Jump to content
Sign in to follow this  
knifeman

DSL modem terribly slow at 5am. Works great during day and evening

Recommended Posts

I sure hope someone can point me in the right direction. I have Alltel DSL and a speedstream 4200 modem. It is a lot faster than my old direcway connection except for early in the morning. This morning I could not even use the internet it was so slow.

Alltel says there is huge amounts of traffic upstream from my modem and I have spyware hogging my connection. I have run windows defender, spybot, trend micro and adaware. All say my system is clean.

If there actually is a lot of upstream data, how do I find the source?

I don't think my system is at fault because it only does this in the early am. Does anyone have any ideas why this is happening?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ethernet is way faster than usb.

it wont make any difference in speed because his ISP, is only 6mbps max USB on that modem is USB 2.0 so its plenty fast enough. but i would switch it to eathernet just because eathernet is better in general.

Share this post


Link to post
Share on other sites

knifeman next time it is like that happens, put your computer in safemode with networking and see if your Internet is still super slow.

I did just as you said this morning. The data transfer was just as slow in safe mode as it is in normal mode. Does this mean the problem is with Alltel?

Thanks to everyone for their help. I don't have an ethernet card so I am using USB. When it is working, it is plenty fast. For whatever reason at 5 to 5:30 in the morning and after 9pm my connection just drops. It may take 5 or 10 minutes to load one page. Other times like right now, I can get data transfer rates over 200.

Tim

Share this post


Link to post
Share on other sites

I did just as you said this morning. The data transfer was just as slow in safe mode as it is in normal mode. Does this mean the problem is with Alltel?

Thanks to everyone for their help. I don't have an ethernet card so I am using USB. When it is working, it is plenty fast. For whatever reason at 5 to 5:30 in the morning and after 9pm my connection just drops. It may take 5 or 10 minutes to load one page. Other times like right now, I can get data transfer rates over 200.

Tim

yes i would say its a alltel problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...