Jump to content
t_fox

What to Do?

Recommended Posts

So I guess the slow speeds I was getting was because of the router - doesn't make sense to me.  Here is my tracert with the router connected

Tracing route to testmy.net [74.52.182.125]

over a maximum of 30 hops:

  1    <1 ms    <1 ms    <1 ms  192.168.1.1

  2    20 ms    38 ms    19 ms  74-129-64-1.dhcp.insightbb.com [74.129.64.1]

  3  224 ms  272 ms  249 ms  74-128-19-5.dhcp.insightbb.com [74.128.19.5]

  4  355 ms  231 ms  208 ms  74.128.8.233

  5  233 ms  1649 ms  292 ms  te-4-1.car2.Chicago2.Level3.net [4.71.250.1]

  6  240 ms  204 ms  287 ms  ae-32-52.ebr2.Chicago1.Level3.net [4.68.101.62]

  7  234 ms  433 ms  271 ms  ae-78.ebr3.Chicago1.Level3.net [4.69.134.62]

  8  333 ms  374 ms  375 ms  ae-3.ebr2.Denver1.Level3.net [4.69.132.61]

  9  436 ms  497 ms  435 ms  ae-1-100.ebr1.Denver1.Level3.net [4.69.132.37]

10  275 ms  290 ms  469 ms  ae-2.ebr2.Dallas1.Level3.net [4.69.132.106]

11  232 ms  214 ms  251 ms  ae-72-72.csw2.Dallas1.Level3.net [4.69.136.142]

12  343 ms  260 ms  370 ms  ae-24-79.car4.Dallas1.Level3.net [4.68.19.70]

13  198 ms  212 ms  199 ms  THE-PLANET.car4.Dallas1.Level3.net [4.71.122.2]

14  310 ms  189 ms  221 ms  te7-2.dsr02.dllstx3.theplanet.com [70.87.253.26]

15  210 ms  212 ms  344 ms  7a.fd.5746.static.theplanet.com [70.87.253.122]

16  228 ms  258 ms  197 ms  po1.car03.dllstx6.theplanet.com [12.96.160.5]

17  210 ms  215 ms  139 ms  7d.b6.344a.static.theplanet.com [74.52.182.125]

Trace complete.

And here is the tracert with no router - directly connected Ethernet cable to my PC.

Tracing route to testmy.net [74.52.182.125]

over a maximum of 30 hops:

  1    28 ms    60 ms    50 ms  74-129-64-1.dhcp.insightbb.com [74.129.64.1]

  2    38 ms    82 ms    43 ms  74-128-19-5.dhcp.insightbb.com [74.128.19.5]

  3    18 ms    15 ms    18 ms  74.128.8.233

  4    42 ms    20 ms    39 ms  te-4-1.car2.Chicago2.Level3.net [4.71.250.1]

  5    39 ms    46 ms    16 ms  ae-32-52.ebr2.Chicago1.Level3.net [4.68.101.62]

  6    40 ms    35 ms    22 ms  ae-78.ebr3.Chicago1.Level3.net [4.69.134.62]

  7    68 ms    53 ms    71 ms  ae-3.ebr2.Denver1.Level3.net [4.69.132.61]

  8    63 ms    48 ms    72 ms  ae-1-100.ebr1.Denver1.Level3.net [4.69.132.37]

  9    71 ms    72 ms    73 ms  ae-2.ebr2.Dallas1.Level3.net [4.69.132.106]

10    53 ms    51 ms    53 ms  ae-72-72.csw2.Dallas1.Level3.net [4.69.136.142]

11    90 ms    58 ms  115 ms  ae-24-79.car4.Dallas1.Level3.net [4.68.19.70]

12    57 ms    63 ms    68 ms  THE-PLANET.car4.Dallas1.Level3.net [4.71.122.2]

13    57 ms    49 ms    80 ms  te7-2.dsr01.dllstx3.theplanet.com [70.87.253.10]

14    48 ms    58 ms    93 ms  7a.fd.5746.static.theplanet.com [70.87.253.122]

15    99 ms    69 ms    52 ms  po2.car03.dllstx6.theplanet.com [12.96.160.37]

16    51 ms    85 ms    74 ms  7d.b6.344a.static.theplanet.com [74.52.182.125]

Trace complete.

My roommates were not home when I had the router up, therefore they were not using the Internet.  Any ideas of what to do?  Router is two or three months old.  Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I live in Northern Kentucky. Where are you doing your tracert from?

Tracing route to testmy.net [74.52.182.125]

over a maximum of 30 hops:

  1    6 ms    6 ms    7 ms  74-138-160-1.dhcp.insightbb.com [74.138.160.1]

  2    7 ms    8 ms    5 ms  74-128-22-109.dhcp.insightbb.com [74.128.22.109]

  3    8 ms    8 ms    9 ms  74-128-16-85.dhcp.insightbb.com [74.128.16.85]

  4    12 ms    12 ms    11 ms  74.128.8.233

  5    19 ms    19 ms    20 ms  te-4-1.car2.Chicago2.Level3.net [4.71.250.1]

  6    27 ms    18 ms    20 ms  ae-31-51.ebr1.Chicago1.Level3.net [4.68.101.30]

  7    24 ms    26 ms    29 ms  ae-68.ebr3.Chicago1.Level3.net [4.69.134.58]

  8    52 ms    52 ms    54 ms  ae-3.ebr2.Denver1.Level3.net [4.69.132.61]

  9    48 ms    53 ms    54 ms  ae-1-100.ebr1.Denver1.Level3.net [4.69.132.37]

10    59 ms    53 ms    54 ms  ae-2.ebr2.Dallas1.Level3.net [4.69.132.106]

11    55 ms    52 ms    54 ms  ae-82-82.csw3.Dallas1.Level3.net [4.69.136.146]

12    57 ms    63 ms    59 ms  ae-34-89.car4.Dallas1.Level3.net [4.68.19.134]

13    52 ms    51 ms    50 ms  THE-PLANET.car4.Dallas1.Level3.net [4.71.122.2]

14    51 ms    51 ms    50 ms  te9-2.dsr02.dllstx3.theplanet.com [70.87.253.30]

15    51 ms    49 ms    50 ms  7e.fd.5746.static.theplanet.com [70.87.253.126]

16    50 ms    52 ms    51 ms  po2.car03.dllstx6.theplanet.com [12.96.160.37]

17    49 ms    49 ms    50 ms  7d.b6.344a.static.theplanet.com [74.52.182.125]

Trace complete.

Share this post


Link to post
Share on other sites

How do I know if I am having line problems?  Do I have to call Insight and ask.  If so, I am not looking forward to that - they will give me the run around like always.  There is no firmware update for my router, so it shouldn't be my router.  Like I said the router was bought in September. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...