Of yesterday 9-1-22) I am really confused as to the test speed results, I had to download some content from iracing (About 4 Gigs and then later uploaded a video I recorded and saved to my HD to test the difference in quality (Was none) Between my live streams at 12000 Kbps and a uploaded mp4 file I encoded at 12000 Kbps and when I downloaded the iRacing items my network monitor showed I was downloading at 1.1Gps (or so it said just long enough for me to see then it was done The upload though was steady at 44Mbps for enough time for me to get a good look at that. I only started watching my ethernet performance since I started having these weird speed fluctuations and results and I am at a loss as to what the heck is causing this, if it is my ISP I want them to fix it if it is my 2.5 Gbps ethernet on my MB I need to get it replaced . but I do not know where to start and I would just swap my MB but my other one is not compactable with my upgraded CPU
  3. I did quite a few Multi Thread tests as well as some normal ones . if you @CA3LEhave any Suggestions or Ideas I am all ears. Thanks BTW I appreciate the site adn all of your help through the years.
  4. So I went ahead and ran a couple multithread download tests only using the US and Toronto servers. I am not sure if the time of my tests is showing up as incorrect time zone or if I have the date incorrect on when I replaced the Gateway but I thought it was Sunday 7-17-22 between 18:00 and 19:00 PDT but the test results showing me testing at 18:45 PDT on that day ?? Also looks like the download speed is about the same before and after replacing the Gateway.
  5. Ill run some more of the multithread tests, I know your tests are good and your results are what I used on many occasions to make my point in the past to Xfinity (Comcast) that the problem I was having was on their end not my equipment nor something to be expected or normal Since I have the ability to bring up past results and can show a history of multiple test results and when exactly the problem (Usually drop in Download speed) Started. That was why I was concerned and posted on here as I was puzzled as to what had happened. I will have to look at my result history to see how many tests I did prior to installing the XB8 Gateway as far as when I installed it I got it on Sunday 7-17-22 somewhere around 18:15 PDT I had some issues getting it provisioned the Customer service person was confused and did not speak very good English so it was hard to explain why I was calling so I think it took an hour or so to finally get it connected. One thing I did do (By Accident to be honest) was update a couple of my programs that I use in iRacing while the Task manager was open on my second monitor and I seen it downloaded the file at 1.2 Gbps but it only took it about 10 seconds max I just got lucky to look at the monitor while it was downloading.
  6. I guess it was a bit I was not testing when the drop happened my last test was 5-18-22 I believe Between the 5-17 and 5-20 2022 at a speed of a little over 900 Mbps to then 6-15-22 and a speed dropped to below 500 Mbps (Download speed). Which if it had returned back to normal or better since (Upgrading the Gateway) I now have 1200 Mbps instead of limited to 1000 Mbps I would of expected to see at least a result of 900-1000 Mbps yet still not even close to 50% of that via the testmy.net tests. The fact I can connect to the gateway via the 2.5 Gbps Ethernet would make me think I woudl have even better results as I am not maxing out my ethernet max speed. Just thought I woudl mention this, if the testmy.net speeds are in fact true I need to find what is keeping me lower the 50% of what I am paying for as far as internet speed. Which testmy.net is only tests that show that download speed reduction of more then 50%
  7. So I believe about 3-4 weeks ago maybe more my Download speed dropped from an average of around 800 Mbps to 480Mbps though upload stayed consistent from 35-40 Mbps. I thought it was maybe my Xfinity Gateway since it was past its EOL date and the internet tier had jumped from 1000 Mbps to 1200Mbps but my connection to gateway was only 1000 Mbps. I recently upgraded my desktop CPU, MB, GPU and have the ability to connect via 2500 Mbps so I went in to Xfinity and got the newest XB8 gateway So now I can connect Via the 2500 Mbps speed. I went to do some tests since the gateway change and was shocked to see my download speed was the same no matter which server I used be it the Toronto one or the closer West coast ones. What then threw me off was I had been watching my ethernet Performance via the task manager while running the speed tests via testmy.net as well as I (Did something I never do) and ran some tests via Speedtest.xfinity.com and well as a couple other ones I had not really heard of that came up in my search. Normally I do not trust the other searches to be as accurate as they should be but since this weird result drop on here I was shocked to see that doing the tests via testmy.net the task manager ethernet performance info was exactly as the results on here but it then showed that the other tests were showing the same speed that the task manager showed but the problem was it was showing I am getting 1200-1400 Mbps download on each of the 3 other tests sites I used yet on here it was still around 480 Mbps maybe one test was above a 500 Mbps results for download. I would not even question the speeds except the fact that one day my results went from 700-800 range to the 400-480 range with nothing changing on my end. I will have to go look at my results to give an exact time frame when it all of a sudden dropped.
  8. So far and I haver had it up and running during a 2.5 hour practice and race session in iRacing and the Gateway has worked great even the test I just did a minute or so ago on here is right in line with normal results so the lack of a properly operation fan causing the gateway to overheat is what was causing my upload issues as far as I can tell.
  9. Ha I went and listened to the gateway and no fan was running and it was really hot, replaced fan with one i had that amazingly fit and it seems ok now
  10. Thursday Afternoon all was Great I was on iRacing all my Latency and so on was Perfect at 100% and was even Live streaming a race and no issues. Then last night (Thursday) about 21:00 PDT While running a iRacing Practice and Live streaming I got a message that the YouTube stream was stopped But still in the Sim the Latency and quality numbers were fine at Approx. 22:30 I went to enter a Race (I mention what I am doing so everyone understand that this task requires a decent internet speed and low latency to function properly and has to have that in both directions up and down) My Latency had jumped from around 66 to fluctuating between 133-200 which 200 is in the Red and the Server connection was at 100% So their system and internet were good but the Server connection specifically for me was down to 80%. Now it is showing a 45% packet loss for my connection to them and my internet upload speed has dropped from 37 Mbps to between 60-90 kbps. I have reset the gateway 5X In hopes it would all of a sudden solve the issue and restarted my Gaming Desktop 2X This is first time I have had this issue that I can verify with the Speed tests since I started iRacing in 2019 and I remember years ago like maybe 5-10 I had a Modem back then (No Gateways at that time) that I had to replace and as soon as I did it solved the issue. Sad thing though I had to argue with the Comcast tech for quite awhile and finally demanded a New modem as I had done everything he was suggesting multiple times and was sure it was the upload section of the modem. I am pretty sure it is the same now but just wanted to see if anyone else thought the same?? All drivers on my Desktop Are up to date as I am on top of that due to my iRacing and streaming
  11. The golden Site Xfinity always tells you to use to test internet speed keeps saying Ooops something went wrong, More like oops our Lie we tried to feed you is so obvious we had to crash the test. They always show me as getting 950Mbps or above and I know that is Pure Pooo. I like to test here and then there just to document how much they try to BS people.
  12. I use TCP Optimizer and I use windows 10, Windows seems to like to also on random occasions/updates reset those values back to the non optimal ones. I have used TCP Optimier now for a few years probably 10 maybe now (Geez Time flies as I get Old) I have tested using the Windows default settings then run TCP using the optimal setting reboot and retest and it has always had a much better results on both Up and down after using it. I also recently well last 18 months been doing a ton of iRacing and at same time streaming my races while also using online Telemetry loggers, Discord and Teamspeak apps and have had great results with no Latency or issues of any kind where I hear people that have not tested using this site nor know much about optimizing their internet have lots of issues like High Pings causing cars to vanish or get completely booted by the service due to Latency issues.
  13. well if it has anything to do with the storms lately I know Monday we could not broadcast our iRacing League race as the Head Guy doing the 4K Live streaming lives in Texas and He was without Power Internet anything , I think his el even went off right after contacting us.
  14. Does anyone know if there is a way I can set something so that the xfinity gateway will only do a reset/reboot when I want it to? Way to many times now it will just turn itself off and reboot in the middle of one of my Iracing events which boots me out of server (no connection) and then I get to finish last multiple laps down depending on length of race left. I ask as it just did this to me where I was p14 on grid and was running p5 (p=Position) with a great chance to possible finish top 3 which would of gained me a great deal or IR and SR (ratings they use to put you in with drivers approx. same talent plus higher IR better chances of gaining more and possible gaining the WC/Pro license. I bet in last year I have lost 1000 or more IR just from this same issue Holy cow I just went and looked and I finished dead last 22 out of 22 had I finished 6th I would of gained 70 IR (compared to the driver who did finish 6th with similar IR I had instead I lost 86. but actually I lost 156 from what I would of gained added what they deducted from me Normally in a race you are doing good if you gain 30-50 IR It could possibly take me 5 races finishing great to recover what I just lost due to a Xfinity self initiated reboot. If I need to I can manually hard boot the dang thing every night when I am not on iracing or a few hours before I plan to race .
  15. Actually I use a Budget ( what most people call budget setup) as I do not have the $$ for a better one. I currently use the Logitech G29 Wheel, I had a G force 6+R Shifter but they designed it where the reverse switch was on the bottom (you had to push down and push Right and Back to get reverse) and it hit the bottom of the case and broke a connection pin. And for pedals A guy had a Set of Thrust master T3PA Pro's that had bad Potentiometers and he actually gave them to me all I had to do was buy the Potentiometers and replace them. From what I have heard from other people in my league etc. is that the Fanatec Pedals and Wheels are pretty good. Thrust master makes a good wheel and of course pedal set, matter of fact Thrust master has a new set of pedals I believe the T-LCM which has the Load Cell brake ( Supposed to be best braking style of pedal compared to potentiometers) and the hall effect Throttle (uses magnets so no moving parts to wear and supposed to be more accurate also.
  16. Sorry I am so late replying I somehow missed this, But if you have checked out some of the LSRTV stuff, look up iracing on you tube also they have the 24 hour races where they really run 24 hours have teams where different drivers do like 1-3 hour sessions and they switch throughout the event, Indy car stuff, IRX ( I believe is Ralley cross) World Of Outlaws Late Model and Dirt Sprint cars . Quite a broad range or racing types .
  17. I sure hope you all missed that race it was horrible, first after qualifying I loaded the wrong setup so I was about .5 to .75 slower then I should be, almost had that worked out but forgot to shut my door to my room all the way and my cat decided she wanted to climb in my lap to take a Nap (which she does on occasion), she got tied up in wheel and caused me to crash then when I yelled at her to get down she freaked out and decided to go under desk where my cables are and got tangled in HDMI and unplugged monitor LOL. Thank goodness we have drop races and a 36 race season so I can make up for a bad finish. But I did get some better Camry Cup car pictures
  18. Here is the you tube link to Tonight's (Thursday) broadcast and I am running the #333, This is open setup series so I hope I spent enough time massaging my setup to run up front. North West Truck Series race at Michigan Via iRacing and LSRTV Dang almost forgot Race grid is at 9:00 PM PDT The broadcast starts at around 8:45 PM PDT
  19. @nanobot You should look up the iRacing Youtube channel as well as LSRTV on Youtube as they have all sorts of races Broadcast from, Dirt Midgets, Winged Sprints, UMP as well as the Coca Cola iRacing Pro Series and misc Road course stuff too. I hear quite a few people talk about it like it is a arcade game or so on, But in reality they have done a great job with making the tracks look and feel exactly like the real world ones as well as working the telemetry and physics to be as close to real as possible ( Obviously there is not the G forces or the wind nor the possibility of injury if you wreck) but it still takes a lot of commitment to practicing etc. to even be close to competitive. Some of the races I have done I have ran 5-8 Times the laps of the race to fine tune my setups and get so I can hit my marks each lap etc. I have put in on occasion 4 to 5 hours practicing to run a 1 hour race.
  20. Here are 2 quick Pics I got of the Testmy.net Tundra I'll be running tonight at Michigan, I have a practice I am getting ready to do ( Just waiting for USPS they are supposed to Deliver a 15 " 1500 Watt 4 Ohm Sub and I cannot hear door if I have my headphones on I use for racing LOL) I will get a few more pics at better angles during practice to share to really show how the truck looks.
  21. Ya I seen the way did not do a very good job of showing my car or the Logos on it, Though I guess I can expect that as I have missed some of the cup races , the truck though I have not missed any. I'm sorry I thought I posted my car is the #333 I'm also the #333 in truck. It is kinda Ironic how I had to give up positions as to not wreck the #40 car 5-6 different times for his driving tactics then he ends up winning and I get 7th. Thing is that kind of stuff is what i'll remember next time and maybe won't be so giving, It just takes a Minor bump at Corner entrance to cause the car in front to push wide allowing to to easily pass underneath without wrecking them. Ill work on getting some better pics, Just realized I usually save the replays and upload to you tube but rarely get a 360° set of pictures of car or truck sitting still.
  22. HA found the link to Mondays Cup series event lol, took me forever LOL iRacing NW Cup Series Michigan :)
  23. So some know I run 2 cars in a League and have TMN Logos on them as what a better place to spread the word then some place where your internet speed and latency is equal if not more important to success. Our league Broadcasted our races last year on a smaller company which this year purchased the rites and merged with two huge broadcasting companies so now on Mondays and Thursdays were on on LSRTV which is livesimracing.com. I do not get anything from this but a cool truck and cup looking car and just thought I would remind everyone in case anyone is interested in watching Sim racing some time. I will update this post prior to the Monday race and Thursday race at Milwaukie Speedway with the links One last sort a off topic question?? I see I started using TMN back in 2009 ( I thought it was earlier could be wrong) When did TMN officially start anyway For some reason I was thinking 2001-2003 possibly no idea where I came up with that year just was in my head.
  24. But still... you're getting 50% of that. Over the years I've stated in general that you should get at least 80% before complaining. Which is 20/2.4 Mbps... right about where your speed was before. Interesting how much I have forgotten over the years I remember this you said oMG back when I started using Testmy.net. SO even when I was at my best connections (pre Pandemic) I was just hovering around the 78-80% range. What IRKS me most is the blatant way Xfinity, and im sure others to push their speed tests and recommend you test to the closest server to your location (Then try to blame the suns position, the Ethernet cable, my Gaming desktop with mega RAM, best NIC must be the problem I was so mad on time I asked the tech if next he was going to say since my cat was orangish colored that was the problem)as network traffic over distance will degrade or (Turn SLUG-ISH) When we all know every thing we search for download, stream, etc. is always located as close to your location as possible correct? I mean I must of been insane thinking I needed good speed and low latency to the servers in Boston since they are far from me I am being super sarcastic BTW to those who may not realize this
×
×
  • Create New...