Jump to content
Sign in to follow this  
supersteven

Internet problem I don't understand

Recommended Posts

Ok, my internet is acting up for some reason. The connection speed is good but when I am surfing the internet it is very slow. I did everything in those stickies, spyware scan, virus scan, everything. My drivers are updated. So today I decided to scan on safe mode. After scanning, I decided to see how the internet ran on safe mode with networking and it ran perfect. I then restarted it normally and it was slow. It is still fast on safe mode and slow on normal settings and I don't know why. So please help me if you could.

Share this post


Link to post
Share on other sites

supersteven; I don't have a exact diagnosis but it has to be one of your start up programs that doesn't start up in safe mode.Its probably using a lot of your resourses you just need to figure out which one it is ,If this is a recent problem its probably a program you installed recently.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, I used that site and I have 2 bad processes, isass.exe ans somehting called SYSTEM.

Here are links to both from that site.

isass.exe- http://www.processlibrary.com/directory/files/isass/index.php

SYSTEM- http://www.processlibrary.com/directory/files/SYSTEM/index.php

I can't get either one to quit. I also do not have that WINTASKS program that they recommend. DO you have any suggestions? Thanks again for your time.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, I used that site and I have 2 bad processes, isass.exe ans somehting called SYSTEM.

Here are links to both from that site.

isass.exe- http://www.processlibrary.com/directory/files/isass/index.php

SYSTEM- http://www.processlibrary.com/directory/files/SYSTEM/index.php

I can't get either one to quit. I also do not have that WINTASKS program that they recommend. DO you have any suggestions? Thanks again for your time.

Yup, so you've got at least two trojans/viruses.  I would disable your firewall, and go here: http://www3.ca.com/securityadvisor/virusinfo/scan.aspx

Share this post


Link to post
Share on other sites

supersteven; Test your speed if it is still slow try  my suggestions below.

This long topic was on a problem named Lsass.exe which is simular to isass.exe.Their were some indications that it was sometimes a virus & sometimes not.Even that  the noncorrupted file was supposed to be there.

http://www.testmy.net/forum/index.php?topic=5802.msg55012#msg55012

I would try exiting or closing programs one at a time until I saw the speed improve the last ones being the firewall  or  AV & definately not both of these at the same time.It might by a good idea to at least temporarily install another AV to use when you exit your regular one.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, I have terminated those trojans and checked all of the processes. They are good. Yet it still is fast in safe mode and slow in normal. Man I'm confused.

Question: do you still have those 2 bad processes running now?

I had another thought, too.

-click start, run

-type cmd and click ok

-type wmic and hit enter

-type startup and hit enter, to view info on startup items

-type process and hit enter, to see details of processes currently running

You can provide us with a screen shot if you like.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...