Jump to content
Sign in to follow this  
upchuck1jr

Slow Cox speeds

Recommended Posts

Hey guys...  Been searching for quite awhile for information to hopefully bring my internet connection up to snuff.  Looks like most of the posts here are very informative and seems to be a good wealth of experience with some of these problems.

I've read through both stickys and have given all suggestions a shot, with no noticeable change.  I'm running Cox 7 Mbps out of Oklahoma City.  I consistently run between 2 and 3 Mbps according to Cox's Las Vegas Speed Test.  Looks like my upload speed is fine, around 550 or so.

I normally run my setup through a Linksys WRT54G, but have also tried connecting my computer directly to the modem, with no improvement.  I also normally run Zone Labs Security Suite, but have the same results with it disabled.

Here are my results from the testmy.net tests:

:::.. Download Stats ..:::

Download Connection is:: 1416 Kbps about 1.4 Mbps (tested with 2992 kB)

Download Speed is:: 173 kB/s

Tested From:: https://testmy.net/ (Server 1)

Test Time:: 2006/12/28 - 5:18pm

Bottom Line:: 25X faster than 56K 1MB Download in 5.92 sec

Tested from a 2992 kB file and took 17.312 seconds to complete

Download Diagnosis:: May need help : running at only 28.06 % of your hosts average (cox.net)

D-Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-MGQ0PYNAS

User Agent:: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.1.1) Gecko/20061204 Firefox/2.0.0.1 [!]

:::.. Upload Stats ..:::

Upload Connection is:: 555 Kbps about 0.6 Mbps (tested with 1013 kB)

Upload Speed is:: 68 kB/s

Tested From:: https://testmy.net/ (Server 1)

Test Time:: 2006/12/28 - 5:21pm

Bottom Line:: 10X faster than 56K 1MB Upload in 15.06 sec

Tested from a 1013 kB file and took 14.953 seconds to complete

Upload Diagnosis:: May need help : running at only 80.09 % of your hosts average (cox.net)

U-Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-U5H0J2QL4

User Agent:: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.1.1) Gecko/20061204 Firefox/2.0.0.1 [!]

Greatly appreciate any help that you all might be able to offer.  I've heard horror stories of dealing with Cox techs.  Trying to make sure there's nothing on my end before I start that process.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Welcome to the forum upchuck1jr! :welcome:

I'm sorry to hear about your problem. Could you please do this? Start > Run > Cmd > ping www.testmy.net  (Copy and paste results)

Start > Run > Cmd > tracert www.testmy.net  (Copy and paste results)

Have you read the tweaking sticky?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the quick reply, Sparticus...  Here are the results of what you asked for...

ping www.testmy.net

Pinging www.testmy.net [67.18.179.85] with 32 bytes of data:

Reply from 67.18.179.85: bytes=32 time=16ms TTL=56

Reply from 67.18.179.85: bytes=32 time=16ms TTL=56

Reply from 67.18.179.85: bytes=32 time=13ms TTL=56

Reply from 67.18.179.85: bytes=32 time=14ms TTL=56

Ping statistics for 67.18.179.85:

    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),

Approximate round trip times in milli-seconds:

    Minimum = 13ms, Maximum = 16ms, Average = 14ms

tracert www.testmy.net

Tracing route to www.testmy.net [67.18.179.85]

over a maximum of 30 hops:

  1    13 ms    9 ms    8 ms  ip68-228-168-1.ok.ok.cox.net [68.228.168.1]

  2    12 ms    10 ms    11 ms  68.12.10.169

  3    12 ms    9 ms    10 ms  mtc3dsrj01-ge703.rd.ok.cox.net [68.12.14.9]

  4    16 ms    17 ms    15 ms  68.1.0.151

  5    20 ms    16 ms    14 ms  et2-25.ibr05.dllstx3.theplanet.com [70.85.126.225]

  6    18 ms    13 ms    15 ms  vl32.dsr02.dllstx3.theplanet.com [70.85.127.62]

  7    16 ms    13 ms    16 ms  vl42.dsr02.dllstx4.theplanet.com [70.85.127.91]

  8    18 ms    15 ms    15 ms  gi1-0-2.car17.dllstx4.theplanet.com [67.18.116.85]

  9    17 ms    18 ms    15 ms  55.b3.1243.static.theplanet.com [67.18.179.85]

Trace complete.

Hope this helps...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the quick reply, Sparticus...  Here are the results of what you asked for...

ping www.testmy.net

Pinging www.testmy.net [67.18.179.85] with 32 bytes of data:

Reply from 67.18.179.85: bytes=32 time=16ms TTL=56

Reply from 67.18.179.85: bytes=32 time=16ms TTL=56

Reply from 67.18.179.85: bytes=32 time=13ms TTL=56

Reply from 67.18.179.85: bytes=32 time=14ms TTL=56

Ping statistics for 67.18.179.85:

    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),

Approximate round trip times in milli-seconds:

    Minimum = 13ms, Maximum = 16ms, Average = 14ms

tracert www.testmy.net

Tracing route to www.testmy.net [67.18.179.85]

over a maximum of 30 hops:

  1    13 ms  9 ms  8 ms  ip68-228-168-1.ok.ok.Cox.net [68.228.168.1]

  2    12 ms    10 ms    11 ms  68.12.10.169

  3    12 ms  9 ms    10 ms  mtc3dsrj01-ge703.rd.ok.Cox.net [68.12.14.9]

  4    16 ms    17 ms    15 ms  68.1.0.151

  5    20 ms    16 ms    14 ms  et2-25.ibr05.dllstx3.theplanet.com [70.85.126.225]

  6    18 ms    13 ms    15 ms  vl32.dsr02.dllstx3.theplanet.com [70.85.127.62]

  7    16 ms    13 ms    16 ms  vl42.dsr02.dllstx4.theplanet.com [70.85.127.91]

  8    18 ms    15 ms    15 ms  gi1-0-2.car17.dllstx4.theplanet.com [67.18.116.85]

  9    17 ms    18 ms    15 ms  55.b3.1243.static.theplanet.com [67.18.179.85]

Trace complete.

Hope this helps...

Wow man really nice pings.

Read this article please

http://www.testmy.net/forum/t-1013

I know your tired of reading these longs things but try this one.  :wink2::smile2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Now that it's not "peak" times, thought I'd run the test again.  It's a little better than what I posted originally.  However, to be honest, this is closer to the average result that I wind up with, at any time of the day...

:::::::::::::::::.. Download Stats ..:::::::::::::::::

Download Connection is:: 2359 Kbps about 2.4 Mbps (tested with 2992 kB)

Download Speed is:: 288 kB/s

Tested From:: https://testmy.net/ (Server 1)

Test Time:: 2006/12/29 - 4:53am

Bottom Line:: 41X faster than 56K 1MB Download in 3.56 sec

Tested from a 2992 kB file and took 10.391 seconds to complete

Download Diagnosis:: May need help : running at only 46.72 % of your hosts average (Cox.net)

D-Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-QI1GO9XPH

User Agent:: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.1.1) Gecko/20061204 Firefox/2.0.0.1

I've also tried the 192.168.100.1/signal.html thing.  Took awhile to get it running, since my modem is a little different. Here are the results:

Toshiba Cable Modem Diagnostics Page

  CM Info: Toshiba PCX2200 HW 7.1/SW 1.8.025

  MAC Address: 00:90:83:7a:6b:63

  Serial Number: 5208022883

  Operational Status: Operational

  Uptime: 0d 10h 29m 19s

  Last Status - prior reboot:Not available

  Power Level:

  Received:-1.8 dBmV Transmitted: 45.5 dBmV

  Received SNR: 35.5 dB dB

  Frequency:

  Downstream:117.00 MHz Upstream:24.30 MHz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, very nice ping times, upchuck1jr.

Welcome to the forum, btw. :welcome:

Have you double checked for viruses/spyware?

All of your levels and your SNR look great, nothing obvious there.

Maybe try a longer test like: pathping www.testmy.net from command prompt.

This will compute your stats over a time of approximately 5 minutes, if you have never ran that one before.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Now that it's not "peak" times, thought I'd run the test again.  It's a little better than what I posted originally.  However, to be honest, this is closer to the average result that I wind up with, at any time of the day...

::::::::::::::::::::::::.. Download Stats ..::::::::::::::::::::::::

Download Connection is:: 2359 Kbps about 2.4 Mbps (tested with 2992 kB)

Download Speed is:: 288 kB/s

Tested From:: https://testmy.net/ (Server 1)

Test Time:: 2006/12/29 - 4:53am

Bottom Line:: 41X faster than 56K 1MB Download in 3.56 sec

Tested from a 2992 kB file and took 10.391 seconds to complete

Download Diagnosis:: May need help : running at only 46.72 % of your hosts average (Cox.net)

D-Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-QI1GO9XPH

User Agent:: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.1.1) Gecko/20061204 Firefox/2.0.0.1

I've also tried the 192.168.100.1/signal.html thing.  Took awhile to get it running, since my modem is a little different. Here are the results:

Toshiba Cable Modem Diagnostics Page

  CM Info: Toshiba PCX2200 HW 7.1/SW 1.8.025

  MAC Address: 00:90:83:7a:6b:63

  Serial Number: 5208022883

Operational Status: Operational

  Uptime: 0d 10h 29m 19s

  Last Status - prior reboot:Not available

  Power Level:

  Received:-1.8 dBmV Transmitted: 45.5 dBmV

Received SNR: 35.5 dB dB

Frequency:

  Downstream:117.00 MHz Upstream:24.30 MHz

Try calling Cox and see if your modem is up to date.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well, here are the results of the pathping...

  0                                                            amdgamer.ok.cox.net [68.228.172.72]  0/ 100 =  0%

  1  10ms    0/ 100 =  0%    0/ 100 =  0%  ip68-228-168-1.ok.ok.cox.net [68.228.168.1]  0/ 100 =  0%

  2  13ms    0/ 100 =  0%    0/ 100 =  0%  68.12.10.169]  0/ 100 =  0%

  3  11ms    0/ 100 =  0%    0/ 100 =  0%  mtc3dsrj01-ge703.rd.ok.cox.net [68.12.14.9]  0/ 100 =  0%

  4  15ms    0/ 100 =  0%    0/ 100 =  0%  68.1.0.151]  0/ 100 =  0%

  5  18ms    0/ 100 =  0%    0/ 100 =  0%  et2-25.ibr05.dllstx3.theplanet.com

[70.85.126.225]  0/ 100 =  0%

  6  19ms    0/ 100 =  0%    0/ 100 =  0%  vl32.dsr02.dllstx3.theplanet.com [70.85.127.62]  0/ 100 =  0%

  7  20ms    0/ 100 =  0%    0/ 100 =  0%  vl42.dsr02.dllstx4.theplanet.com [70.85.127.91]  0/ 100 =  0%

  8  18ms    0/ 100 =  0%    0/ 100 =  0%  gi1-0-2.car17.dllstx4.theplanet.com [67.18.116.85]  0/ 100 =  0%

  9  15ms    0/ 100 =  0%    0/ 100 =  0%  55.b3.1243.static.theplanet.com [67.18.179.85]

Trace complete.

I've looked on Cox's website.  The modem I have is not listed in their modem list anymore.  Great thing, since I bought the thing from them about 2 years ago or so.  I guess that may be the problem.  Just wanted to make sure I rule everything else out before investing $60-70 on a new modem...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well, here are the results of the pathping...

  0                                                            amdgamer.ok.Cox.net [68.228.172.72]  0/ 100 =  0%

  1 10ms  0/ 100 =  0%  0/ 100 =  0%  ip68-228-168-1.ok.ok.Cox.net [68.228.168.1]  0/ 100 =  0%

  2 13ms  0/ 100 =  0%  0/ 100 =  0%  68.12.10.169] 0/ 100 =  0%

  3 11ms  0/ 100 =  0%  0/ 100 =  0%  mtc3dsrj01-ge703.rd.ok.Cox.net [68.12.14.9]  0/ 100 =  0%

  4 15ms  0/ 100 =  0%  0/ 100 =  0%  68.1.0.151]  0/ 100 =  0%

  5 18ms  0/ 100 =  0%  0/ 100 =  0%  et2-25.ibr05.dllstx3.theplanet.com

[70.85.126.225]  0/ 100 =  0%

  6 19ms  0/ 100 =  0%  0/ 100 =  0%  vl32.dsr02.dllstx3.theplanet.com [70.85.127.62]  0/ 100 =  0%

  7 20ms  0/ 100 =  0%  0/ 100 =  0%  vl42.dsr02.dllstx4.theplanet.com [70.85.127.91]  0/ 100 =  0%

  8 18ms  0/ 100 =  0%  0/ 100 =  0%  gi1-0-2.car17.dllstx4.theplanet.com [67.18.116.85]  0/ 100 =  0%

  9 15ms  0/ 100 =  0%  0/ 100 =  0%  55.b3.1243.static.theplanet.com [67.18.179.85]

Trace complete.

I've looked on Cox's website.  The modem I have is not listed in their modem list anymore.  Great thing, since I bought the thing from them about 2 years ago or so.  I guess that may be the problem.  Just wanted to make sure I rule everything else out before investing $60-70 on a new modem...

Non since! Call them tell them your speeds are horrible and your modem has been making weird noises and blinking red lights, they'll replace it. Trust me!  :azn:

That's how I got my new modem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wanted to thank everyone for the suggestions on trying to get my broadband running a bit better.  Finally went out and bought a new Linksys cable modem.  Couldn't pass up the deal at the base exchange, along with a $20 rebate (if I ever get that back in the mail  :shocked:)

Just wanted to share my new results with everyone.  Not bad for a 7 Mbps line.  May work a bit with tweaking to see if it's go any faster...  :cheesy: Again, thanks!

share-GU80ZXHMP

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wanted to thank everyone for the suggestions on trying to get my broadband running a bit better.  Finally went out and bought a new Linksys cable modem.  Couldn't pass up the deal at the base exchange, along with a $20 rebate (if I ever get that back in the mail :shocked:)

Just wanted to share my new results with everyone.  Not bad for a 7 Mbps line.  May work a bit with tweaking to see if it's go any faster... :cheesy: Again, thanks!

share-GU80ZXHMP

:shock: :shock: :shock:

Wow, real nice for your line speed! Glad you got it fixed!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey guys...  Been searching for quite awhile for information to hopefully bring my internet connection up to snuff.  Looks like most of the posts here are very informative and seems to be a good wealth of experience with some of these problems.

I've read through both stickys and have given all suggestions a shot, with no noticeable change.  I'm running Cox 7 Mbps out of Oklahoma City.  I consistently run between 2 and 3 Mbps according to Cox's Las Vegas Speed Test.  Looks like my upload speed is fine, around 550 or so.

I normally run my setup through a Linksys WRT54G, but have also tried connecting my computer directly to the modem, with no improvement.  I also normally run Zone Labs Security Suite, but have the same results with it disabled.

Here are my results from the testmy.net tests:

:::::::::::::::::.. Download Stats ..:::::::::::::::::

Download Connection is:: 1416 Kbps about 1.4 Mbps (tested with 2992 kB)

Download Speed is:: 173 kB/s

Tested From:: https://testmy.net/ (Server 1)

Test Time:: 2006/12/28 - 5:18pm

Bottom Line:: 25X faster than 56K 1MB Download in 5.92 sec

Tested from a 2992 kB file and took 17.312 seconds to complete

Download Diagnosis:: May need help : running at only 28.06 % of your hosts average (Cox.net)

D-Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-MGQ0PYNAS

User Agent:: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.1.1) Gecko/20061204 Firefox/2.0.0.1

:::::::::::::::::.. Upload Stats ..:::::::::::::::::

Upload Connection is:: 555 Kbps about 0.6 Mbps (tested with 1013 kB)

Upload Speed is:: 68 kB/s

Tested From:: https://testmy.net/ (Server 1)

Test Time:: 2006/12/28 - 5:21pm

Bottom Line:: 10X faster than 56K 1MB Upload in 15.06 sec

Tested from a 1013 kB file and took 14.953 seconds to complete

Upload Diagnosis:: May need help : running at only 80.09 % of your hosts average (Cox.net)

U-Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-U5H0J2QL4

User Agent:: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.1.1) Gecko/20061204 Firefox/2.0.0.1

Greatly appreciate any help that you all might be able to offer.  I've heard horror stories of dealing with Cox techs.  Trying to make sure there's nothing on my end before I start that process.

since you have Cox in oklahoma (tulsa here) go to http://myspeed.Coxinet.net or http://www.speedtest.Coxinet.net

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...