Jump to content

emjrc

Members
  • Content Count

    20
  • Joined

  • Last visited

    Never
  • Speed Test

    My Results

Everything posted by emjrc

  1. emjrc

    Me Again!

    Well CRE8OR, I figured out the rest. Thanks again for all your POSTS in this forum and suggestions!!
  2. Im north of Boston and seem to have pretty good connections. Ive noticed that on the speakeasy tests they seem to be a little more consistent, for me anyways. Is there something im doing wrong. Or does everything look AOK to you..Thanks for the great input all..and thanks for the additional assistance CRE8OR Also CRE8OR i used some tweaks u had in another forum..regcleaner, etc..THX TCP/Web100 Network Diagnostic Tool v5.3.3d click START to begin Checking for Middleboxes . . . . . . . . . . . . . . . . . .
  3. WOW, i was only able to break the 6 mark on speakeasy tests until now.. Connection is:: 6287 Kbps about 6.3 Mbps (tested with 12160 kB) Download Speed is:: 768 kB/s Tested From:: https://testmy.net/ (main) Test Time:: Fri May 27 18:48:08 EDT 2005 Bottom Line:: 112X faster than 56K 1MB download in 1.33 sec Diagnosis: Awesome! 20% + : 74.83 % faster than the average for host (comcast.net) Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-XMHP6UQD1 :::.. Upload Stats ..::: Connection is:: 746 Kbps about 0.7 Mbps (tested with 1013 kB) Upload Speed is:: 91 kB/s Tested From:: https://testmy.net/ (main) Test Time:: Fri May 27 18:48:59 EDT 2005 Bottom Line:: 13X faster than 56K 1MB upload in 11.25 sec Diagnosis: Awesome! 20% + : 116.23 % faster than the average for host (comcast.net) Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-A4QEMGPB8
  4. Well, after some tweaking, this is about the best im getting. I used these settings. http://ttester.broadbandreports.com/tweak/block:4585b6?service=cable&speed=6000&os=winXP&via=normal DefaultReceiveWindow = 150380 DefaultSendWindow = 98304 DisableAddressSharing =
  5. lol..well..i tried both the files in this very long post..and they seemed to slow me down some..here is my ping tests..maybe this will help with which file i need: Log created by AutoCheck.bat on Mon 05/23/2005 Pinging testmy.net [67.18.179.85] with 32 bytes of data: Reply from 67.18.179.85: bytes=32 time=79ms TTL=49 Reply from 67.18.179.85: bytes=32 time=51ms TTL=49 Reply from 67.18.179.85: bytes=32 time=51ms TTL=49 Reply from 67.18.179.85: bytes=32 time=52ms TTL=49 Ping statistics for 67.18.179.85: Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss), Approximate round trip times in milli-seconds: Minimum = 51ms, Maximum = 79ms, Average = 58ms Ping Complete. Tracing route to testmy.net [67.18.179.85] over a maximum of 30 hops: 1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.1.1 2 9 ms 11 ms 5 ms 10.211.168.1 3 19 ms 5 ms 9 ms 68.87.153.73 4 9 ms 7 ms 10 ms 10g-9-4-ar01.woburn.ma.boston.comcast.net [68.87.144.165] 5 24 ms 8 ms 19 ms 12.125.47.17 6 20 ms 30 ms 8 ms gbr2-p10.cb1ma.ip.att.net [12.123.40.190] 7 24 ms 11 ms 11 ms tbr2-p012701.cb1ma.ip.att.net [12.122.5.65] 8 31 ms 33 ms 32 ms tbr2-cl5.cgcil.ip.att.net [12.122.10.106] 9 37 ms 40 ms 49 ms tbr2-cl7.sl9mo.ip.att.net [12.122.10.46] 10 55 ms 56 ms 56 ms tbr2-cl6.dlstx.ip.att.net [12.122.10.90] 11 51 ms 52 ms 63 ms gar1-p370.dlrtx.ip.att.net [12.123.196.97] 12 55 ms 89 ms 52 ms 12.119.136.14 13 54 ms 50 ms 50 ms dist-vlan32.dsr3-1.dllstx3.theplanet.com [70.85.127.61] 14 51 ms 68 ms 72 ms dist-vlan41.dsr2-1.dllstx4.theplanet.com [70.85.127.83] 15 55 ms 51 ms 51 ms gig1-0-1.tp-car9-1.dllstx4.theplanet.com [67.18.116.69] 16 69 ms 51 ms 51 ms 85.67-18-179.reverse.theplanet.com [67.18.179.85] Trace complete. http://ttester.broadbandreports.com/tweak/block:4b5706f?service=dsl&speed=&os=winNT&via=normal TCP/Web100 Network Diagnostic Tool v5.3.3d click START to begin Checking for Middleboxes . . . . . . . . . . . . . . . . . . Done running 10s outbound test (client to server) . . . . . 654.31Kb/s running 10s inbound test (server to client) . . . . . . 4.46Mb/s Your PC is connected to a Cable/DSL modem Alarm: Duplex mismatch condition exists: Host set to Full and Switch set to Half duplex click START to re-test WEB100 Kernel Variables: Client: localhost/127.0.0.1 AckPktsIn: 1276 AckPktsOut: 0 BytesRetrans: 0 CongAvoid: 0 CongestionOverCount: 0 CongestionSignals: 0 CountRTT: 1068 CurCwnd: 65700 CurMSS: 1460 CurRTO: 350 CurRwinRcvd: 65535 CurRwinSent: 5840 CurSsthresh: 2147483647 DSACKDups: 0 DataBytesIn: 0 DataBytesOut: 5585960 DataPktsIn: 0 DataPktsOut: 3826 DupAcksIn: 209 ECNEnabled: 0 FastRetran: 0 MaxCwnd: 65700 MaxMSS: 1460 MaxRTO: 370 MaxRTT: 210 MaxRwinRcvd: 65535 MaxRwinSent: 5840 MaxSsthresh: 0 MinMSS: 1460 MinRTO: 300 MinRTT: 90 MinRwinRcvd: 65535 MinRwinSent: 5840 NagleEnabled: 1 OtherReductions: 1 PktsIn: 1277 PktsOut: 3826 PktsRetrans: 0 X_Rcvbuf: 103424 RcvWinScale: 2147483647 SACKEnabled: 3 SACKsRcvd: 1 SendStall: 0 SlowStart: 47 SampleRTT: 120 SmoothedRTT: 120 X_Sndbuf: 103424 SndWinScale: 2147483647 SndLimTimeRwin: 8622038 SndLimTimeCwnd: 1428795 SndLimTimeSender: 2784 SndLimTransRwin: 2 SndLimTransCwnd: 2 SndLimTransSender: 1 SndLimBytesRwin: 5269140 SndLimBytesCwnd: 316820 SndLimBytesSender: 0 SubsequentTimeouts: 0 SumRTT: 114910 Timeouts: 0 TimestampsEnabled: 0 WinScaleRcvd: 2147483647 WinScaleSent: 2147483647 DupAcksOut: 0 StartTimeUsec: 229755 Duration: 10059129 c2sData: 2 c2sAck: 2 s2cData: 9 s2cAck: 3 half_duplex: 0 link: 100 congestion: 0 bad_cable: 0 mismatch: 1 spd: 0.00 bw: 103.53 loss: 0.000001000 avgrtt: 107.59 waitsec: 0.00 timesec: 10.00 order: 0.1638 rwintime: 0.8576 sendtime: 0.0003 cwndtime: 0.1421 rwin: 0.5000 swin: 0.7891 cwin: 0.5013 rttsec: 0.107594 Sndbuf: 103424 aspd: 6.91788 Checking for mismatch on uplink (speed > 50 [0>50], (xmitspeed < 5) [0.65<5] (rwintime > .9) [0.85>.9], (loss < .01) [1.0E<.01] Checking for excessive errors condition (loss/sec > .15) [1.0E>.15], (cwndtime > .6) [0.14>.6], (loss < .01) [1.0E<.01], (MaxSsthresh > 0) [0>0] Checking for 10 Mbps link (speed < 9.5) [0<9.5], (speed > 3.0) [0>3.0] (xmitspeed < 9.5) [0.65<9.5] (loss < .01) [1.0E<.01], (mylink > 0) [3.0>0] Checking for Wireless link (sendtime = 0) [3.0E=0], (speed < 5) [0<5] (Estimate > 50 [103.53>50], (Rwintime > 90) [0.85>.90] (RwinTrans/CwndTrans = 1) [2/2=1], (mylink > 0) [3.0>0] Checking for DSL/Cable Modem link (speed < 2) [0<2], (SndLimTransSender = 0) [1=0] (SendTime = 0) [3.0E-4=0], (mylink > 0) [3.0>0] Checking for half-duplex condition (rwintime > .95) [0.85>.95], (RwinTrans/sec > 30) [0.2>30], (SenderTrans/sec > 30) [0.1>30], OR (mylink <= 10) [3.0<=10] Checking for congestion (cwndtime > .02) [0.14>.02], (mismatch = 0) [1=0] (MaxSsthresh > 0) [0>0] estimate = 103.53 based on packet size = 11Kbits, RTT = 107.59msec, and loss = 1.0E-6 The theoretical network limit is 103.53 Mbps The NDT server has a 101.0 KByte buffer which limits the throughput to 7.33 Mbps Your PC/Workstation has a 63.0 KByte buffer which limits the throughput to 4.64 Mbps The network based flow control limits the throughput to 4.65 Mbps Client Data reports link is 'T1', Client Acks report link is 'T1' Server Data reports link is '10 Gig', Server Acks report link is 'Ethernet'
  6. well, i started looking thru my add/remove programs and there was an old cisco vpn client in there i no longer use..i uninstalled and: http://ttester.broadbandreports.com/tweak/block:136c15d?service=cable&speed=&os=winXP&via=normal Now, finally, i think the tweaking can begin..Thanks so much!!
  7. Ok, well ive narrowed it down to my pc, and not the router..any ideas what to look for..ICS, Firewall, etc? my pc: http://ttester.broadbandreports.com/tweak/block:2986c48?service=cable&speed=&os=winXP&via=normal Second pc running xp-pro: http://ttester.broadbandreports.com/tweak/block:5bc167f?service=cable&speed=&os=winXP&via=normal
  8. arggg..bout same... download tests running anywhere from 4500-5200...stays around that range. http://ttester.broadbandreports.com/tweak/block:3206f29?service=dsl&speed=&os=winXP&via=normal STILL cannot get the MTU changed..i have no idea what to do next
  9. yes, i tried entering 1500...no changes.. does anyone have any ideas as to why my mtu number will not change from 1372? ive tried disconnecting from router, thought that was the issue, but nothing. Is there a way i can just edit/add directly in registry?
  10. nothing i do seems to change these factors.. MTU = 1372 MTU is not fully optimized for broadband. Consider increasing your MTU to 1500 for better throughput. MSS = 1332 MSS is not fully optimized for broadband (although it might work well for slower connections). Consider increasing your MTU value.
  11. 6Mb/768kb - Just signed up for yesterday afternoon I am stil trying to figure out some tweaking, I spoke to comcast and they said it could be a couple of days before i saw any improvement possibly. Im hoping it goes up from here. :::.. Download Stats ..::: Connection is:: 5295 Kbps about 5.3 Mbps (tested with 12160 kB) Download Speed is:: 646 kB/s Tested From:: https://testmy.net/ (main) Test Time:: Sun May 22 21:24:11 EDT 2005 Bottom Line:: 95X faster than 56K 1MB download in 1.59 sec Diagnosis: Awesome! 20% + : 46.92 % faster than the average for host (comcast.net) Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-ATUDHJEI6 :::.. Upload Stats ..::: Connection is:: 730 Kbps about 0.7 Mbps (tested with 579 kB) Upload Speed is:: 89 kB/s Tested From:: https://testmy.net/ (main) Test Time:: Sun May 22 21:25:01 EDT 2005 Bottom Line:: 13X faster than 56K 1MB upload in 11.51 sec Diagnosis: Awesome! 20% + : 111.59 % faster than the average for host (comcast.net) Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-XTAMQ5ZEL
  12. Yes, ive been trying, but I cant seem to change MTU i think it is. And i didnt see any folders referencing MSS 1332? Receive Window (RWIN): 824320 Window Scaling: 4 Path MTU Discovery: ON RFC1323 Window Scaling: ON RFC1323 Time Stamping: OFF Selective Acks: ON MSS requested: 1332 TTL: unknown TTL remaining: 116 http://ttester.broadbandreports.com/tweak/block:50a1846?service=cable&speed=6000&os=winXP&via=normal :::.. Download Stats ..::: Connection is:: 5133 Kbps about 5.1 Mbps (tested with 12160 kB) Download Speed is:: 627 kB/s Tested From:: https://testmy.net/ (main) Test Time:: Sun May 22 15:28:23 EDT 2005 Bottom Line:: 92X faster than 56K 1MB download in 1.63 sec Diagnosis: Awesome! 20% + : 42.31 % faster than the average for host (comcast.net) Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-7GEUITP2Y And i also ran this program, and left fields all blank. I didnt seem to make a difference when i entered MTU 1500. Also, router has setting for MTU 1500, which is enabled.
  13. Okay, Ive installed my new Motorola SB5100 Modem, Here are my results: :::.. Download Stats ..::: Connection is:: 5193 Kbps about 5.2 Mbps (tested with 5983 kB) Download Speed is:: 634 kB/s Tested From:: https://testmy.net/ (main) Test Time:: Sun May 22 13:10:25 EDT 2005 Bottom Line:: 93X faster than 56K 1MB download in 1.62 sec Diagnosis: Awesome! 20% + : 44.01 % faster than the average for host (Comcast.net) Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-7SMAHKP64 :::.. Upload Stats ..::: Connection is:: 727 Kbps about 0.7 Mbps (tested with 579 kB) Upload Speed is:: 89 kB/s Tested From:: https://testmy.net/ (main) Test Time:: Sun May 22 13:11:52 EDT 2005 Bottom Line:: 13X faster than 56K 1MB upload in 11.51 sec Diagnosis: Awesome! 20% + : 110.72 % faster than the average for host (Comcast.net) Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-72VON5LHD Do these look about right?..Or should i do some more tweaking? I would suggest adding the Toshiba PCX1100 modem to your list of Modems that possibly should be upgraded. Thanks for all the help. Also, What does this mean? TCP/Web100 Network Diagnostic Tool v5.3.3d click START to begin Checking for Middleboxes . . . . . . . . . . . . . . . . . .
  14. This is what my Comcast package is: 6 Mbps/768 Kbps Im thinking of purchasing one of these modems today. Model: SB5100 http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?skuId=5380777&type=product&id=1051384719652 Model: SB5120 http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?skuId=7069744&type=product&id=1108126144181 any suggestions?
  15. I changed MTU to 1500 in TCP Optimizer, click apply and reboot. Did not seem to have any effect. Could it be the modem? The modem is about maybe 6 years old. Toshiba PCX1100 ::.. Download Stats ..::: Connection is:: 2166 Kbps about 2.2 Mbps (tested with 2992 kB) Download Speed is:: 264 kB/s Tested From:: https://testmy.net/ (main) Test Time:: Sun May 22 07:32:56 EDT 2005 Bottom Line:: 39X faster than 56K 1MB download in 3.88 sec Diagnosis: May need help : running at only 60.05 % of your hosts average (comcast.net) Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-KC376OIZF :::.. Upload Stats ..::: Connection is:: 715 Kbps about 0.7 Mbps (tested with 579 kB) Upload Speed is:: 87 kB/s Tested From:: https://testmy.net/ (main) Test Time:: Sun May 22 07:36:56 EDT 2005 Bottom Line:: 13X faster than 56K 1MB upload in 11.77 sec Diagnosis: Awesome! 20% + : 107.25 % faster than the average for host (comcast.net) Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-PCOJ3DR6L http://ttester.broadbandreports.com/tweak/block:d59534?service=cable&speed=768&os=winXP&via=normal
  16. well, thanks for all the suggestions, not sure what problem is, maybe a Comcast issue. I cannot seem to get the download above the 50 to 60 range. Ive run adaware, i used the SG TCP Optimizer, EvID4226Patch.exe, and used the file suggested above with cablenut program. Thanks for all your assistance. Much appreciated. This is what my comcast package is: 6 Mbps/768 Kbps, :::.. Download Stats ..::: Connection is:: 2548 Kbps about 2.5 Mbps (tested with 12160 kB) Download Speed is:: 311 kB/s Tested From:: https://testmy.net/ (main) Test Time:: Sun May 22 02:20:14 EDT 2005 Bottom Line:: 46X faster than 56K 1MB download in 3.29 sec Diagnosis: May need help : running at only 70.64 % of your hosts average (Comcast.net) Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-HQMR8J6BE click START to re-test Checking for Middleboxes . . . . . . . . . . . . . . . . . .
  17. Yes, I did reboot and it was close to before, but not quite where it should be i think. The upload test seems to be very good, just download is where its not using full potential possibly. :::.. Download Stats ..::: Connection is:: 2188 Kbps about 2.2 Mbps (tested with 5983 kB) Download Speed is:: 267 kB/s Tested From:: https://testmy.net/ (main) Test Time:: Sat May 21 22:27:28 EDT 2005 Bottom Line:: 39X faster than 56K 1MB download in 3.84 sec Diagnosis: May need help : running at only 60.66 % of your hosts average (comcast.net) Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-73H80GW6I I also have a linksys router befsr41 version 2. could that be the problem? Thanks again so much for your assistance.. Great information here.
  18. Thank you so much for the response. Ive downloaded file, then extracted and opened. It opened in the "cablenut" program i downloaded earlier, with a few choices. One of which was "Save to registry", which i did. It said successfuly saved to registry, but i must be missing something cause it didnt seem to do anything for the download test.: :::.. Download Stats ..::: Connection is:: 1947 Kbps about 1.9 Mbps (tested with 5983 kB) Download Speed is:: 238 kB/s Tested From:: https://testmy.net/ (main) Test Time:: Sat May 21 21:59:45 EDT 2005 Bottom Line:: 35X faster than 56K 1MB download in 4.3 sec Diagnosis: May need help : running at only 53.98 % of your hosts average (comcast.net) Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-3TASUCZ86 :::.. Upload Stats ..::: Connection is:: 677 Kbps about 0.7 Mbps (tested with 579 kB) Upload Speed is:: 83 kB/s Tested From:: https://testmy.net/ (main) Test Time:: Sat May 21 22:00:51 EDT 2005 Bottom Line:: 12X faster than 56K 1MB upload in 12.34 sec Diagnosis: Awesome! 20% + : 96.23 % faster than the average for host (comcast.net) Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-DICYMJ7R6 Is there something im doing wrong possibly? The cablenut program has some OS choices, but xp-pro is not one of them. It says 2000. Thanks so much again
  19. I have tried the cablenut setings info, but i am really confused as to what exact files im supposed to use. Im running xp-pro sp2 Cable modem (Comcast) Here is what i get on speed tests.. :::.. Upload Stats ..::: Connection is:: 662 Kbps about 0.7 Mbps (tested with 579 kB) Upload Speed is:: 81 kB/s Tested From:: https://testmy.net/ (main) Test Time:: Sat May 21 17:20:54 EDT 2005 Bottom Line:: 12X faster than 56K 1MB upload in 12.64 sec Diagnosis: Awesome! 20% + : 93.57 % faster than the average for host (comcast.net) Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-HDUQE006J Your connection is: 662 Kbps
×
×
  • Create New...