Jump to content
Sign in to follow this  
dexter123xxx

Very Slow speed in Smarbro, need help

Recommended Posts

:::.. Download Stats ..:::

Download Connection is:: 33 Kbps about 0 Mbps (tested with 512 kB)

Download Speed is:: 4 kB/s

Tested From:: https://testmy.net/ (Main)

Test Time:: 2008/11/10 - 8:07am

Bottom Line:: 1X faster than 56K 1MB Download in 256 sec

Tested from a 512 kB file and took 128.564 seconds to complete

Download Diagnosis:: May need help : running at only 8.82 % of your hosts average (smartbro.net)

D-Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-J5SI1LU8C

User Agent:: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9.0.3) Gecko/2008092417 Firefox/3.0.3 [!]

thats my speed. need help guys. i've done cablenut, config changed, optimizer. :sad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Here's mine:

:::.. Download Stats ..:::

Download Connection is:: 66 Kbps about 0.1 Mbps (tested with 97 kB)

Download Speed is:: 8 kB/s

Tested From:: https://testmy.net/ (Main)

Test Time:: 2008/11/10 - 9:41am

Bottom Line:: 1X faster than 56K 1MB Download in 128 sec

Tested from a 97 kB file and took 11.966 seconds to complete

Download Diagnosis:: May need help : running at only 17.65 % of your hosts average (smartbro.net)

D-Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-YWBC3KJ48

User Agent:: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9.0.3) Gecko/2008092417 Firefox/3.0.3 [!]

No can do sir...I've tried redoing coolbuster's tips to no avail. BRO's started acting weird since last midnight until now...the problem maybe their base stations. Emailed them this afternoon regarding this matter. Well I'm hoping they'll do the repairs fast this time. :lipsrsealed:

Share this post


Link to post
Share on other sites

yep...i tried calling their customer service rep and they said that something is not aligned on my canopy...thus subject to visit by the technical team...but the speed went up a bit with the 4 steps...thanks coolbuster! :grin2:[

btw CHEZ, how do you do the color coding stuff?

SOLUTION: CHANGE YOUR COLOR CODE.

1. login to canopy webpage thru 169.254.1.1 (default)

2. click "Configuration"

3. click the "Radio" tab

4. in the color code box, replace the current value..

5. click "Save Changes"

6. click "Reboot"

7. wait for your canopy antenna to reboot and then close your browser. if you like, restart your computer or disconnect then reconnect your lan to make sure the changes will take effect.

8. do a speed test http://www.testmy.net/speedtest/d_load.php and post the result.

Share this post


Link to post
Share on other sites

probably, your canopy sm does not have a roaming capability which means that you are locked to color code 82. that is why when you attempt to transfer to other color codes, either you get no connectivity or limited connectivity.

when you are able to roam, you can easily transfer from one color code to another. unfortunately, only the higher smartbro tech support can change that status.

we'll try to find some other ways to help you improve your connection. please post a screenshot of your AP Evaluation page.  :smiley:

Share this post


Link to post
Share on other sites

why is it that when i color code i get only 82 as my only code?

when i try other codes the connection will be connectivity or limited. :icon_pale:

grrr.. coolbuster what's the solution of my prob!?

ive done all the tweakings but its no use. :cry2:

share2-2FTVKUEGN

my smart bro also like that... but i tried 1-21... and the value of 21 works... try 80, 81, 87 or 88.... :wink2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

here's my AP eval.

Index: 0 Frequency: 5775.00 MHz ESN: 0a-00-3e-ff-0f-ac

Jitter: 1 RSSI: 873 Power Level: -67 Beacon Count: 32 BRcvW: 1 DFSEn: 1 FECEn: 0

Type: Multipoint Avail: 1 Age: 0 Lockout: 0 RegFail 0 Range: 1911 feet TxBER: 1 EBcast: 1

Session Count: 1 NoLUIDS: 0 OutOfRange: 0 AuthFail: 0 EncryptFail: 0 Rescan Req: 0

FrameNumber: 144 SectorID: 4 Color Code: 82 BeaconVersion: 1 SectorUserCount: 33

NumULHalfSlots: 17 NumDLHalfSlots: 55 NumULContSlots: 3

*********************************************

Index: 1 Frequency: 5795.00 MHz ESN: 0a-00-3e-ff-0f-e1

Jitter: 3 RSSI: 769 Power Level: -73 Beacon Count: 30 BRcvW: 1 DFSEn: 1 FECEn: 0

Type: Multipoint Avail: 1 Age: 0 Lockout: 0 RegFail 0 Range: 0 feet TxBER: 1 EBcast: 1

Session Count: 0 NoLUIDS: 0 OutOfRange: 0 AuthFail: 0 EncryptFail: 0 Rescan Req: 0

FrameNumber: 1776 SectorID: 2 Color Code: 80 BeaconVersion: 1 SectorUserCount: 7

NumULHalfSlots: 17 NumDLHalfSlots: 55 NumULContSlots: 3

*********************************************

Index: 2 Frequency: 5835.00 MHz ESN: 0a-00-3e-ff-11-b4

Jitter: 1 RSSI: 1082 Power Level: -58 Beacon Count: 30 BRcvW: 1 DFSEn: 1 FECEn: 0

Type: Multipoint Avail: 1 Age: 0 Lockout: 0 RegFail 0 Range: 0 feet TxBER: 1 EBcast: 1

Session Count: 0 NoLUIDS: 0 OutOfRange: 0 AuthFail: 0 EncryptFail: 0 Rescan Req: 0

FrameNumber: 595 SectorID: 3 Color Code: 81 BeaconVersion: 1 SectorUserCount: 12

NumULHalfSlots: 17 NumDLHalfSlots: 55 NumULContSlots: 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

I already tried the Canopy tweak and the play around with Cablenut and this what i got (take note,thats the best that i got)

::::::::::.. Download Stats ..::::::::::

Download Connection is:: 88 Kbps about 0.1 Mbps (tested with 97 kB)

Download Speed is:: 11 kB/s

Tested From:: https://testmy.net/ (Main)

Test Time:: 2008/11/20 - 9:12pm

Bottom Line:: 2X faster than 56K 1MB Download in 93.09 sec

Tested from a 97 kB file and took 9.047 seconds to complete

Download Diagnosis:: May need help : running at only 23.66 % of your hosts average (smartbro.net)

D-Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-FE94IONQA

User Agent:: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 5.1; Trident/4.0; IEMB3)

Is there anything else i can do to improve this???btw i started w/o the tweak 35Kbps

Share this post


Link to post
Share on other sites

here's how to change the color code

fr0stbound posted this but i can't find the main post

first,check if you can access your canopy homepage. look here http://www.testmy.net/t-18616

1. when you've accessed your homepage, click Tools, then AP evaluation.

2. look at the bottom of the page and click Rescan AP

3. look for a good AP. one that has a low jitter (preferably 1 to 4) and a high RSSI (preferably 500+). when you have done that, take note of its color code.

4. now click Configuration, then click Radio. Enter the color code of your selected AP where it says "Color Code"

5. click "Save Changes" then click "Reboot".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...