Jump to content
Sign in to follow this  
goda

Not an impressive speed improvement

Recommended Posts

Hi,

Before tweaking my download speed connection with cablenut I only achieved 26% of the adverised download speed by my ISP (sympatico.ca), and my upload speed is fine even better then my ISP's average speed. However after I tweaked the speed with cablenut, in order to try to increase my download speed. I only got 35% of the advertised download sped by my ISP. I also followed few of the guides here on the fourm. Any help greatly appreciated.

Here are my specs:

OS: Windows XP Professional SP2

CPU: Inteal Pentium 4 1.6 GHz

RAM: 512 MB DDR

ISP: Sympatico.ca

Advertised speed: 3000/380

Modem: SpeedStream

Router: D-Link DI 604

Here are my after results:

:::.. Download Stats ..:::

Connection is:: 599 Kbps about 0.6 Mbps (tested with 579 kB)

Download Speed is:: 73 kB/s

Tested From:: https://testmy.net/ (server2)

Test Time:: Fri Aug 5 11:44:13 EDT 2005

Bottom Line:: 11X faster than 56K 1MB download in 14.03 sec

Diagnosis: May need help : running at only 35.03 % of your hosts average (sympatico.ca)

:::.. Upload Stats ..:::

Connection is:: 443 Kbps about 0.4 Mbps (tested with 579 kB)

Upload Speed is:: 54 kB/s

Tested From:: https://testmy.net/ (server2)

Test Time:: Fri Aug 5 11:43:14 EDT 2005

Bottom Line:: 8X faster than 56K 1MB upload in 18.96 sec

Diagnosis: Awesome! 20% + : 29.91 % faster than the average for host (sympatico.ca)

Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-RXZ9SYJE8

Share this post


Link to post
Share on other sites

hey goda and welcome to the forum :)

open cablenut, click delete cablenut tweaks and click save to registry

now reboot your PC, also powercycle your modem/router leave it off for 30 full seconds

make a tweaktest here http://www.dslreports.com/tweaks

post result ( URL adress )

VanBuren :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

try bypassing that router, connect your PC direct to modem and make a  new tweaktest

this is what i found in that test

RTT min:                51.4 ms 

RTT max:              861.1 ms 

RTT avg:              251.0 ms

my guess is that you have a huge problem with router or your modem loosing sync

VanBuren :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I tried by passing the router, and connecting directly through the router, but it seems that made my dl speed even worse. Right now I'm getting around 950 Kbps dl speed (with the router), even though the advertised speed is 3000Kbps.

i think you need to call your ISP and let them check modem signals

VanBuren :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...