Jump to content
Sign in to follow this  
Root2k

Dissapointed Comcast user

Recommended Posts

I am a subscriber of the new Comcast 4000/384 tier and the download speed sucks. I have a Scientific Atlanta Webstar DPX110 modem connected to a hardware gateway pc running smoothwall. I've run all the spyware proggies and disabled XP's firewall. Here are my speedtest scores :

:::.. Download Stats ..:::

Connection is:: 2753 Kbps about 2.8 Mbps (tested with 1013 KB)

Download Speed is:: 336 KB/s

Tested From:: http://www.testmy.net/

Bottom Line:: 49 times faster than 56K you can download 1MB in 3.05 second(s)

Validation Link:: https://testmy.net/cgi-bin/get.cgi?Test_ID=2Q5KIF874

Any suggestions would be great, and let me know if you need more info it's my first post :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Update: I have run TCPOptimizer which helped in the FTP test tremendously, it is showing a steady 4.3mbps in netpersec. But in all other speed test iit's still way below par. Now I know i should take all web based tests with a grain of salt but why don't these scores reflect my actual download speeds.

:::.. Download Stats ..:::

Connection is:: 2334 Kbps about 2.3 Mbps (tested with 1496 KB)

Download Speed is:: 285 KB/s

Tested From:: http://www.testmy.net/

Bottom Line:: 42 times faster than 56K you can download 1MB in 3.59 second(s)

Validation Link:: https://testmy.net/cgi-bin/get.cgi?Test_ID=OJIC8FN69

Share this post


Link to post
Share on other sites

umm... try this... remove the smoothwall system from the network.. Connect to the router and the to the switches... If the speed doesnt improve then make sure that the router and switches are setup correctly... If you dont want to go through all of this try updating your drivers and make sure that you dont have something stupid like 10mbs instead of 100mbs enabled... :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well as a comcast customer myself with the 4000k/384k upload I must say that I have been lucky.

So far I run Zone alarm pro Firewall with AVG anti-virus

here are my results with both running

:::.. Download Stats ..:::

Connection is:: 3771 Kbps about 3.8 Mbps (tested with 1496 KB)

Download Speed is:: 460 KB/s

Tested From:: http://www.testmy.net/

Bottom Line:: 67 times faster than 56K you can download 1MB in 2.23 second(s)

Validation Link:: https://testmy.net/cgi-bin/get.cgi?Test_ID=GOB5IO3X2

:::.. Upload Stats ..:::

Connection is: 433 Kbps about 0.4 Mbps (tested with 579 KB)

Upload Speed is: 53 KB/s

Tested From:: http://www.testmy.net/

Bottom Line: 8 times faster than 56K you can upload 1MB in 19.32 second(s)

Validation Link :: https://testmy.net/cgi-bin/get.cgi?Test_ID=XJRUA377Q

the one thing I would suggest is to run the tweak tester from broadband reports and do any recomndations from that

I had switched from SDSL to comcast and had same problem as you until I changed my recieve window

TCP optimizer seemed to set the recieve window to high for me and actually slowed my connection down

the other test you might want to run is a line quality test from dsl reports

and the ping test as this may be something to do with the lines and not neccisarily your set up

Share this post


Link to post
Share on other sites

if you are in a business environment then you are going to need something a little bit beefer than zone alarm... I would recommend Nortan Internet Security... That seems to be the standard in the business world and does a good job... The only thing is that it does tend to be a memory hog and does slow the computer down slightly.... If you are designing stuff on CAD or something I would recommend not installing it on those machines... Of course you can get a red box which is a hardware firewall... you are looking between $1000-10,000 for one..

Share this post


Link to post
Share on other sites

no business environment Swimmer just my good ol' home network. I definately want to get rid of the linux smoothwall box but I don't have another hardware router and the cisco router i have doesn't have enouth fast ethernet ports to setup on my network. I ran tcp optimizer and my receive window is 256960, BOA_ELF how much did you back yours down because i did notice that browsing last night was slow.

Share this post


Link to post
Share on other sites

there has got to be something bottlenecking my connection on my network, here are my speeds with the modem connected to just one pc :(

:::.. Download Stats ..:::

Connection is:: 3719 Kbps about 3.7 Mbps (tested with 1496 KB)

Download Speed is:: 454 KB/s

Tested From:: http://www.testmy.net/

Bottom Line:: 66 times faster than 56K you can download 1MB in 2.26 second(s)

Validation Link:: https://testmy.net/cgi-bin/get.cgi?Test_ID=W2SVKUKBT

that is without running tcp optimizer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I worked abit on my homepage and my tweakguide.

http://thegamer.serveftp.com/FAQ.htm

Try it, no other tweakprogram has ever give me this speed, im fast overseas aswell.

There is alot of things to tweak beside RWIN

Here is some benchmark i made

http://thegamer.serveftp.com/Benchmark.htm

VanBuren :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...