Jump to content
Sign in to follow this  
xtingwish

Slow TestMy.net Speeds

Recommended Posts

1420821492.png Server in my city.

1420824256.png Server in Dallas

1420825842.png Server in Chicago

Yet here I don't even come close.

https://testmy.net/quickstats/xtingwish

<a href="http://www.giganews.com/?a=testmy" rel="nofollow"><img align="right" src="http://www.giganews.com/banners/testmy/300x250a.jpg" alt="Giganews Newsgroups"></a>

Accessing usenet through Astraweb I can achieve a sustained download speed of 5.9MB/s.

Being as I'm actually downloading at fantastic speeds I know the problem isn't at my end. I'm thinking the hop that times out might have something to do with the diminished test speeds here.

Here is my tracert

Tracing route to testmy.net [174.120.187.140]

over a maximum of 30 hops:

1 9 ms 7 ms 7 ms 10.14.0.1

2 7 ms 8 ms 10 ms host-13-24-220-24-static.midco.net [24.220.24.13

]

3 10 ms 11 ms 13 ms ubr1-beu.midco.net [24.220.13.37]

4 100 ms 203 ms 200 ms host-197-13-220-24-static.midco.net [24.220.13.1

97]

5 27 ms 16 ms 17 ms host-85-1-220-24-static.midco.net [24.220.1.85]

6 30 ms 25 ms 25 ms te-3-2.car1.Minneapolis1.Level3.net [4.59.64.37]

7 25 ms 25 ms 25 ms ae-11-11.car2.Minneapolis1.Level3.net [4.69.136.

102]

8 41 ms 41 ms 43 ms ae-5-5.ebr2.Denver1.Level3.net [4.69.136.110]

9 41 ms 41 ms 44 ms ae-1-100.ebr1.Denver1.Level3.net [4.69.151.181]

10 65 ms 56 ms 56 ms ae-2-2.ebr2.Dallas1.Level3.net [4.69.132.106]

11 56 ms 55 ms 59 ms ae-72-72.csw2.Dallas1.Level3.net [4.69.151.141]

12 57 ms 56 ms 60 ms ae-2-70.edge4.Dallas3.Level3.net [4.69.145.77]

13 52 ms 52 ms 53 ms THE-PLANET.edge4.Dallas3.Level3.net [4.59.32.30]

14 64 ms 51 ms 51 ms te2-3.dsr01.dllstx3.networklayer.com [70.87.255.

34]

15 * * * Request timed out.

16 54 ms 63 ms 53 ms a.ff.5746.static.theplanet.com [70.87.255.10]

17 55 ms 53 ms 53 ms 8c.bb.78ae.static.theplanet.com [174.120.187.140

]

Trace complete.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Accessing usenet through Astraweb I can achieve a sustained download speed of 5.9MB/s.

Being as I'm actually downloading at fantastic speeds I know the problem isn't at my end. I'm thinking the hop that times out might have something to do with the diminished test speeds here.

That hop that times out is completely normal, it doesn't respond on purpose for some reason. My host explained it to my once but it's been a long time and I forgot their explanation.

Everyone gets that timeout and achieve killer speeds here. Most likely your r_win or MTU are set incorrectly, what OS are you using.

Just because you can thread 50 connections at full speed doesn't mean that you are optimized. Also, the tests here can't be compared to speedtest.net. They use a completely different method, a method that has been proven to be ineffective at detecting the issues that TestMy.net detects. Read this post for a little more information that you may not know about speedtest.net >> https://testmy.net/ip...m-speedtestnet/

Looks to me like the bad part of that traceroute is on your hosts side... hop number 4

4 100 ms 203 ms 200 ms host-197-13-220-24-static.midco.net [24.220.13.197]
But hop 15... 100% normal for it to time out (my traceroute)
[/color][/size]traceroute to testmy.net (174.120.187.140), 64 hops max, 52 byte packets
1 192.168.1.1 (192.168.1.1) 2.451 ms 0.762 ms 0.669 ms
2 10.118.32.1 (10.118.32.1) 9.129 ms 11.400 ms 9.822 ms
3 ip68-2-6-65.ph.ph.cox.net (68.2.6.65) 8.400 ms 19.532 ms 9.696 ms
4 chndcorc01-pos-0-7-0-0.ph.ph.cox.net (70.169.72.58) 12.533 ms 22.540 ms 11.433 ms
5 chnddsrj01-ae2.0.rd.ph.cox.net (70.169.76.229) 10.533 ms 14.027 ms 29.939 ms
6 langbprj01-ae2.rd.la.cox.net (68.1.1.17) 25.772 ms 23.507 ms 23.754 ms
7 xe-2-3-0.cr1.lax112.us.above.net (64.125.31.190) 24.588 ms 25.836 ms 21.611 ms
8 xe-3-2-0.cr1.iah1.us.above.net (64.125.26.121) 49.239 ms 47.306 ms 50.163 ms
9 xe-2-1-0.cr1.dfw2.us.above.net (64.125.30.58) 47.316 ms 52.289 ms 59.851 ms
10 xe-0-1-0.er1.dfw2.us.above.net (64.125.27.74) 46.435 ms 160.565 ms 48.603 ms
11 64.125.199.94.t366.above.net (64.125.199.94) 47.548 ms 49.419 ms 46.242 ms
12 te3-5.dsr02.dllstx3.networklayer.com (70.87.253.90) 56.930 ms
te9-1.dsr02.dllstx3.networklayer.com (70.87.253.22) 49.920 ms
te9-1.dsr01.dllstx3.networklayer.com (70.87.253.6) 72.259 ms
13 * * *
14 e.ff.5746.static.theplanet.com (70.87.255.14) 48.612 ms 48.710 ms
a.ff.5746.static.theplanet.com (70.87.255.10) 59.813 ms
15 8c.bb.78ae.static.theplanet.com (174.120.187.140) 48.957 ms 47.132 ms 46.090 ms
[size="2"][color="#1c2837"][/code]

[/color][/size] [size=2][color=#1c2837]Hop 13 for me... Well over 1000 miles from the server and I have no problem maxing out.[/color][/size]

[size=2][color=#1c2837]6621164607688.png 6621164607688.png[/color][/size]

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm using Windows 7 Home Premium

If it helps I'm in North Dakota and currently subscribing to Midcontinent Communications.

Did a few more tests here today and am still receiving roughly the same stats.

Another tracert I just did. The long hop seem to have abated.

Tracing route to testmy.net [174.120.187.140]

over a maximum of 30 hops:

1 10 ms 8 ms 19 ms 10.14.0.1

2 28 ms 8 ms 12 ms host-13-24-220-24-static.midco.net [24.220.24.13

]

3 14 ms 10 ms 11 ms ubr1-beu.midco.net [24.220.13.37]

4 29 ms 18 ms 18 ms host-197-13-220-24-static.midco.net [24.220.13.1

97]

5 37 ms 29 ms 17 ms host-85-1-220-24-static.midco.net [24.220.1.85]

6 28 ms 28 ms 26 ms te-3-2.car1.Minneapolis1.Level3.net [4.59.64.37]

7 25 ms 31 ms 29 ms ae-11-11.car2.Minneapolis1.Level3.net [4.69.136.

102]

8 42 ms 43 ms 43 ms ae-5-5.ebr2.Denver1.Level3.net [4.69.136.110]

9 44 ms 44 ms 44 ms ae-1-100.ebr1.Denver1.Level3.net [4.69.151.181]

10 58 ms 55 ms 56 ms ae-2-2.ebr2.Dallas1.Level3.net [4.69.132.106]

11 59 ms 71 ms 59 ms ae-72-72.csw2.Dallas1.Level3.net [4.69.151.141]

12 69 ms 60 ms 62 ms ae-2-70.edge4.Dallas3.Level3.net [4.69.145.77]

13 56 ms 55 ms 53 ms THE-PLANET.edge4.Dallas3.Level3.net [4.59.32.30]

14 55 ms 52 ms 52 ms te2-3.dsr01.dllstx3.networklayer.com [70.87.255.

34]

15 * * * Request timed out.

16 55 ms 57 ms 54 ms a.ff.5746.static.theplanet.com [70.87.255.10]

17 53 ms 55 ms 55 ms 8c.bb.78ae.static.theplanet.com [174.120.187.140

]

Trace complete.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...