Jump to content

sinister666

Members
  • Content Count

    242
  • Joined

  • Last visited

  • Speed Test

    My Results

About sinister666

  • Rank
    TMN Friend
  • Birthday 02/28/1981

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    michigan
  • Interests
    umm...yeah...what?!
  1. linux mint 9 is what i finally chose to go with. i was a little scared about switching from windows to linux, but mint has a very nice look and feel to it. right out of the box it does everything i want it to do and then some. has a windows kinda feel to it also. i would suggest linux mint to any new linux users. i put it on my old desktop pc and removed windows completely and havent had the urge to even look at or touch windows again.
  2. well in case any one cares or anyone else ever has a problem with their sound blaster sound card in windows 7, then the link i posted 2 posts up is the answer. or the link that mudman posted in his forst response to my problem. thats the answer, the soundblaster support pack. only problem, everytime the computer gets shut down, it forgets all your audio settings so you gotta reset your speaker settings. other than that it seems to work, i now have sound on all channels the way im supposed to.
  3. the link i posted in my last post i think is the same as what mudman posted in his first response, but for some reason that site wouldnt let me download that link. weird. but i think its the same thing, i think im on the right track now. i was to late for the edit button.
  4. this looks promising tho. ive been reading where others are having luck with this ALchemy for Audigy program...and this is what im finding http://www.getvn.com/applications/multimedia/3974-creative-sb-audigy-series-support-pack-25.html looks hopeful...maybe i can have some luck with it. im gonna try it, if it doesnt work, then ill post back and keep looking.
  5. no luck for me with any of the downloads. and my computer is too old to support virtual XP. ill just have to either be patient and hope they put out the proper support for my soundcard or just go buy a new one. Thanks for the time and help tho guys. if i ever do find anything ill be sure to post it just in case any one else has the same problem.
  6. good advice man, but i dont drive. the man took away my driving privileges a while ago....haha... but yeah, happy new year to you as well, along with everyone else on here!
  7. hmm...i didnt find that one when i looked on the creative site. ill give it a try. my internet searching skills suck i guess. thanks ill try that one too. ill let ya all know if any of them worked for me in the morning, im headed out for the night right now, so ill report back tomorrow with results. thanks guys for taking your time to look for this stuff for me. i looked for a while but couldnt find this stuff. ill let ya know if any of it works for me.
  8. well i went to Creatives website to download the drivers for my soundcard, and they have a new one that says it fixes issues in windows 7, but it only gives me 2.1 sound and not 5.1. i also downloaded the Vista driver pack for it thinking that would work, but when i try to install the vista driver pack, i get a blue screen of death and my computer shuts down, its weird. ill try that link that mudman posted tomorrow morning and see if it works. if not, then i guess its time to drop a few bucks on a newer soundcard.
  9. oh come on now, you know there is no such thing as a dumb question! but yes, i have all my plugs and jacks in the right spot, i checked and rechecked and then checked again. i even pulled my soundcard and put it in a different computer i have here thats running XP and it works the way its supposed to on that box. i know there is nothing wrong with the card, its something to do with windows 7 not recognizing it properly. im starting to wonder if it was really worth switching up from XP to Win 7 Ultimate.
  10. thanks for that mudman. i will download that from rapidshare and give it a shot. but not until tomorrow, i got some drinkin to do today seein how it is new years eve and all. so after i recover from a night of drunkeness ill check it out and let ya know if it helped.
  11. i recently installed windows 7 on my old ibm, everything works fine except my audio. i have a soundblaster audigy ls sound card, 5.1 surround. i found a driver that gets me sound, but i only get 2.1 sound and not 5.1. when i go to the sound properties, and test my sound, it gives me sound on all channels, but when playing music and movies, i only get 2.1 sound. also i cant access the creative EAX settings to change speaker settings. i have searched the internet for a week straight and still i find nothing helpful. before i upgraded to windows 7 from xp i ran a compatibility test to see if my hardware could handle win 7 and it said my sound card would work fine but it doesnt. i go to microsofts website and that says there is no support for my sound card. i dont want to have to buy a new one right now,(but if i have to, then i have to) i just want mine to work the way it is supposed to work. it seems like if i can get 2.1 sound, then there should be a way to get the 5.1 sound im supposed to get. long story short... is there any third party drivers or software, or generic drivers that will allow my card to work the way its supposed to? from looking around on the net, it seems alot of other ppl have the same issue with this card in windows 7.
  12. im on a wireless 3G internet connection, very slow, and the connectivity icon on my utorrent is always red as well. for me, there is nothing i can do about it. something with the wireless connection being permanently firewalled by the internet provider. just thought i would share that.
  13. i had a toshiba satalite laptop that did the same thing, would not show anything on the screen when powered on...the owner thought it was dead. after some looking around, i found that one of the ram slots is bad. try pulling one stick of ram out at a time and starting the machine, if it starts with one in and one out, then you have a bad ram slot or a bad ram stick. and i also have an hp laptop here, same thing, no screen on startup. this one i cant easily remedy. after some looking around, i found that there is a recall on this hp/nvidea chipset. junk die on the gpu. i think its like an instant over heat issue on the hp with the nvidea graphics built in. there is a recall, but it just so happens that this one doesnt fit in to their recall, hp wants to charge 260 bucks to repair, plus the cost of shipping to and from hp. so, unless i can find another mother board for under 250, then im afraid im gonna have to tell the owner he has to send it to hp and pay what they are asking for repair.
  14. so, i took it all apart, no out of place pins on the ram slot. and i cant see if there is a broken solder point or not. i tried the pressure thing, no luck. tried putting pressure in all possible points to make it work, no luck. if the solder on the motherboard is broken or cracked, i cant see it, but i dont have a good magnafying glass to see it so i really cant say for sure. basically, it works with only one piece of ram in, and not with both. im just gonna have to send the owner of the laptop to someone who knows more about motherboard repairs or possible replacement if he wants both slots to work. it works fine as is, and like zalternate said, he can always buy a bigger ram chip for the one slot that does work so he wont notice any difference in performance. thanks guys.
  15. and thats clever use of a guitar pick there...who would have thought...ill look into those ideas, thanks guys.
×
×
  • Create New...