Jump to content

sean5900xt

Members
  • Content Count

    92
  • Joined

  • Last visited

  • Speed Test

    My Results
  • Days Won

    1

Everything posted by sean5900xt

  1. Hey CA3LE, thank you for all the information! I checked the cord that hooks into the cable modem. It looks good. Don't have a wall plate for that cord, it just comes up from the floor. The cable company ran another line to the cable modem back around the time we first got cable internet. Thankfully the cable company here is really, really good about not charging for service calls. Only time I have had them charge us was when we asked them to install a new amp for the line that goes to the TV's. I really appreciate you taking the time to put together all that information. I'll let you know how this all turns out. So far it has been close to 3 days since I have had to reboot the modem. If it keeps happening I'll have the cable co come out next week.
  2. Yeah I did think that was kind of strange. From the research I have done I think -8 to 8 is ok on the power levels. But for a while now its pretty much always -1 to 1 on all the channels. I hope the cable company can figure this out when they come out, but I get the feeling this is gonna be a pain to get fixed.
  3. I have been having a weird problem with my cable internet for over a month now. For some reason my internet connection will just stop working. The lights on the modem will all still look normal, but my internet connection completely stops. Rebooting the modem will fix it as soon as it reconnects. Nothing in particular seems to make it happen, sometimes I'm just browsing, sometimes it wont be working when I wake up in the morning. It used to happen about 2 or 3 times a week, but this week it has been about 3 to 4 times a day. Told the cable company but they wont be able to do anything till after thanksgiving which is fine since it just takes a reboot its just annoying. I can't imagine what it is. Tried two brand new cable modems one Arris, and my current one a Motorola. Both had the issue. Here is a pic of my signal page. From what I can tell it all looks fine but I'm not sure. My speeds are really good as well both up and down. Any ideas?
  4. Ok good to know. Only other thing I'm worried about is the life of my SSD. I know a SSD can only do so many read and write cycles. About how long should it last me? Do I really need to worry about writing and deleting files to much?
  5. I just built my new system today. Had a question since this is my first computer with a SSD. I did a clean install of windows 8 pro. I was wondering do I need to change any settings since I'm using a SSD. I know you never defrag a SSD since it doesn't need it. Dose windows 8 turn this off by default? Also what is TRIM? I have heard the term before but don't really know what it is. Gotta say I'm amazed at the difference a SSD makes its like night and day. Thanks for the help.
  6. Actually yeah you are right. After some research it seems 2.0 supports 8GB/s and 3.0 supports 15.75GB/s. I wouldnt mind getting a 3.0 motherboard for a little bit more money, but there isn't a single AMD motherboard that I can find that supports 3.0. That's pretty weird of AMD to not support it I think. But I'm not sure how much if any at the moment of how much difference it makes in terms of framerate. Just glad to see it is backwards compatible. One more quick question instead of making another post. Right now I have a Corsair HX 750 Watt powersupply picked out. The build is going to have a eight core AMD FX and two 6850's. Would the corsair HX 650 watt power supply be plenty for a while. Or should I just got with the 750? Price dif. is only 10 bucks but I was just wondering.
  7. That's what I was wondering. It seems kind of weird AMD wouldn't have a chipset that could support it. My guess is that its backwards compatible with 2.0 it just doesn't move data as fast as 3.0. But yeah it would be nice to know for sure. Edit: Just saw TriRan's post. Thank you for the info man. That is what I was thinking. Glad to know though. And yeah I would think that the difference from 2.0 to 3.0 wont really make a difference for a while.
  8. I'm building a new desktop computer. I wasn't sure about how PCI Express 3.0 works. Right now the video cards im going to use are 2 Radeon HD 6850's. But in the future I would like to get a 7850 or better. I noticed the 7000 series cards say PCI Express 3.0. Does that mean that they require a motherboard with PCI Express 3.0, or they just take advantage of 3.0 if you have it but work with 2.0? I'm doing a AMD CPU build and I can't even find a motherboard that says it supports 3.0. Was just wondering about this. Thanks guys.
  9. Well so far not much has happened. I wrote a heck of a post on their facebook wall about the whole deal. We had lightening take out our modem on Saturday night. A tech came out Monday afternoon and swapped the modem, but he left without testing our internet connection at all. So the modem he put in had a Ethernet port that didn't work. After I wrote a post on their facebook about the modem and the thing with the cable line not being grounded I got a phone call from the general manager this morning. First thing he did was apologize for the whole incident and immediately offered a month of free internet service credit on our bill ($130). unfortunately when he called I was on the way to a college class so I couldn't talk for long. A tech was leaving the house as I got home today from class and now I have another new modem, which thankfully works. I didn't want to pursue the incident with the cable not being grounded till I knew that it was their responsibility to ground it. My mom was with the tech when he first checked to see if the line was grounded and he told my mom that it was not grounded in any way shape or form. Which ever cable tech hooked up the lines made no attempt to ground them. The fact that he told my mom that he was going to go ahead and write that it was grounded is what sounds fishy to me. It makes me think that he was doing that to cover the cable company's butt. I'm not sure if I'm going to try to get anything out of this though. I get the feeling it would be way more trouble then its worth. The only thing I could ask them for is to pay for the TV and computer that were damaged from the power surge, but im sure there is no way to prove the the cable line not being grounded caused it. I think I will just consider my self lucky I got a credit for a month of internet, and that everything is fixed and up and running. We are going to go through home owners insurance like last time for my desktop computer, and the TV repair. And on the plus side I ended up with a different model modem then I had since we cancelled our phone service so the original issue in this topic should be fixed now, what a heck of a way to get it fixed haha.
  10. I really need some info if anyone can help. We had our modem, my computer, and a cable box plus the new tv that was hooked into it get fried by lightening saturday night. When we looked at the cable line the next day it turns out it was not grounded in anyway at all. We never work on anything to do with the cable outside of our house. The cable company are the only people who have run lines from the pole to our house. Is the cable company responsible for grounding the cable line? The cable guy came to the house while I was not there and only my mother was there. When he saw that the line was not grounded he said that he was going to write on his work order that it was grounded when he got there so that we wouldn't be charged a 300 dollar fee. I have never heard such a thing. To me it sounds like he was trying to cover the cable companies butt. What do you guys think?
  11. Well I'm about to give up. Just had it happen again and had to reset the modem. I checked and it turns out that our home phone stops working as well when this happens so it must be something with the modem. Gonna ask for a different modem, and maybe cancel our home phone service so I can get just a regular DOCSIS 3.0 modem. Don't really see the need for a home phone anymore.
  12. Well I'm glad to say that this issue seems to be fixed. If anyone else see's this that has a similar issue with this modem I wish I could tell you what to do to fix it. But the cable company just came out to my house then went and did some work on the node in my neighborhood and now the issue has not happened in the last 8 days. I noticed a very big drop in the number of "errors" that occur on the columns "Correcteds" and "Uncorrectables" both are much lower then they used to be. Still using the same exact modem, so I guess it was something to do with the node I use in my neighborhood.
  13. Well just had this issue occur twice in the last 4 days. Sent a e-mail to the cable company asking them to call my cell to schedule a time for a tech to come out. I told them I would prefer to get a different model modem or a newer model because I have seen post's on other sites with users of this same modem having the same issue (Arris TM802G). Don't expect to see anyone till at least after christmas which is fine since this isn't that serious just annoying. Got my fingers crossed I will get a different model. One question though. I know you can buy your own cable modem and use it, but if you have phone service through the cable company can you buy your modem of choice that supports the phone service as well and use it?
  14. Thanks for the help man. I e-mailed my cable company and they offered to come out to the house and check things out for free. But thankfully the issue hasn't occurred in about 6 days. It does seem to be better ever since the power levels improved. I'll try using PingPlotter if the problem happens again and try to trace to or ping that IP address and see what happens. I use OpenDNS, I'm not sure if that would help the problem or not.
  15. Thanks for the information guys. I have one more question. Figured I'll ask here instead of making another post. For the past week or so I keep having to reset my cable modem every 2 days or so. What happens is the cable modem just stops responding. All the lights are still how they should be but I cant go anywhere online. I know its not my router cause I tried hooking straight to the modem and the problem still happens, and to fix it I only have to reset the modem and not the router. When I check the cable modem log their is a entry that says "TLV-11 - unrecognized OID;CM-MAC=00:1d:cf:e3:68:cb;CMTS-MAC=50:3d:e5:0c:57:61;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;" That shows up in the log every time the modem stops responding. Was wondering if you guys know what this means. Saw a bucket truck working on the lines on my street today and now the power level on my downstream channels are a little closer to zero, but I'm not sure if that has anything to do with this problem. Thanks for any help guys. If I cant figure something out I will ask the cable company to come out and take a look.
  16. I not long ago got a DOCSIS 3.0 emta and a DOCSIS 3.0 speed package from my cable co. I was wondering if my signal levels and everything are where they should be. Haven't had any problems or anything speeds have been great as well. Just wanted to double check and make sure everything is how it should be. This screen shot was taken while downloading a game at about 40Mbps if that makes any difference. Thanks guys.
  17. Good to know its not just me lol. Thanks for the info.
  18. I got a question. It's getting closer to prime time hours here. its 5:30 PM about my time. My speed test from all sorts of dif sites are still coming back at 45Mbps or higher. But youtube still wont stream 720p videos smoothly. I have to pause it and let it buffer for a little bit. Is this normal?
  19. Thank you. It's crazy how much things have changed. I remember when the local cable co here started offering internet. When it launched the fastest speed money could buy was 1.5Mbps down 1.0Mbps up lol
  20. My local cable company just came out and replaced my MTA with a docsis 3 one and I upgraded to their top tier. Advertised speeds are 50Mbps down and 2.5Mbps up. Wish the upload was a little higher but im more than happy. Below is a speed test. Just went from 16Mbps to 50 so im noticing quite a big difference . Im really curious to see how well it performs during peak hours tonight. Im guessing the lower upload speeds are due to them not using upstream channel bonding at the moment. Hopefully that upgrade wont be to far from now.
  21. Id say this problem has been going on for about 6 months or so. It seems to have started ever since my cable company switched there backbone provider from ATT to level3. I was wondering if there is a way to change my dns or something so that i appear to be closer to new york so that i get routed to servers in new york. I changed my steam download server preference to new york and my download speed went from 1 to 2 mbps to 13. Any way i can change something on my router or anything?
  22. I am having a odd problem with my internet connection. For some reason any time i have to download anything from a server located in dallas or that requires me to go through level3's backbone servers in dallas the connection speed is much slower. For example if I perform a speed test to a server in dallas i get about 3Mbps during peak hours, however if I do a speedtest at the same time to a server in New york I get about 13Mbps. I have posted a picture of a reverse tracert using the tools on BBR.com to give a example of the problem. Any ideas how i should try to get this fixed? I get the feeling that if i call tech support for my isp they will have no idea what I'am talking about.
  23. Nevermind i forgot it was on my laptop too lol. if ur curious it was magic dvd copier
  24. I was wondering if you guys could help me remember the name of some software i would use to make backup copy's of dvds. I reformatted my computer and cannot find this software anywhere. I know it was not dvdnextcopy, cause i used to use that but don't care for it anymore. I have searched google for dvd copy apps but haven't seen the one i used. I remember it was a very minimal User interface and was really easy to use. Thanks for your help guys
  25. sean5900xt

    Pricing Help

    http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16813138026 Motherboard http://www.amdcompare.com/us-en/desktop/details.aspx?opn=ADA5400IAA5CZ Processor paid about 150 originaly http://www.newegg.com/product/product.asp?item=N82E16814130084 Video Card http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16820145573 Memory http://review.zdnet.com/power-equipment/enermax-eg565ax-vefma2-0/4556-3055_16-32070934.html?tag=ut power supply paid 100 bucks Western Digital Caviar SE WD1200JD 120GB 7200 RPM Serial ATA150 Hard Drive paid 80 All of the hardware was purchased new from newegg.com. It will come with Windows XP Home Edition OS installed and the original CD, and CD key. I'am not going to do anything to it once its installed other then update it and put the newest drivers on it, I figure people probably don't like a bunch of crap on a new system.
×
×
  • Create New...