Jump to content
Sign in to follow this  
asubaseball727

Connectiivty problem

Recommended Posts

Hi again everyone,

Hope all is well, and now for the problem:

There is something wrong with the communication between the router and the modem. I have internet when connecting the cable directly from the modem to the PC. I've tried power cycling multiple times, plug in modem, plug in router power. I am getting the little or no connectivity error. When both are plugged in, I can go to 192.168.1.1 but not 192.168.1.100. I can unplug the cable that runs between the modem and router, and I don't get network cable has been unplugged error, but as soon as I turn off the modem, that error pops up.

Suggestions?

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm not sure about the Ping Utility. How would I check that? It has happened before and randomly it starts working again

When I log into the admin page of my router, I go to Tools and there is a network ping test which allows me to enter a URL or IP address, and my router then sends a ping to that host and tells me if it is able to get through.  If you could find this, it would tell you if the router is getting the proper signal and able to send/receive data from the internet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...