Jump to content
Sign in to follow this  
gigahertz205

FIOS troubling

Recommended Posts

My internet is starting to slow down on me. Im paying for 15mps/2mps. I used to get around 13mps down and 1.5 up but today Im only getting 1.5 mps down. this is really bugging me because its takes lots of time to load websites and i have to wait couple of second to even open google. today was the first time i realized a significant differnce in speed but it lagged here and there for couple of days. I am virus free and spyware free and all the other stuff. Ran hijack this with analyzer and none there.

Your connection is: 1762 Kbps or 1.76 Mbps

You Downloaded at: 215 kB/s

Your connection is: 125 Kbps or 0.13 Mbps

You Uploaded at: 15 kB/s

Share this post


Link to post
Share on other sites

Welcome to the forum gigahertz205.  :wave:

Would you mind doing a test here for me?

http://www.testmy.net/tools/test/d_load.php?ni=1&tt=1&s=12160&st=st

And be sure to clean out your cache at the top of your browser*Tools*Internet Options*Delete Files including Off line Content*OK*OK*Test

Also read in here if you would.  :D

http://www.testmy.net/forum/t-4257

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do you run any bittorrent software and if so, did you stop it before testing.  If you find that stopping the BT fixes it, the I suspect you haven't patched your tcp/ip sys file.  OR you did patch and a recent update unpatched it for you.  I had that happen and had to repatch it the other day.  Very annoying.

Share this post


Link to post
Share on other sites

1 3.24.1343.static.theplanet.com (67.19.36.3) 49.202 ms 0.502 ms 0.429 ms

2 vl7.dsr01.dllstx4.theplanet.com (67.18.116.65) 0.456 ms 0.481 ms 0.460 ms

3 vl41.dsr01.dllstx3.theplanet.com (70.85.127.81) 6.740 ms 0.729 ms 0.585 ms

4 25.7f.5546.static.theplanet.com (70.85.127.37) 0.621 ms 0.592 ms 0.621 ms

5 GigE3-1.GW2.DFW13.ALTER.NET (63.84.101.53) 0.781 ms 0.540 ms 0.619 ms

6 0.so-1-0-0.XL1.DFW13.ALTER.NET (152.63.103.226) 0.944 ms 0.736 ms 1.249 ms

7 0.so-4-0-0.XL1.NYC1.ALTER.NET (152.63.19.73) 40.946 ms 41.186 ms 41.078 ms

8 POS6-0.GW9.NYC1.ALTER.NET (152.63.9.25) 40.914 ms 41.034 ms 40.906 ms

9 gnilink-gw.customer.alter.net (63.65.167.122) 46.410 ms 42.768 ms *

10 so-0-1-0-0.BB-RTR2.NY60.verizon-gni.net (130.81.4.213) 43.150 ms 43.524 ms 43.046 ms

MPLS Label=100512 CoS=0 TTL=1 S=0

11 so-7-2-0-0.BB-RTR2.NY325.verizon-gni.net (130.81.7.202) 45.621 ms 43.194 ms 43.525 ms

MPLS Label=100464 CoS=0 TTL=1 S=0

12 P15-0.LCR-01.NYCMNY.verizon-gni.net (130.81.28.170) 43.024 ms 43.003 ms 43.061 ms

13 P10-0.FTTP-02.NYCMNY.verizon-gni.net (130.81.37.81) 51.473 ms 47.583 ms 47.621 ms

14 pool-71-241-146-37.nycmny.fios.verizon.net (71.241.146.37) 50.791 ms 50.718 ms 52.639 ms

15 * * *

16 * * *

17 * * *

18 * * *

19 * * *

20 * * *

21 * * *

22 * * *

23 * * *

24 * * *

25 * * *

26 * * *

27 * * *

28 * * *

29 * * *

30 * * *

results for the traceroute

:::.. Download Stats ..:::

Connection is:: 6394 Kbps about 6.39 Mbps (tested with 12160 kB)

Download Speed is:: 781 kB/s

Tested From:: http://www.testmy.net/ (Server 1)Test Time:: 2006/06/06 - 2:56pm

Bottom Line:: 112X faster than 56K 1MB Download in 1.31 sec

Tested from a 12160 kB file and took 15.578 seconds to complete

Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.0.4) Gecko/20060508 Firefox/1.5.0.4

Diagnosis: Looks Great : 8.48 % faster than the average for host (verizon.net)

Validation Link:: http://www.testmy.net/stats/id-Q70BZ1XYK

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nevermind, I ran the site test myself and got the same results.  I've never done a test from the site, just from my side.  Those results look perfect on the network side then, so the issues would seem to be on the computer side.  I'd look for spyware and viruses.  If you are infected, the scanners you have installed already may no longer find anything as a good virus would hide from it.  Also look into the tcpip sys patch I mentioned above.  You may just be overusing the connections.  Could be as simple as tweaking the connection settings on the computer with all the tools on the site here.  It would seem it's in your hands at this point.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...