Jump to content
Sign in to follow this  
wyantm06

Verizon Dsl Help...

Recommended Posts

Hello all! I recently moved and had gotten Verizon DSL. I am suppose to be getting 6.2 MB but for some reason when I do a speed test all I get is 5.37 MB down. I am using the 6100G Westell modem (bridged) to a Linksys WRT54G2. Any help would be appreciated.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello all! I recently moved and had gotten Verizon DSL. I am suppose to be getting 6.2 MB but for some reason when I do a speed test all I get is 5.37 MB down. I am using the 6100G Westell modem (bridged) to a Linksys WRT54G2. Any help would be appreciated.

Is your speed supposed to be at 6.2Mbps or is there overhead taken off that, so you end up a bit slower? Which makes your speed number about right.

With the Telus DSL that I am on, my package is 6Mbps, but my speed is 5.2Mbps due to 'over head'. The faster the speed package, the more overhead to deal with.

Can that modem see it's "tranceiver stats", or line stats. which is attenuation, etc. Since the distance to the node and line noise would affect maximum speeds.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is your speed supposed to be at 6.2Mbps or is there overhead taken off that, so you end up a bit slower? Which makes your speed number about right.

With the Telus DSL that I am on, my package is 6Mbps, but my speed is 5.2Mbps due to 'over head'. The faster the speed package, the more overhead to deal with.

Can that modem see it's "tranceiver stats", or line stats. which is attenuation, etc. Since the distance to the node and line noise would affect maximum speeds.

I am paying for 7.1 MB speed and on my Verizon page it says I am suppose to get the 6.2. I am only getting 5 something.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am paying for 7.1 MB speed and on my Verizon page it says I am suppose to get the 6.2. I am only getting 5 something.

Originally I was suppose to get 7.2 Mbps. After Verizon did the test on my line, when I login into Verizon's 192.168.1.1 page it says 6.2 Mbps. When I do a speed test all I result in is 5.2. I will be giving Verizon a call tomorrow, but wanted to try and fix it without them. Love their service but customer support sucks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...