Jump to content
Niccko

1 meg cable..not working like supposed to

Recommended Posts

:::.. Download Stats ..:::

Connection is:: 367 Kbps about 0.4 Mbps (tested with 386 kB)

Download Speed is:: 45 kB/s

Tested From:: https://testmy.net/ (server1)

Test Time:: Tue, 16 Aug 2005 21:07:09 GMT-0600

Bottom Line:: 7X faster than 56K 1MB download in 22.76 sec

Diagnosis: May need help : running at only 32.02 % of your hosts average (139.95)

Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-0835LAWBC

Checking for Middleboxes . . . . . . . . . . . . . . . . . .  Done

running 10s outbound test (client to server) . . . . . 122.04Kb/s

running 10s inbound test (server to client) . . . . . . 534.03kb/s

Your PC is connected to a Cable/DSL modem

Information: Other network traffic is congesting the link

operating system XP

ISP - Teton wireless, 1 meg cable.

i dont have any tweeks installed.

i uninstalled all the unnessicary protocols

under internet explorer properties the only that was checked was automaticly detect settings, i unchecked that.

ive done all teh cleaning of the system i could do running adaware and ccleaner. also AVG.

ive had several technitions come out to my house and look at my settings and test different things and they think they fix the issue then leave and its back to its old self again. Im really not sure what to do next. when i connect my modem to one computer it runs at the normal speed. then when i connect the router to the modem shit gets crazy and i get low low numbers like 16 kilobits per second and on up to 500 it really doesnt go any higher. ive had the router replaced 3 different times then i tried a different brand of router and it still doesnt work. so right now im at a loss. any help would be apreciated. i have screen shots of when my tests are really really low if you want them.

Share this post


Link to post
Share on other sites

thanks for the welcome,

after updating the firmware it seemed to improve...

:::.. Download Stats ..:::

Connection is:: 1514 Kbps about 1.5 Mbps (tested with 2992 kB)

Download Speed is:: 185 kB/s

Tested From:: https://testmy.net/ (server2)

Test Time:: Wed, 17 Aug 2005 10:48:33 GMT-0600

Bottom Line:: 27X faster than 56K 1MB download in 5.54 sec

Diagnosis: Awesome! 20% + : 45.3 % faster than the average for host (139.95)

Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-BXJHOSVCY

:::.. Download Stats ..:::

Connection is:: 929 Kbps about 0.9 Mbps (tested with 2992 kB)

Download Speed is:: 113 kB/s

Tested From:: https://testmy.net/ (server1)

Test Time:: Wed, 17 Aug 2005 10:12:09 GMT-0600

Bottom Line:: 17X faster than 56K 1MB download in 9.06 sec

Diagnosis: 90% + Okay : running at 90.55 % of your hosts average (139.95)

Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-5EQKNL90W

it usually runs ok during the day with its off and on problems so ill see how it runs tonight, it died on me in the middle of playin games. ill give you the update later tonight. thanks again  =D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Got home from work and ran some more tests its looking pretty good....

:::.. Download Stats ..:::

Connection is:: 1040 Kbps about 1 Mbps (tested with 1496 kB)

Download Speed is:: 127 kB/s

Tested From:: https://testmy.net/ (server1)

Test Time:: Wed, 17 Aug 2005 22:51:36 GMT-0600

Bottom Line:: 19X faster than 56K 1MB download in 8.06 sec

Diagnosis: 90% + Okay : running at 96.83 % of your hosts average (139.95)

Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-K9MCHPX38

ill say that other tests such as www.pcpitstop.com doesnt quite come up with the same results, it comes up with:

Download speed: 673 kilobits per second

Test details: 800 kilobytes downloaded in 9.515 seconds.

Receive buffer size: Not available

so im not too sure whats goin on with that but so far im happy with what your tests are giving me.

Share this post


Link to post
Share on other sites

:::.. Download Stats ..:::

Connection is:: 367 Kbps about 0.4 Mbps (tested with 386 kB)

Download Speed is:: 45 kB/s

Tested From:: https://testmy.net/ (server1)

Test Time:: Tue, 16 Aug 2005 21:07:09 GMT-0600

Bottom Line:: 7X faster than 56K 1MB download in 22.76 sec

Diagnosis: May need help : running at only 32.02 % of your hosts average (139.95)

Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-0835LAWBC

Checking for Middleboxes . . . . . . . . . . . . . . . . . .  Done

running 10s outbound test (client to server) . . . . . 122.04kB/s

running 10s inbound test (server to client) . . . . . . 534.03kB/s

Your PC is connected to a Cable/DSL modem

Information: Other network traffic is congesting the link

operating system XP

ISP - Teton wireless, 1 meg cable.

i dont have any tweeks installed.

i uninstalled all the unnessicary protocols

under internet explorer properties the only that was checked was automaticly detect settings, i unchecked that.

ive done all teh cleaning of the system i could do running adaware and ccleaner. also AVG.

ive had several technitions come out to my house and look at my settings and test different things and they think they fix the issue then leave and its back to its old self again. Im really not sure what to do next. when i connect my modem to one computer it runs at the normal speed. then when i connect the router to the modem sh*t gets crazy and i get low low numbers like 16 kilobits per second and on up to 500 it really doesnt go any higher. ive had the router replaced 3 different times then i tried a different brand of router and it still doesnt work. so right now im at a loss. any help would be apreciated. i have screen shots of when my tests are really really low if you want them.

good god how much do you pay for that cabel??

Share this post


Link to post
Share on other sites

50 bucks for cable like this...i think im canning this and goin to DSL

:::.. Download Stats ..:::

Connection is:: 26 Kbps about 0 Mbps (tested with 97 kB)

Download Speed is:: 3 kB/s

Tested From:: https://testmy.net/ (server2)

Test Time:: Thu, 01 Sep 2005 21:59:23 GMT-0600

Bottom Line:: 0X faster than 56K 1MB download in 341.33 sec

Diagnosis: May need help : running at only 2.22 % of your hosts average (139.95)

Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-HTXASLKYO

i have a back up dsn number but i dont think its working right

EDIT:::

Even with the router unplugged and directly put into my computer its lookin pretty bad.

:::.. Download Stats ..:::

Connection is:: 276 Kbps about 0.3 Mbps (tested with 579 kB)

Download Speed is:: 34 kB/s

Tested From:: https://testmy.net/ (server2)

Test Time:: Thu, 01 Sep 2005 22:11:26 GMT-0600

Bottom Line:: 5X faster than 56K 1MB download in 30.12 sec

Diagnosis: May need help : running at only 24.34 % of your hosts average (139.95)

Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-JEWDL7CY8

Share this post


Link to post
Share on other sites

:::.. Download Stats ..:::

Connection is:: 32 Kbps about 0 Mbps (tested with 97 kB)

Download Speed is:: 4 kB/s

Tested From:: https://testmy.net/ (server2)

Test Time:: Fri, 02 Sep 2005 00:22:51 GMT-0600

Bottom Line:: 1X faster than 56K 1MB download in 256 sec

Diagnosis: May need help : running at only 2.99 % of your hosts average (139.95)

Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-V9TURB7D6

WAAA!1  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:

its getting worse!

Share this post


Link to post
Share on other sites

:::.. Download Stats ..:::

Connection is:: 32 Kbps about 0 Mbps (tested with 97 kB)

Download Speed is:: 4 kB/s

Tested From:: https://testmy.net/ (server2)

Test Time:: Fri, 02 Sep 2005 00:22:51 GMT-0600

Bottom Line:: 1X faster than 56K 1MB download in 256 sec

Diagnosis: May need help : running at only 2.99 % of your hosts average (139.95)

Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-V9TURB7D6

WAAA!1

Share this post


Link to post
Share on other sites

alllllllrighty here we go again. i was just running fine untill now its damn near 9:00pm and same thing happens the net dies down to mear dial up speeds. i dont know whats goin on but the techs with my net says its thermal expantion. sooo i dont now what to do. its just odd it happens to die out right at 9:00.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...