Jump to content
Sign in to follow this  
Buckeyes69

Speeds SUCK!, Tech support was NO help. I may go postal.

Recommended Posts

:::.. Download Stats ..:::

Connection is:: 233 Kbps about 0.2 Mbps (tested with 386 kB)

Download Speed is:: 28 kB/s

Tested From:: https://testmy.net  (main)

Test Time:: Mon Feb 27 21:02:04 EST 2006

Bottom Line:: 4X faster than 56K 1MB download in 36.57 sec

Diagnosis: May need help : running at only 25.6 % of your hosts average (direcpc.com)

Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-TG4Q7I6B5

:::.. Upload Stats ..:::

Connection is:: 19 Kbps about 0 Mbps (tested with 97 kB)

Upload Speed is:: 2 kB/s

Tested From:: https://testmy.net  (server1)

Test Time:: Mon Feb 27 21:03:40 EST 2006

Bottom Line:: 0X faster than 56K 1MB upload in 512 sec

Diagnosis: May need help : running at only 23.75 % of your hosts average (direcpc.com)

Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-3WRFX104E

As you can see my speeds suck big donkey wanker.  I started with the DW6000, crap speeds, now I have DW7000 proffessional and well you can see not much has changed other than I am paying more for those crap speeds.  After an hour with Direcway tech, he basically said the bandwidth was low on my satellite..sorry.  If I was getting 50-60 upload speeds he could further work with me to improve upon those.  Thing is NO MATTER what time I check it (for the past months, weeekdays, weeknights, weekends, etc) I have never gotten better than 50 upload & 600 download.  According to the website the "TYPICAL" speeds (not max typical) for proffessional is 100 upload and 650-750 download.  obviously mine are nowhere near that.

I need major help, or I need someone that is good with explosives.

Share this post


Link to post
Share on other sites

DirecWay lies, as long as you are D/Ling at least 200Kbps. they don't care!

Buckeyes69 are you on the 6000 or 7000? Try the TCP Optimizer. Are you clean from spyware and virus? Have you run disk clean up? Have you defragmented your hard drive?

Try these for reading:

http://www.testmy.net/forum/b-3

http://www.testmy.net/forum/b-12

We can always get those kind of speed scores up.

Post back with anymore questions.

Share this post


Link to post
Share on other sites

As a side note, I have been reading this site for a while trying to figure the problem out, but most of the tweaks appear to be for DW4000.  Several people say you can't tweak a self hosted system like the DW7000, so I figured I would post.  I tried a few of the tweaks when I had the DW6000 but did not see an improvement. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I tried to run both tests around 9pm (EST) and it was so slow I gave up.

I tried again at 11:30 PM (Eastern Time) and got the following,

:::.. Download Stats ..:::

Connection is:: 1015 Kbps about 1 Mbps (tested with 2992 kB)

Download Speed is:: 124 kB/s

Tested From:: https://testmy.net  (server1)

Test Time:: Tue Feb 28 23:29:46 EST 2006

Bottom Line:: 18X faster than 56K 1MB download in 8.26 sec

Diagnosis: Looks Great : 12.28 % faster than the average for host (direcpc.com)

Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-AZWOJLTD5

:::.. Upload Stats ..:::

Connection is:: 108 Kbps about 0.1 Mbps (tested with 579 kB)

Upload Speed is:: 13 kB/s

Tested From:: https://testmy.net  (main)

Test Time:: Tue Feb 28 23:31:16 EST 2006

Bottom Line:: 2X faster than 56K 1MB upload in 78.77 sec

Diagnosis: Awesome! 20% + : 28.57 % faster than the average for host (direcpc.com)

Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-PIKAR2Y3V

For whatever reason those are the fastest times I have gotten in the 6 months I have had the unit.  Not sure what changed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beleive it or not some tweaks take time to take hold. Even though people say reboot to set in, some times it takes a little longer to actually work into system. Hope this was the case for you! It is a lot of the time for me. Even though most it comes in right away, some it comes later. Unfortuanately then you don't know which one worked best!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beleive it or not some tweaks take time to take hold. Even though people say reboot to set in, some times it takes a little longer to actually work into system. Hope this was the case for you! It is a lot of the time for me. Even though most it comes in right away, some it comes later. Unfortuanately then you don't know which one worked best!

That wasn't due to the tweaks, it was because he used a more accurate test file  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah, but I ran those same "more accurate" test files earlier in the day and it was the same as the night before.  I have a nagging feeling there was some sort of bandwidth choke that "magically" disappeared when I called & complained.  Maybe not...but I didn't do ANY new tweaks...what I read I had done already.  I'll check it again tonight around 9 and see what I get.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah, but I ran those same "more accurate" test files earlier in the day and it was the same as the night before.  I have a nagging feeling there was some sort of bandwidth choke that "magically" disappeared when I called & complained.  Maybe not...but I didn't do ANY new tweaks...what I read I had done already.  I'll check it again tonight around 9 and see what I get.

Do you have a firewall on?

Are you running wireless or wired?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...