Jump to content
Sign in to follow this  
joedirtbike69

Cablenut calc doesnt support my speed

Recommended Posts

Hey all I'm new, so sorry if this question has already been answered, but I live in San Diego and have cox premeir internet service rated at 12mbps download, and 1 mbps upload. When I go to put the download value of 12000kbps in the calculator, an error message pops up saying "That would be nice, please enter a real value". My question is what can I do to work around this, and how can I set up my cablenut settings? Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The calculator came out back in 2005. My theory is at that time  there was no one offering a 12 Mbps download speed that is why you are getting that message. If you click OK when the message come up it will fill out the form for you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am running windows xp pro, and i use the speed test on this website. Here are my latest results after applying the cablenut calc tweaks:

::::::::::.. testmy.net test results ..::::::::::

Download Connection is:: 7179 Kbps about 7.18 Mbps (tested with 12160 kB)

Download Speed is:: 876 kB/s

Upload Connection is:: 1068 Kbps about 1.1 Mbps (tested with 2992 kB)

Upload Speed is:: 130 kB/s

Tested From:: https://testmy.net (Main)

Test Time:: 2008/03/04 - 10:14pm

D-Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-STK7UAH6B

U-Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-7SPANJRIB

User Agent:: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0; .NET CLR 3.0.04506; InfoPath.2)

I still think my connection can get faster. Is there anything else I can do? I have a cat5 ethernet cable, im using a linksys wcg200 router (has DOCIS 2.0), i only have the tcp/ip box checked under network adapters and there are no boxes checked under lan settings in internet options.

Also, i just tested the speed at speedtest.net using the L.A. Server (im in san diego), and it said i scored 12.5mbps dl and 1mbps upload ([email protected] 42ms).

Share this post


Link to post
Share on other sites

This doesnt look much better at all...

:::.. Download Stats ..:::

Download Connection is:: 5647 Kbps about 5.6 Mbps (tested with 12160 kB)

Download Speed is:: 689 kB/s

Tested From:: https://testmy.net/ (Main)

Test Time:: 2008/03/04 - 10:30pm

Bottom Line:: 98X faster than 56K 1MB Download in 1.49 sec

Tested from a 12160 kB file and took 17.641 seconds to complete

Download Diagnosis:: May need help : running at only 79.65 % of your hosts average (cox.net)

D-Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-GKLEHVMZU

User Agent:: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0; .NET CLR 3.0.04506; InfoPath.2) [!]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thats cool. I appreciate all the help and work you guys have put into this site. One thing I find interesting, and I don't know if its a cox thing or not, is the fact that when I download smaller files, my download speed gets extremely low (even to the point of 50 kb/s), and it only hits about 1.4 mb/s with larger file downloads (like 30mb and above).

Share this post


Link to post
Share on other sites

I see. Well when ever the internet pisses me off, at least ill still have my pro computer. Cost me way too much money so i have to justify the cost by using it as often as I can. Thats why I decided to get into tweaking and trying to make everything faster. One step at a time though.

Share this post


Link to post
Share on other sites

After uninstalling my antivirus, and running all of my cleaning/reg fix utilities, here are the results I got from doing the speed test on this site:

:::.. testmy.net test results ..:::

Download Connection is:: 11184 Kbps about 11.18 Mbps (tested with 12160 kB)

Download Speed is:: 1365 kB/s

Upload Connection is:: 1071 Kbps about 1.1 Mbps (tested with 2992 kB)

Upload Speed is:: 131 kB/s

Tested From:: https://testmy.net (Main)

Test Time:: 2008/03/06 - 1:50am

D-Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-MITFDSAZU

U-Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-1E9K4U7DF

User Agent:: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0; .NET CLR 3.0.04506; InfoPath.2) [!]

I don't know if the speed test has been fixed on this website, or if it was my antivirus removal that did the trick. However I would like to note that in all of my prior tests, my anti virus app was completley shutdown.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...