Jump to content
Sign in to follow this  
mattmag

MTU Changed in Cable Modem?

Recommended Posts

Is it possible that a Motorola SB 5120 has a preset for MTU? I haven't been able to find a way to check this, as I am trying to determine what has dropped my MTU down to 1440. I'm on Mediacom cable, if that makes any difference. My registry has the proper DWORD value for 1500 MTU, yet all tests show it to be 1440.

This happens on *any* machine on my network, so I suspect it is somewhere external to the machines. I also have Netgear router, which does have an MTU setting, and it is at 1500.

Any info appreciated.

-Matt

Share this post


Link to post
Share on other sites

So I'll answer my own post again. ;)

Seems like it IS the Netgear Router causing the trouble. Took it out of the loop, and the MTU reports as 1500, so it isn't the cable modem. Not sure why the setting on the router says 1500 but is goes to 1440 yet... that's the next thing to figure out!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...