Jump to content
Sign in to follow this  
Smuuth

Having problems with upload speed test results

Recommended Posts

My Provider is Earthlink DSL and I am provisioned through Covad.  Advertised speeds are 6016/768.

Download Test is ok:

:::.. Download Stats ..:::

Download Connection is:: 5562 Kbps about 5.6 Mbps (tested with 5983 kB)

Download Speed is:: 679 kB/s

Tested From:: https://testmy.net/ (Server 1)

Test Time:: 2006/11/28 - 1:16pm

Bottom Line:: 97X faster than 56K 1MB Download in 1.51 sec

Tested from a 5983 kB file and took 8.813 seconds to complete

Download Diagnosis:: Awesome! 20% + : 201.3 % faster than the average for host (covad.net)

D-Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-AJYKV7M94

User Agent:: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.0.8) Gecko/20061025 Firefox/1.5.0.8 [!]

Upload Test is consistent with advertised speed:

:::.. Upload Stats ..:::

Upload Connection is:: 623 Kbps about 0.6 Mbps (tested with 1496 kB)

Upload Speed is:: 76 kB/s

Tested From:: https://testmy.net/ (Server 1)

Test Time:: 2006/11/28 - 1:17pm

Bottom Line:: 11X faster than 56K 1MB Upload in 13.47 sec

Tested from a 1496 kB file and took 19.656 seconds to complete

Upload Diagnosis:: May need help : running at only 84.99 % of your hosts average (covad.net)

U-Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-H1KUJX9SG

User Agent:: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.0.8) Gecko/20061025 Firefox/1.5.0.8 [!]

The Database for Covad.Net shows:

4dbm05f.png

Why are the upload results showing the wrong host average?

Share this post


Link to post
Share on other sites

My Provider is Earthlink DSL and I am provisioned through Covad.  Advertised speeds are 6016/768.

Download Test is ok:

:::::::::::::::::::::::::::::::.. Download Stats ..:::::::::::::::::::::::::::::::

Download Connection is:: 5562 Kbps about 5.6 Mbps (tested with 5983 kB)

Download Speed is:: 679 kB/s

Tested From:: https://testmy.net/ (Server 1)

Test Time:: 2006/11/28 - 1:16pm

Bottom Line:: 97X faster than 56K 1MB Download in 1.51 sec

Tested from a 5983 kB file and took 8.813 seconds to complete

Download Diagnosis:: Awesome! 20% + : 201.3 % faster than the average for host (covad.net)

D-Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-AJYKV7M94

User Agent:: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.0.8) Gecko/20061025 Firefox/1.5.0.8

Upload Test is consistent with advertised speed:

:::::::::::::::::::::::::::::::.. Upload Stats ..:::::::::::::::::::::::::::::::

Upload Connection is:: 623 Kbps about 0.6 Mbps (tested with 1496 kB)

Upload Speed is:: 76 kB/s

Tested From:: https://testmy.net/ (Server 1)

Test Time:: 2006/11/28 - 1:17pm

Bottom Line:: 11X faster than 56K 1MB Upload in 13.47 sec

Tested from a 1496 kB file and took 19.656 seconds to complete

Upload Diagnosis:: May need help : running at only 84.99 % of your hosts average (covad.net)

U-Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-H1KUJX9SG

User Agent:: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.0.8) Gecko/20061025 Firefox/1.5.0.8

The Database for Covad.Net shows:

4dbm05f.png

Why are the upload results showing the wrong host average?

Welcome to the forum Smuuth! :welcome:

Read theese articles, a dirty computer doesn't run well.

http://www.testmy.net/forum/t-2097

http://www.testmy.net/forum/t-3924

Have you tried tweaking? Two free tweaking programs here:

http://www.testmy.net/forum/t-1013

If I can do anything else let me know. :afro:

Share this post


Link to post
Share on other sites

My issue is not with my speeds.  The speeds are pretty close to what I expect from PPPOE DSL. 

The issue is that the upload speed test says that I am only running at 84.99% of my host's average. 

That statement is in conflict with what is displayed when I check the testmy.net database for Covad.Net speed and it says my speed is 54.84% FASTER than my hosts average.

Share this post


Link to post
Share on other sites

My issue is not with my speeds.  The speeds are pretty close to what I expect from PPPOE DSL. 

The issue is that the upload speed test says that I am only running at 84.99% of my host's average. 

That statement is in conflict with what is displayed when I check the testmy.net database for Covad.Net speed and it says my speed is 54.84% FASTER than my hosts average.

Hmm, this sounds like something CA3LE would know. Maybe the UL test shows more current results and the database shows older results.

Share this post


Link to post
Share on other sites

My issue is not with my speeds.  The speeds are pretty close to what I expect from PPPOE DSL. 

The issue is that the upload speed test says that I am only running at 84.99% of my host's average. 

That statement is in conflict with what is displayed when I check the testmy.net database for Covad.Net speed and it says my speed is 54.84% FASTER than my hosts average.

this one is really weird. ca3le is going to have to take a look into it.

I wouldnt worry about it tho.

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK try this Sparticus. Host Stats in TMN header*click Submit Query button*it should put up your host and you. Mine is 1408 D/L average.  :thumbsup: and somehow miraculously 157U/L which is a lie. I have never tested that high.  :lost:

http://www.testmy.net/tools/database/host_stats.php?host=direcpc.com&notboolean=1

(4 mo)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...