Jump to content
Sign in to follow this  
passthatdutch

NEED HELP!!!

Recommended Posts

Well I cant take it anymore! I have a 10+/1,3mbit connection but I cant even get 25% of it at testmy.net. I saw that testmy has helped a lot peeps so maybe I will be helped too. I allready read a lot of the help topics and done some of the advised things such as downloadig the tcp/ip thingy. But still no improvement. The funny thing is, at a dutch speedtest site i get much higher results than at testmy.net??? Allso I saw a few weeks ago that you could choose the download server, when i choosed a closer located server I had remarkable improvements between the tests at farious servers. But still not even close to what I get at the dutch speedtest site.

The point is I need the upload result to prove some one that I realy have a good upload speed. If I can get 35% of my actual upload speed it will be sufficient but what I've tried, what I did I could not get to that 35% or higher.

My download at testmy

:::.. Download Stats ..:::

Connection is:: 926 Kbps about 0.9 Mbps (tested with 2992 kB)

Download Speed is:: 113 kB/s

Tested From:: https://testmy.net (server1)

Test Time:: Tue Feb 07 2006 18:05:04 GMT+0100

Bottom Line:: 17X faster than 56K 1MB download in 9.06 sec

Diagnosis: May need help : running at only 49.7 % of your hosts average (speedxs.nl)

Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-GV3RSHL6A

My upload stats at testmy

:::.. Upload Stats ..:::

Connection is:: 374 Kbps about 0.4 Mbps (tested with 1496 kB)

Upload Speed is:: 46 kB/s

Tested From:: https://testmy.net (server1)

Test Time:: Tue Feb 07 2006 18:06:54 GMT+0100

Bottom Line:: 7X faster than 56K 1MB upload in 22.26 sec

Diagnosis: Looks Great : 11.64 % faster than the average for host (speedxs.nl)

Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-51IT6JUAH

Results that I get at the dutch speedtest site

Download: about 6000 Kbps

Upload: about 700 Kbps

(tested a few times right after i did the testmy tests.)

Maybe usefull if someone tries to help: I'm running on a laptop wirelessly connected to the internet

P.s.: This is the message that i've send yesterday, saw that I posted it at the wrong header. (retested my upload, ~ same results)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well after cablenut it goes a bit faster but still not satisfying, eventhough it did help my upload very much.

Results now

:::.. Download Stats ..:::

Connection is:: 3481 Kbps about 3.5 Mbps (tested with 2992 kB)

Download Speed is:: 425 kB/s

Tested From:: https://testmy.net (server1)

Test Time:: Thu Feb 09 2006 04:52:25 GMT+0100

Bottom Line:: 62X faster than 56K 1MB download in 2.41 sec

Diagnosis: Awesome! 20% + : 71.99 % faster than the average for host (speedxs.nl)

Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-NB6AQJ8CO

:::.. Upload Stats ..:::

Connection is:: 838 Kbps about 0.8 Mbps (tested with 1013 kB)

Upload Speed is:: 102 kB/s

Tested From:: https://testmy.net (server1)

Test Time:: Thu Feb 09 2006 04:55:42 GMT+0100

Bottom Line:: 15X faster than 56K 1MB upload in 10.04 sec

Diagnosis: Awesome! 20% + : 133.43 % faster than the average for host (speedxs.nl)

Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-APT0J1S8U

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi peepz,

Since cablenut helped to improve my speed, I want to try to get the best setting for it because I'm still not running even close to whats my maximum. Again some info before posting the different results: I'm on a laptop 2,8 ghz, 736 mb ram, wireless connected to the internet, 10+mbit down 1,3+mbit up for my results now with cablenut and VonBuren' custum css settings v8 mtu 150 I get the results above.

The testing results @  http://nitro.ucsc.edu/

TCP/Web100 Network Diagnostic Tool v5.3.3d

click START to begin

Checking for Middleboxes . . . . . . . . . . . . . . . . . .  Done

running 10s outbound test (client to server) . . . . . 881.73Kb/s

running 10s inbound test (server to client) . . . . . . 4.02Mb/s

Your PC is connected to a Cable/DSL modem

The statistics of it

------  Web100 Detailed Analysis  ------

Cable modem/DSL/T1 link found.

Link set to Half Duplex mode

No network congestion discovered.

Good network cable(s) found

Normal duplex operation found.

Web100 reports the Round trip time = 416.08 msec; the Packet size = 1460 Bytes; and

There were 62 packets retransmitted, 289 duplicate acks received, and 322 SACK blocks received

The connection was idle 0 seconds (0%) of the time

This connection is network limited 99.25% of the time.

Web100 reports TCP negotiated the optional Performance Settings to:

RFC 2018 Selective Acknowledgment: ON

RFC 896 Nagle Algorithm: ON

RFC 3168 Explicit Congestion Notification: OFF

RFC 1323 Time Stamping: OFF

RFC 1323 Window Scaling: ON

Packet size is preserved End-to-End

Server IP addresses are preserved End-to-End

Information: Network Address Translation (NAT) box is modifying the Client's IP address

Server says [xx.xx.xxx.xxx] but Client says [xxx.xxx.x.x]

More details of it

WEB100 Kernel Variables:

Client: localhost/127.0.0.1

AckPktsIn: 1882

AckPktsOut: 0

BytesRetrans: 90520

CongAvoid: 983

CongestionOverCount: 0

CongestionSignals: 1

CountRTT: 1560

CurCwnd: 265720

CurMSS: 1460

CurRTO: 680

CurRwinRcvd: 513920

CurRwinSent: 16304

CurSsthresh: 256960

DSACKDups: 0

DataBytesIn: 0

DataBytesOut: 5266220

DataPktsIn: 0

DataPktsOut: 3607

DupAcksIn: 289

ECNEnabled: 0

FastRetran: 1

MaxCwnd: 515380

MaxMSS: 1460

MaxRTO: 1200

MaxRTT: 620

MaxRwinRcvd: 513920

MaxRwinSent: 16304

MaxSsthresh: 256960

MinMSS: 1460

MinRTO: 420

MinRTT: 160

MinRwinRcvd: 64240

MinRwinSent: 16304

NagleEnabled: 1

OtherReductions: 0

PktsIn: 1883

PktsOut: 3609

PktsRetrans: 62

X_Rcvbuf: 103424

RcvWinScale: 7

SACKEnabled: 3

SACKsRcvd: 322

SendStall: 0

SlowStart: 495

SampleRTT: 450

SmoothedRTT: 410

X_Sndbuf: 103424

SndWinScale: 3

SndLimTimeRwin: 74525

SndLimTimeCwnd: 10235017

SndLimTimeSender: 2606

SndLimTransRwin: 1

SndLimTransCwnd: 2

SndLimTransSender: 1

SndLimBytesRwin: 227760

SndLimBytesCwnd: 5044300

SndLimBytesSender: 0

SubsequentTimeouts: 0

SumRTT: 649090

Timeouts: 0

TimestampsEnabled: 0

WinScaleRcvd: 3

WinScaleSent: 7

DupAcksOut: 0

StartTimeUsec: 313196

Duration: 10311824

c2sData: 2

c2sAck: 2

s2cData: 9

s2cAck: 4

half_duplex: 1

link: 0

congestion: 0

bad_cable: 0

mismatch: 0

spd: 0.00

bw: 1.61

loss: 0.000277085

avgrtt: 416.08

waitsec: 0.00

timesec: 10.00

order: 0.1536

rwintime: 0.0072

sendtime: 0.0003

cwndtime: 0.9925

rwin: 3.9209

swin: 64.0000

cwin: 3.9320

rttsec: 0.416083

Sndbuf: 8388608

aspd: 4.86424

Checking for mismatch on uplink

(speed > 50 [0>50], (xmitspeed < 5) [0.88<5]

(rwintime > .9) [0.00>.9], (loss < .01) [2.77<.01]

Checking for excessive errors condition

(loss/sec > .15) [2.77>.15], (cwndtime > .6) [0.99>.6],

(loss < .01) [2.77<.01], (MaxSsthresh > 0) [256960>0]

Checking for 10 Mbps link

(speed < 9.5) [0<9.5], (speed > 3.0) [0>3.0]

(xmitspeed < 9.5) [0.88<9.5] (loss < .01) [2.77<.01], (mylink > 0) [3.0>0]

Checking for Wireless link

(sendtime = 0) [3.0E=0], (speed < 5) [0<5]

(Estimate > 50 [1.61>50], (Rwintime > 90) [0.00>.90]

(RwinTrans/CwndTrans = 1) [1/2=1], (mylink > 0) [3.0>0]

Checking for DSL/Cable Modem link

(speed < 2) [0<2], (SndLimTransSender = 0) [1=0]

(SendTime = 0) [3.0E-4=0], (mylink > 0) [3.0>0]

Checking for half-duplex condition

(rwintime > .95) [0.00>.95], (RwinTrans/sec > 30) [0.1>30],

(SenderTrans/sec > 30) [0.1>30], OR (mylink <= 10) [3.0<=10]

Checking for congestion

(cwndtime > .02) [0.99>.02], (mismatch = 0) [0=0]

(MaxSsthresh > 0) [256960>0]

estimate = 1.61 based on packet size = 11Kbits, RTT = 416.08msec, and loss = 2.77085E-4

The theoretical network limit is 1.61 Mbps

The NDT server has a 8192.0 KByte buffer which limits the throughput to 153.81 Mbps

Your PC/Workstation has a 501.0 KByte buffer which limits the throughput to 9.42 Mbps

The network based flow control limits the throughput to 9.45 Mbps

Client Data reports link is 'T1', Client Acks report link is 'T1'

Server Data reports link is '10 Gig', Server Acks report link is 'T3'

SpeedGuide.net TCP/IP Analyzer

TCP properties for IP = xx.xx.xxx.xxx ()

Browser/OS = Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; nl-NL; rv:1.7.12) Gecko/20050919 Firefox/1.0.7

Notes: Read the Analyzer FAQ if the above is not your IP address.

TCP options string = 020405b40103030301010402

MTU = 1500

MTU is fully optimized for broadband.

MSS = 1460

Maximum useful data in each packet = 1460, which equals MSS.

Default TCP Receive Window (RWIN) = 513920

RWIN Scaling (RFC1323) = 3 bits (scale factor of 6)

Unscaled TCP Receive Window = 64240

RWIN is a multiple of MSS

Other values for RWIN that might work well with your current MTU/MSS:

256960 (MSS x 44 * scale factor of 4)

128480 (MSS x 44 * scale factor of 2)

64240 (MSS x 44)

bandwidth * delay product (Note this is not a speed test):

Your TCP Window limits you to: 20556.8 kbps (2569.6 KBytes/s) @ 200ms

Your TCP Window limits you to: 8222.72 kbps (1027.84 KBytes/s) @ 500ms

MTU Discovery (RFC1191) = ON

Time to live left = 53 hops

TTL value is ok.

Timestamps (RFC1323) = OFF

Selective Acknowledgements (RFC2018) = ON

IP type of service field (RFC1349) = 00000000 (0)

So can please anyone who knows better help me?

Share this post


Link to post
Share on other sites

The log file is in dutch...

Microsoft Windows XP [versie 5.1.2600]

Pingen naar testmy.net [67.xx.xxx.xx] met 32 byte gegevens:

Antwoord van 67.xx.xxx.xx: bytes=32 tijd=136 ms TTL=42

Antwoord van 67.xx.xxx.xx: bytes=32 tijd=134 ms TTL=42

Antwoord van 67.xx.xxx.xx: bytes=32 tijd=133 ms TTL=42

Antwoord van 67.xx.xxx.xx: bytes=32 tijd=133 ms TTL=42

Antwoord van 67.xx.xxx.xx: bytes=32 tijd=133 ms TTL=42

Antwoord van 67.xx.xxx.xx: bytes=32 tijd=135 ms TTL=42

Antwoord van 67.xx.xxx.xx: bytes=32 tijd=136 ms TTL=42

Antwoord van 67.xx.xxx.xx: bytes=32 tijd=134 ms TTL=42

Antwoord van 67.xx.xxx.xx: bytes=32 tijd=134 ms TTL=42

Antwoord van 67.xx.xxx.xx: bytes=32 tijd=133 ms TTL=42

Antwoord van 67.xx.xxx.xx: bytes=32 tijd=134 ms TTL=42

Antwoord van 67.xx.xxx.xx: bytes=32 tijd=135 ms TTL=42

Ping-statistieken voor 67.xx.xxx.xx:

    Pakketten: verzonden = 12, ontvangen = 12, verloren = 0

    (0% verlies).De gemiddelde tijd voor het uitvoeren van

Share this post


Link to post
Share on other sites

:::.. Download Stats ..:::

Connection is:: 3447 Kbps about 3.4 Mbps (tested with 2992 kB)

Download Speed is:: 421 kB/s

Tested From:: https://testmy.net (server1)

Test Time:: Thu Feb 09 2006 18:15:17 GMT+0100

Bottom Line:: 62X faster than 56K 1MB download in 2.43 sec

Diagnosis: Awesome! 20% + : 42.5 % faster than the average for host (speedxs.nl)

Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-3PLWTGYIF

::.. Upload Stats ..:::

Connection is:: 835 Kbps about 0.8 Mbps (tested with 1496 kB)

Upload Speed is:: 102 kB/s

Tested From:: https://testmy.net (server1)

Test Time:: Thu Feb 09 2006 18:14:08 GMT+0100

Bottom Line:: 15X faster than 56K 1MB upload in 10.04 sec

Diagnosis: Awesome! 20% + : 108.23 % faster than the average for host (speedxs.nl)

Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-MR7E0P3LS

This are the stats now, not any improvement... And I see only one file to download?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just noticed you are from the UK. You are one of 3 people from there who have complained about low test speed at testmy.net in the last 4 days. All of your nitro tests showed a common result. High RWIN setting but with restricted throughput limits.

I suspect your country's internet network has slowed because one of 4 core routers is down. Here is the link:

http://www.internettrafficreport.com/europe.htm

My advise is - do not be stressed about your test results as it is the fault of the network, not your comp setting.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The pings get high when he jumps the pond..

12    99 ms    98 ms    97 ms  so-7-0-0.cr2.dca2.us.above.net [64.xxx.xx.xxx]<- Washington DC

13  127 ms  126 ms  125 ms  so-2-3-0.cr2.dfw2.us.above.net [64.xxx.xx.xx] <- Dallas/ Fort Worth

My guess would be that they are a little congested right now..

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've tried both ccs files and they arent both better then the mtu1500 settings of VanBuren cablenutsettings 8.0. I dont know if it makes anny difference but Im from the Netherlands. The strange thing is, like I said before, I get pritty close results of the max. of my connection when I do a dutch speedtest. Eventhough cablenut has improved allso the stats of that speedtest. So I can tell you all thats worth trying, and offcourse I want to thank all of you for the settings. Uhhh maybe allso important I'm doing speedtest here for over 2 weeks now, the results that I get now are the highest  yet, even if there some routers down they ought to be fixed within 2 weeks I guess

Share this post


Link to post
Share on other sites

The Dutch test site ? numion ? is giving me some strange results, :o

check out their forum,

I get 5x my connection Cap. lol, I just wish,  :haha:

have you tried Abeltronica .com  Portugal, it is  multilingual ,and for me ( UK )very reliable,  sorry I don't do the Techie bit (noob )

Share this post


Link to post
Share on other sites

[ just noticed you are from the UK. You are one of 3 people from there who have complained about low test speed at testmy.net in the last 4 days. All of your nitro tests showed a common result. High RWIN setting but with restricted throughput limits.]

Hey trogers

thanks for the head up on the Oxford router info,

But with much respect, and  crawling from a noob,

passthatdutch is from the Netherlands   (Holland ),

are u trying to piss him off , nobody admits to coming from the UK,

Me, I am Anglo-Saxon ,if anyone asks,   I have PM'd him about the dutch test  site, as I am a member of a forum there, if I guessed right ?

As a fellow newbie ,I just wish to thank you guys at testmy for a great forum ,

I am more than happy to cross the pond for such  good humor and advice

Regards

Roco .UK

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nope, the the mtu1500 10000 makes it slower too, untill now the mtu1500 1500 has the best results. The reason why I stick here is becuase that cablenut program and settings realy does matters, but it just needs the right settings, otherwise I could not imagine how my results are fluctuating this much. On the other hand on the dutch speedtest my result havent changed since the first time I applied a ccs. If its worth trying and the mods have the time to help I will stick here untill we have the results close (or even better?) than the dutch results.

Rocco, its not numion, its speedtest.nl, a very very reliable speedtest site, its has almost all the aviable dutch ISP's in his database (maybe a hint for testmy?) and compares the same connection with other peoples results with the same type of connection from the same ISP at that day (its that much crowded that they can do that, larger ISP's has more than hundereds of unieke tests so you can see if your connection is slower than it has to be on that day or not).

Anyway, still my thnxs to the Trogers and testmy.net

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...