Jump to content
Sign in to follow this  
Danbowski

Comcast Speed will not surpass 5.5 dl

Recommended Posts

Hello All,

As you can see I am new here. Hopefully I can get some help.

I am currently at the 8mb tier with Comcast and dl speeds will not surpass 5.5 dl. I have run test recommended by Comcast and all have come up good. Again, Will not surpass 5.5 dl. I have tried it on 2 diff. pcs, with router and without router and same result. As a starting point, does anybody know if this has anything to do with the modem? It's a rental, I believe the 6200.

Win XP serv/2

1 gig ram

AMD64  3200

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello pitbull481,

Thanks for the warm welcome.

I listed above the 6200, but I was wrong. I have the 4200? I will recheck when I get home. I think the problem might be 2 modems registered to my account is causing the problem. When I upgraded to the higher tier, a new modem was installed. Then I received an email telling me I had two modems registered, but I was not sure if it was a true Comcast email. So I then ignored it, because at the time I was getting the correct speeds. Guess I better make a call to check on this :( since another member here experienced that same problem (Topic: A New Cable Modem Can Make A Difference Thread).

Share this post


Link to post
Share on other sites

netmasta you are correct.

Well my account is ok, But the dl speed still isn't there :(

:::.. Download Stats ..:::

Connection is:: 5211 Kbps about 5.2 Mbps (tested with 2992 kB)

Download Speed is:: 636 kB/s

Tested From:: https://testmy.net/ (server2)

Test Time:: Mon Sep 19 2005 19:26:58 GMT-0400 (Eastern Standard Time)

Bottom Line:: 93X faster than 56K 1MB download in 1.61 sec

Diagnosis: Awesome! 20% + : 21.47 % faster than the average for host (comcast.net)

Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-K9VIS0LNH

Share this post


Link to post
Share on other sites

I called Comcast regarding the same issue. Couldn't do a thing about it. They just referred me to this site. I am supposed to get 6 Mbps but I am only getting 3.1 Mbps. I have done speed test at least at 6 different sites, multiple times. All reporting between 3000-3400 Kbps. I used TCP Optimizer for tweaks and I regularly run checks for malicious program with 8 different virus and spyware programs. i really don't know where to go from here.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I called Comcast regarding the same issue. Couldn't do a thing about it. They just referred me to this site. I am supposed to get 6 Mbps but I am only getting 3.1 Mbps. I have done speed test at least at 6 different sites, multiple times. All reporting between 3000-3400 Kbps. I used TCP Optimizer for tweaks and I regularly run checks for malicious program with 8 different virus and spyware programs. i really don't know where to go from here.

Have you tried cablenut and its tweaks yet? :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...