Jump to content

Very slow download speed when upgrading to 2mb!!!


Recommended Posts

Hi,

I recently upgraded from 1mb to 2mb broadband. Since then my download speed has dropped to about 30kb/s. I have had the line checked and have been told that everything is brilliant and that the problem is on my computer.

I have read through some of the posts on the forum and by modifying my RWIN etc, I have been able to get it to about 79kb/s. Here are the details:

:::.. Download Stats ..:::

Connection is:: 650 Kbps about 0.7 Mbps (tested with 579 kB)

Download Speed is:: 79 kB/s

Tested From:: https://testmy.net/ (main)

Test Time:: Mon May 2 15:33:06 UTC+0100 2005

Bottom Line:: 12X faster than 56K 1MB download in 12.96 sec

Diagnosis: May need help : running at only 62.5 % of your hosts average (btcentralplus.com)

Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-P12K8JZX0

Any ideas?

Mike

Link to post
Share on other sites

I'm using a BT Voyager Wireless Router and is connected to my computer via ethernet cable.

I have a Pentium 4 3.2Ghz Processor

1Gb Ram

Here are test details:

Pinging testmy.net [67.18.179.85] with 32 bytes of data:

Reply from 67.18.179.85: bytes=32 time=113ms TTL=46

Reply from 67.18.179.85: bytes=32 time=112ms TTL=47

Reply from 67.18.179.85: bytes=32 time=112ms TTL=46

Reply from 67.18.179.85: bytes=32 time=112ms TTL=46

Ping statistics for 67.18.179.85:

    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),

Approximate round trip times in milli-seconds:

    Minimum = 112ms, Maximum = 113ms, Average = 112ms

Ping Complete.

Tracing route to testmy.net [67.18.179.85]

over a maximum of 30 hops:

  1    <1 ms    <1 ms    <1 ms  voyager.home [192.168.1.1]

  2    15 ms    14 ms    11 ms  217.47.202.122

  3    12 ms    11 ms    11 ms  217.47.202.161

  4    15 ms    14 ms    13 ms  217.41.168.9

  5    16 ms    12 ms    12 ms  217.41.168.74

  6    11 ms    11 ms    13 ms  217.41.168.50

  7    12 ms    11 ms    11 ms  217.47.83.242

  8    12 ms    13 ms    12 ms  core2-pos11-2.ealing.ukcore.bt.net [194.72.17.213]

  9    13 ms    13 ms    14 ms  core2-pos4-0.telehouse.ukcore.bt.net [194.74.65.121]

10    13 ms    12 ms    15 ms  g5-2.mpr2.lhr1.uk.above.net [64.125.12.225]

11    14 ms    17 ms    14 ms  so-4-1-0.cr2.lhr3.uk.above.net [208.185.156.2]

12    88 ms    85 ms    85 ms  so-7-0-0.cr2.dca2.us.above.net [64.125.27.165]

13  112 ms  113 ms  120 ms  so-2-2-0.cr2.dfw2.us.above.net [64.125.29.9]

14  114 ms  112 ms  112 ms  216.200.6.237.theplanet.com [216.200.6.237]

15  112 ms  113 ms  113 ms  dist-vlan32.dsr3-2.dllstx3.theplanet.com [70.85.127.62]

16  113 ms  113 ms  113 ms  dist-vlan-42.dsr2-2.dllstx4.theplanet.com [70.85.127.91]

17  112 ms  113 ms  112 ms  gig1-0-1.tp-car9-1.dllstx4.theplanet.com [67.18.116.69]

18  117 ms  114 ms  113 ms  testmy.net [67.18.179.85]

Trace complete.

I have run every virus and antispyware program possible and still nothing

Mike

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...