Jump to content

Need help tweaking and improving speed


Mayhem
 Share

Recommended Posts

First day on the site. ISP is advertised at 5100 Kbps and I'm coming in far short. Working on wireless router, and I am wondering if that is what is causing the slowdown? Here are my DL stats:

:::.. Download Stats ..:::

Connection is:: 2145 Kbps about 2.1 Mbps (tested with 2992 KB)

Download Speed is:: 262 KB/s

Tested From:: http://www.testmy.net/

Bottom Line:: 38 times faster than 56K you can download 1MB in 3.91 second(s)

Validation Link:: https://testmy.net/cgi-bin/get.cgi?Test_ID=6YQNMD0HA

My download is dismal...I am almost embarassed to post this...

:::.. Upload Stats ..:::

Connection is:: 40 Kbps about 0 Mbps (tested with 97 KB)

Upload Speed is:: 5 KB/s

Tested From:: http://www.testmy.net/

Bottom Line:: 1 times faster than 56K you can upload 1MB in 204.8 second(s)

Validation Link:: https://testmy.net/cgi-bin/get.cgi?Test_ID=VFYWBHSNE

What can I do to get some more speed?

Link to post
Share on other sites

hey Mayhem and welcome to the forum :)

it might be a router issue, unplug router and connect direct from PC to modem, reboot your pc and modem leave modem off for 30 seconds and test speed again

if you still have speed problems, follow these steps in link below and make a new post

https://testmy.net/forum/index.php?topic=605.0

VanBuren :)

Link to post
Share on other sites

I have videotron HSI 5100/768 .... when i test i get

:::.. Download Stats ..:::

Connection is:: 5726 Kbps about 5.7 Mbps (tested with 2992 KB)

Download Speed is:: 699 KB/s

Tested From:: http://www.testmy.net/

Bottom Line:: 102 times faster than 56K you can download 1MB in 1.46 second(s)

Validation Link:: https://testmy.net/cgi-bin/get.cgi?Test_ID=2UNE5VS6B

Fastest i ever got actually, is this test,usually I get from 5 to 5.3 Mbps

:::.. Upload Stats ..:::

Connection is:: 586 Kbps about 0.6 Mbps (tested with 1013 KB)

Upload Speed is:: 72 KB/s

Tested From:: http://www.testmy.net/

Bottom Line:: 10 times faster than 56K you can upload 1MB in 14.22 second(s)

Validation Link:: https://testmy.net/cgi-bin/get.cgi?Test_ID=PTZHNUGM7

Link to post
Share on other sites

1. What OS are you running, ex win 98, win xp

XP

2. What service do you have, what is the advertised speed for download/upload.

Videotron HSI 5100/768

3. What tweakprograms you already got installed, and run this test http://www.dslreports.com/tweaks [www.dslreports.com]  copy and paste result URL  adress in your post!

No tweaks currently installed. http://ttester.broadbandreports.com/tweak/block:20f414f?service=cable&speed=510&os=winXP&via=normal

5. What speed do you have against www.testmy.net [www.testmy.net] and http://nitro.ucsc.edu/ [nitro.ucsc.edu]  also make a tracert, go to start-run type command and hit enter, type tracert testmy.net and hit enter, right click copy all and paste it in your post.

Testmy.net:

:::.. Download Stats ..:::

Connection is:: 1924 Kbps about 1.9 Mbps (tested with 2992 KB)

Download Speed is:: 235 KB/s

Tested From:: http://www.testmy.net/

Bottom Line:: 34 times faster than 56K you can download 1MB in 4.36 second(s)

Validation Link:: https://testmy.net/cgi-bin/get.cgi?Test_ID=7AXF9UYD1

Nitro:

running 10s outbound test (client to server) . . . . . 726.36Kb/s

running 10s inbound test (server to client) . . . . . . 1.32Mb/s

Tracing route to testmy.net [67.19.36.6]

over a maximum of 30 hops:

  1    *        *        *    Request timed out.

  2    10 ms    16 ms    9 ms  10.68.64.1

  3    9 ms    7 ms    7 ms  24.200.245.173

  4    8 ms    11 ms    9 ms  24.200.245.10

  5    11 ms    12 ms    12 ms  10.154.0.90

  6    9 ms    32 ms    11 ms  Port-channel1.core1.mtt.teleglobe.net [66.198.81

.9]

  7    19 ms  126 ms    19 ms  if-3-3.mcore4.nqt.teleglobe.net [216.6.87.17]

  8    16 ms    17 ms    17 ms  if-12-0.core3.nqt.teleglobe.net [64.86.5.17]

  9    25 ms    16 ms    22 ms  sl-gw31-nyc-14-0.sprintlink.net [160.81.249.29]

10    17 ms    21 ms    17 ms  sl-bb23-nyc-12-0.sprintlink.net [144.232.13.33]

11    21 ms    17 ms    21 ms  sl-bb20-nyc-8-0.sprintlink.net [144.232.7.13]

12    17 ms    17 ms    17 ms  sl-bb22-nyc-8-0.sprintlink.net [144.232.7.106]

13    36 ms    37 ms    37 ms  sl-bb21-chi-9-0.sprintlink.net [144.232.9.149]

14    57 ms    64 ms    59 ms  sl-bb21-fw-10-0.sprintlink.net [144.232.8.54]

15    61 ms    59 ms    57 ms  sl-bb20-fw-14-0.sprintlink.net [144.232.11.217]

16    58 ms    59 ms    56 ms  sl-st21-dal-1-0.sprintlink.net [144.232.20.17]

17    59 ms    58 ms    57 ms  144.232.29.97

18    60 ms    57 ms    57 ms  sl-theplanet-3-0.sprintlink.net [144.228.250.114

]

19    58 ms    57 ms    57 ms  dist-vlan31.dsr3-2.dllstx3.theplanet.com [70.85.

127.30]

20    62 ms    63 ms    57 ms  dist-vlan22.dsr1-2.dllstx2.theplanet.com [70.85.

127.76]

21    57 ms    59 ms    62 ms  dsr2-1-v2.dllstx4.theplanet.com [12.96.160.39]

22    58 ms    58 ms    60 ms  gig1-0-2.tp-car9-2.dllstx4.theplanet.com [67.18.

116.86]

23    59 ms    58 ms    58 ms  6.67-19-36.reverse.theplanet.com [67.19.36.6]

Trace complete.

6. Under your LAN connection - properties - general tab, uninstall all the protocols there that you do not need.

Done

7. Open Internet Explorer and select tools - internet options - connections - LAN settings, make sure nothing there is checked.

Done

8. Connect your modem via ethernet (NIC) and make sure you have the latest drivers for your NIC. Set your NIC duplex mode to 10mb half duplex for Cable, for DSL it depend on the ISP service unless you are using a router, if so then set it to 100mb full duplex for both Cable & DSL. If you are using a router make sure you have the latest firmware.

Done

9. Power cycle your modem, unplug it for atleast 30 seconds.

Done

10. Download and update then do a scan with SpyBot http://beam.to/spybotsd [beam.to] and Ad Aware http://www.lavasoft.com/support/download [www.lavasoft.com] to remove any spyware

Done. I think I found Jimmy Hoffa in my computer....

11. ZoneAlarm firewall has known problems with dropping speed, i suggest to uninstall it and compare speed

Don't use ZoneAlarm.

12. Install Outpost Firewall http://www.agnitum.com [www.agnitum.com] or Sygate Firewall http://www.sygate.com/ [www.sygate.com]

Use SP2 firewall

13. Scan for viruses with your antivirus app, if you do not have one get one, AVG is great

http://www.grisoft.com/us/us_dwnl_free.php [www.grisoft.com]

Done. Scan a couple of times a week

14. Make sure you have ALL of the latest Windows Updates

Done

15. Download and run CCleaner http://www.ccleaner.com/ [www.ccleaner.com]

Done

16. download and install Cablenut 4.08 and Vanburens cablenut settings 2 versions here https://testmy.net/forum/index.php?topic=1013.0 [testmy.net]  unzip settings to C:ProgramCablenut

Link to post
Share on other sites

heya Mayhem :)

did you use router while running tweaktest?

it might be a MTU issue with your router

this is from your tweaktest:Max packet sent (MTU): 1500 Max packet recd (MTU): 1300

Both suppose to be 1500

unplug router, reboot your modem for 30 seconds and reboot pc aswell then make a new tweaktest, and post result

VanBuren :)

Link to post
Share on other sites

http://ttester.broadbandreports.com/tweak/block:3ca4e72?service=cable&speed=510&os=winXP&via=normal

I get the same results. Thoughts? Also, I dl'd CableNut, and your program. Do I update the Adjuster with your CCS?

have you used any other tweakprogram in the past?

download Dr.TCP http://www.dslreports.com/front/DRTCP021.exe

make sure it looks exactly like this screenshot, all MTU fields has to be blank, and click save

now open cablenut adjuster, click delete cablenut tweaks and click save to registry and reboot

make a new tweaktest and post result, dont use any router when doing this

VanBuren :)

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...