Jump to content
Sign in to follow this  
CTo

Just upgraded to SBC Express Package ($12.99/month), and having problems

Recommended Posts

Before I upgraded, I had the Basic package with advertised speeds of 384/384.  Some of you may have not heard of this package before since it is a "grand-daddy" package and it is no longer offered.  I was paying $26.99 a month for this and have been using it for about 2.5 years.

Clearly I have paying too much for such a speed so I decided to call SBC.  I was advised to upgrade online at www.att.com/upgrade.  I chose the lowest package that is offered right now -- the Express package with advertised speeds of 1.5 dl / 384 ul.  It's a promotion called the "loyal customer upgrade"?

Anyway it has been 4 days since I upgraded and I am only receiving 81 kB/s download.  My  upload seems about right at 40 kB/s.  I'm not even getting half of the advertised max!  However I do realize that this falls in the 384 - 1.5 DL range.  Upsetting...

BUT here's something that confuses me.  I go to http://192.168.0.1/

and it shows that I am ONLY connected at 768 Kbps (downstream)!!  :idea: If I dl at 81 kB/s, it seems allright if my max really is 768 Kbps!  :whaa: Can somebody help me?  Much appreciated.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wee I'm so happy.  I just woke up and the first thing I do is run a download test.  I haven't even called my ISP yet, and here are my results!

BEFORE (at the time of my first post)

80 kB/s

NOW

:::::::::::::::::.. Download Stats ..:::::::::::::::::

Download Connection is:: 1332 Kbps about 1.33 Mbps (tested with 2992 kB)

Download Speed is:: 163 kB/s

Tested From:: https://testmy.net/ (Server 1)

Test Time:: 2006/07/05 - 1:02pm

Bottom Line:: 23X faster than 56K 1MB Download in 6.28 sec

Tested from a 2992 kB file and took 18.406 seconds to complete

Download Diagnosis:: May need help : running at only 65.91 % of your hosts average (pacbell.net)

D-Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-6ZHK2WXBJ

User Agent:: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; InfoPath.1)

:::::::::::::::::.. Upload Stats ..:::::::::::::::::

Upload Connection is:: 339 Kbps about 0.34 Mbps (tested with 2992 kB)

Upload Speed is:: 41 kB/s

Tested From:: https://testmy.net/ (Server 1)

Test Time:: 2006/07/05 - 1:05pm

Bottom Line:: 6X faster than 56K 1MB Upload in 24.98 sec

Tested from a 2992 kB file and took 72.26976 seconds to complete

Upload Diagnosis:: Looks Great : 7.62 % faster than the average for host (pacbell.net)

U-Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-BTE58Q36K

User Agent:: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; InfoPath.1)

I guess it got fixed by itself.  : )

EDIT:

And yes I did clear the cache and all.  My dl speeds have increased dramatically, but it is jumpy still... After completing over 5 tests, I noticed that it can range from 155-170 kB/s.  I guess I still have to let it settle?

I'm happy still.  :haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...