Jump to content
cdeez

whats with my upload speed ?

Recommended Posts

I just got upgraded to the 16/2 tier , but my upload looks alot better . What do you guys think ? :cheesy: :cheesy:

:::.. testmy.net test results ..:::

Download Connection is:: 14251 Kbps about 14.25 Mbps (tested with 25600 kB)

Download Speed is:: 1740 kB/s

Upload Connection is:: 7800 Kbps about 7.8 Mbps (tested with 5983 kB)

Upload Speed is:: 952 kB/s

Tested From:: https://testmy.net (Main)

Test Time:: 2009/08/29 - 12:26am

D-Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-TLVM1N4OP

U-Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-UN401TORJ

User Agent:: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; en-US; rv:1.9.1.2) Gecko/20090729 Firefox/3.5.2 (.NET CLR 3.5.30729) [!]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Great now that they upgraded me im getting random disconnects here are my signal strengths

Receive Power Level (upstream) -4.9 Dbmv

Overall Health Check Status

Transmit Power Level (upstream) 55.0 Dbmv

Receive Power Level (downstream) -12.6 Dbmv

Modem Boot File d11_m_sb5100_speedtier_c01.cm

Downstream Signal Quality (SNR) 36.4

Upstream Signal Quality (SNR) 33.9

Current Device Status 6 (Online)

End of Life Status No

Current CMTS Status ACTIVE

Device Up Time 12:24:48.00

Modem Lost Syncs 0

Modem Resets 1

Device Make/Model Motorola Corporation SB5100

Share this post


Link to post
Share on other sites

Here is the traceroute .    1 a6.e2.364a.static.theplanet.com (74.54.226.166) 0.030 ms 0.030 ms 0.026 ms

and here is my 2nd speed test , a little slower today .

:::.. testmy.net test results ..:::

Download Connection is:: 14387 Kbps about 14.39 Mbps (tested with 25600 kB)

Download Speed is:: 1756 kB/s

Upload Connection is:: 4544 Kbps about 4.5 Mbps (tested with 5983 kB)

Upload Speed is:: 555 kB/s

Tested From:: https://testmy.net (Main)

Test Time:: 2009/08/30 - 9:47pm

D-Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-BDGLJY2R8

U-Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-M8FSV692U

User Agent:: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; en-US; rv:1.9.1.2) Gecko/20090729 Firefox/3.5.2 (.NET CLR 3.5.30729) [!]

Share this post


Link to post
Share on other sites

It might be a good idea for you to use the automatic test here at testmy.net, it's in the misc tools section up at the top of the page, this will log the test results for you. Of course since your a member all of your tests are logged for you. But this may give you an idea of the times that your having issues. Also able to refer to the ISP.

Share this post


Link to post
Share on other sites

yeah...I'm a technician for Comcast.  That 55 DbMv is too high for the transmit level and the higher that number the harder it is for the modem too talk back.  This creates heat and the heat causes the modem to shut off until it cools down.  Then repeat the process.  It's best to keep that upload below 50 DbMv

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...