Jump to content
Zaphod

Singapore-based World Traveler

Recommended Posts

Hello there!

 

Just only found out about TestMy.Net recently. Very helpful set-up that seems to lead to very comparable results. Well done, guys!

 

Quick introduction: I'm based in Singapore and travelling the world. I'm interesting to test and compare Internet Speeds in the various locations I find myself in. By no means would I describe myself as a computer expert/nerd, but I think I've got the basics.

 

Thanks for the great work!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Welcome to TestMy.net!

 

I have just the tool for you.  I released it this morning.

 

I hope you're up for an Easter egg hunt.  Just remember, the doorway is obvious and easily accessible from the homepage.

 

I'm done and I want everyone to use it right away but I wanted to make it fun.  I also don't want to explain or talk about it, you either get it or you don't.  My users will get it.

 

...and you don't have to be a computer expert/nerd    [nerdly]  experts/nerds of all types welcome.  In my experience, world travelers are usually and expert in something.  We'd love for you to share anything on your mind.   ;)

 

:headbang:   :occasion14:

 

 

(sorry about the downtime today, a backup caused issues.  I'm backing up those specific databases a different way from now on to avoid that problem in the future.  Nothing to do with this update... at the core is actually something that's been built into TMN for many, many years.  I expect the release to be stable.)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does it work with https URLs?  I'm trying https://cinema.technicolor.com/kdmrepo/test.jpg and it looks like it takes it, but when I click "start test" nothing meaningful happens.

That works... but you need a faster connection for larger files. Try a smaller file, like 300 kB. Note that it can turn a tiny file into any size speed test.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I changed the test file to a 300KB one, but I'm still having problems :huh: . Am I doing something wrong?

 

I just ran a test with it...

 

:::.. Download Speed Test Result Details ..:::
Download Connection Speed:: 2458 Kbps or 2.5 Mbps 
Download Speed Test Size:: 10 MB or 10199 kB or 10443406 bytes
Download Binary File Transfer Speed:: 307 kB/s
Tested At:: http://TestMy.net Version 13
Test Time:: 2014-09-12 15:11:46 Local Time 
Client Location:: Pike Ntl Forest, CO US https://testmy.net/city/pike_ntl_forest_c
Target:: cinema.technicolor.com https://testmy.net/mX/3KnwY
Client Host:: Comcast Cable https://testmy.net/hoststats/comcast_cable
Compare:: 99% slower than client avg, 91% slower than host avg, 96% slower than city avg, 90% slower than country avg, 78% slower than world index 
1MB Download in 3.34 Seconds - 1GB Download in ~57 Minutes - 44X faster than 56K
This test of exactly 10199 kB took 33.996 seconds to complete
User Agent:: Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_9_4) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/37.0.2062.94 Safari/537.36 [!]
 
It's just slow... really slow.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'd love to bask in the slowness of the test, but I still can't get it to work, even when clicking links in the provided list.  For example, when I click on https://testmy.net/mX/C0yz1 (googleusercontent.com), I get a blank page when using Firefox on Windows/Mac, a blank page using Safari on Mac, and an HTTP 500 error from IE11 on Windows.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'd love to bask in the slowness of the test, but I still can't get it to work, even when clicking links in the provided list.  For example, when I click on https://testmy.net/mX/C0yz1 (googleusercontent.com), I get a blank page when using Firefox on Windows/Mac, a blank page using Safari on Mac, and an HTTP 500 error from IE11 on Windows.

 

You're right, I broke it.  I'm incorporating TraceMy.net right now... the program was calling functions that only existed if you were logged in under my account.  Sorry about that, I had to logout before I noticed that there was an issue.  Try it now.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have been experiencing horrible delays, timeouts, etc.. with only locally available (Comcast) provider. Original MyTest results were abysmal, (2 mb's download speeds yet for some reason I'm now getting 20 mb speeds. I cleared history forever and though I lost plenty of saved sites I'm wondering if that may have had something to with it. Any input would be greatly appreciated.

 

Thanks,

Zappenfusen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have been experiencing horrible delays, timeouts, etc.. with only locally available (Comcast) provider. Original MyTest results were abysmal, (2 mb's download speeds yet for some reason I'm now getting 20 mb speeds. I cleared history forever and though I lost plenty of saved sites I'm wondering if that may have had something to with it. Any input would be greatly appreciated.

 

Thanks,

Zappenfusen

 

I doubt that it had anything to do with clearing your cache/history.

 

They could have improved on Comcast's end... you tested multiple methods and were getting horrible performance.  You've tested the same ways again and your results are better now... across the board.  Looks very nice.  I'd expect that things feel much better now.

 

post-2-0-84503700-1410892879_thumb.png

https://testmy.net/stats/?&t=c&d=09162014&x=30&l=100&q=65318022684

 

Maybe your wifi performance is better now... maybe Comcast has improved the route... could be many things.  Just be happy that it's running better.

 

Clean result now.

post-2-0-81080500-1410893089_thumb.png

 

...before.

post-2-0-83952100-1410893188_thumb.png

 

Great improvement. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

You're right, I broke it.  I'm incorporating TraceMy.net right now... the program was calling functions that only existed if you were logged in under my account.  Sorry about that, I had to logout before I noticed that there was an issue.  Try it now.

 

Seems to be working better now :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...