Jump to content

SLOOWWNESS I need help


Recommended Posts

PING xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx) 56(84) bytes of data.

--- xxxxxxxxxxx ping statistics ---

5 packets transmitted, 0 received, 100% packet loss, time 4014ms

Traceroute Results: 1  63-217-30-94.sdsl.cais.net (63.217.30.94)  0.488 ms  0.321 ms  0.254 ms

2  pos9-0.cr05.ash01.pccwbtn.net (63.218.44.93)  0.471 ms  0.289 ms  0.615 ms

3  pos5-1.br02.ash01.pccwbtn.net (63.218.44.70)  1.717 ms  1.573 ms  0.441 ms

4  pop1-ash-G2-2-6.atdn.net (66.185.139.105)  0.552 ms  0.486 ms  0.473 ms

5  bb1-ash-P0-0.atdn.net (66.185.144.192)  1.544 ms  0.661 ms  2.092 ms

6  bb1-new-P6-0.atdn.net (66.185.152.49)  7.281 ms  6.213 ms  6.388 ms

7  bb2-alb-P6-0.atdn.net (66.185.152.195)  11.598 ms  12.260 ms  12.449 ms

8  pop1-alb-P1-0.atdn.net (66.185.133.239)  11.414 ms  11.177 ms  12.071 ms

9  rr-albany.atdn.net (66.185.133.226)  12.305 ms  32.654 ms  12.198 ms

10  pos8-0.albynywav-rtr02.nyroc.rr.com (24.29.32.106)  11.926 ms  29.856 ms  11.875 ms

11  srp5-0.albynyren-rtr01.nyroc.rr.com (24.29.33.168)  12.885 ms  15.522 ms  12.866 ms

12  pos1-0.albynyren-ubr01.nyroc.rr.com (24.29.32.110)  14.839 ms *  13.295 ms

13  * * *

14  * * *

15  * * *

16  * * *

17  * * *

18  * * *

19  * * *

20  * * *

21  * * *

22  * * *

23  * * *

24  * * *

25  * * *

26  * * *

27  * * *

28  * * *

29  * * *

30  * * *

Link to post
Share on other sites

Your ISP's routers are set to ignore pings. We have to locate the problem by trial and error.

First main cause of speed fluctuations is electromagnetic interference. Check and see if you have some electrical devices (sound speakers, TV, phone set, etc..) .located near your modem and connection cables. If yes, relocate them 3-4 feet away.

Link to post
Share on other sites

First main cause of speed fluctuations is electromagnetic interference. Check and see if you have some electrical devices (sound speakers, TV, phone set, etc..) .located near your modem and connection cables. If yes, relocate them 3-4 feet away.

I don't think that's the reason why because it's been happening at random times... but I moved them away anyways.

Link to post
Share on other sites

Analyzer:

TCP options string = 020405b401010402

MTU = 1500

MTU is fully optimized for broadband.

MSS = 1460

Maximum useful data in each packet = 1460, which equals MSS.

Default TCP Receive Window (RWIN) = 64240

RWIN Scaling (RFC1323) = 0 bits

Unscaled TCP Receive Window = 64240

RWIN is a multiple of MSS

Other values for RWIN that might work well with your current MTU/MSS:

513920 (MSS x 44 * scale factor of 8)

256960 (MSS x 44 * scale factor of 4)

128480 (MSS x 44 * scale factor of 2) 

bandwidth * delay product (Note this is not a speed test):

Your TCP Window limits you to: 2569.6 Kbps (321.2 KBytes/s) @ 200ms

Your TCP Window limits you to: 1027.84 Kbps (128.48 KBytes/s) @ 500ms

MTU Discovery (RFC1191) = ON

Time to live left = 118 hops

TTL value is ok.

Timestamps (RFC1323) = OFF

Selective Acknowledgements (RFC2018) = ON

IP type of service field (RFC1349) = 00000000 (0)

Speed Test Results:

Your download speed : 4725 Kbps or 590.6 kB/sec.

Your upload speed : 18 Kbps or 2.2 kB/sec

Link to post
Share on other sites

:::.. Upload Stats ..:::

Connection is:: 2 Kbps about 0 Mbps (tested with 97 kB)

Upload Speed is:: 0 kB/s

Tested From:: https://testmy.net (server1)

Test Time:: Tue Feb 7 22:12:37 EST 2006

Bottom Line:: 0X faster than 56K 1MB upload in 0 sec

Diagnosis: May need help : running at only 0.65 % of your hosts average (rr.com)

Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-ZEAHO6XFM

this is my results same connection both computers connected to the router

Link to post
Share on other sites

When upload speed is slow it can mean one of 2 things:

window registry for Tcp Stack is not config right, or

trouble in the modem.

We have tweaked your window registry and the problem still exists.Then your modem may be the problem.

I cannot do a diagnostic check on your modem for you but here is a guide on how to check your modem:

http://homepage.ntlworld.com/robin.d.h.walker/cmtips/signal.html

Link to post
Share on other sites

well i was just trying to help out my bro fix this.. i told him that i posted my results and he said he didnt care this place sucks and he didnt want to come back.............. and he just told me its working for him easy but not for me, so i guess it is a seperate thingies.. but idk its late and im not supposed to be on now

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...