Jump to content
Supermario05

Download extremely low! Help Please!

Recommended Posts

:::.. testmy.net test results ..:::

Download Connection is:: 2313 Kbps about 2.31 Mbps (tested with 3072 kB)

Download Speed is:: 282 kB/s

Upload Connection is:: 712 Kbps about 0.7 Mbps (tested with 1496 kB)

Upload Speed is:: 87 kB/s

Tested From:: https://testmy.net (Main)

Test Time:: 2009/05/04 - 9:47pm

D-Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-T7JLZP5U2

U-Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-46EZVLRW7

User Agent:: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; en-US; rv:1.9.0.10) Gecko/2009042316 Firefox/3.0.10 [!]

I have the 16Mbps package from roadrunner. I am in the NYC area. Computer is clean from spyware and viruses. I am on VISTA x64. Please help!

Share this post


Link to post
Share on other sites

:::.. testmy.net test results ..:::

Download Connection is:: 2313 Kbps about 2.31 Mbps (tested with 3072 kB)

Download Speed is:: 282 kB/s

Upload Connection is:: 712 Kbps about 0.7 Mbps (tested with 1496 kB)

Upload Speed is:: 87 kB/s

Tested From:: https://testmy.net (Main)

Test Time:: 2009/05/04 - 9:47pm

D-Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-T7JLZP5U2

U-Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-46EZVLRW7

User Agent:: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; en-US; rv:1.9.0.10) Gecko/2009042316 Firefox/3.0.10 [!]

I have the 16Mbps package from roadrunner. I am in the NYC area. Computer is clean from spyware and viruses. I am on VISTA x64. Please help!

ok post your network layout, I mean the router, and how many machines are on there....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okay the modem is TOSHIBA PCX 2500 and the router is NETGEAR RP614v2 with only one computer on at the moment. Most of the time the other computer is off and was off when i did the test.

Have you made any changes to the router from the default settings ?  Just to clarify, what OS is running ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Like around a week ago.

Have you power cycled your modem since then ? Or even logged onto the modem 192.168.100.1 ,and setting the modem back to factory defaults, then restarting it, this will allow the server to load the proper boot file in the modem, might want to start there, then goto the router and set up the security there, just change the username, and or password to something you'll remember , but not something anyone else will .  The router IP is 192.168.0.1 , and the default name is "admin" and "password" is the password.

Then make sure port 113 (ident port) is closed,  and make sure you cannot be pinged. Those are the basics of securing your connection.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okay I did that and here is the results

:::.. testmy.net test results ..:::

Download Connection is:: 2969 Kbps about 2.97 Mbps (tested with 3072 kB)

Download Speed is:: 362 kB/s

Upload Connection is:: 676 Kbps about 0.7 Mbps (tested with 1496 kB)

Upload Speed is:: 83 kB/s

Tested From:: https://testmy.net (Main)

Test Time:: 2009/05/04 - 10:30pm

D-Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-3RHUS9MYQ

U-Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-EK2NBM7Y6

User Agent:: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; en-US; rv:1.9.0.10) Gecko/2009042316 Firefox/3.0.10 [!]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okay I did that and here is the results

:::.. testmy.net test results ..:::

Download Connection is:: 2969 Kbps about 2.97 Mbps (tested with 3072 kB)

Download Speed is:: 362 kB/s

Upload Connection is:: 676 Kbps about 0.7 Mbps (tested with 1496 kB)

Upload Speed is:: 83 kB/s

Tested From:: https://testmy.net (Main)

Test Time:: 2009/05/04 - 10:30pm

D-Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-3RHUS9MYQ

U-Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-EK2NBM7Y6

User Agent:: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; en-US; rv:1.9.0.10) Gecko/2009042316 Firefox/3.0.10 [!]

What exactly did you do , when you say you did " that " lol

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okay great news! I just tried some random cablenut adjuster file thingy and it shot up

:::.. testmy.net test results ..:::

Download Connection is:: 11188 Kbps about 11.19 Mbps (tested with 25600 kB)

Download Speed is:: 1366 kB/s

Upload Connection is:: 689 Kbps about 0.7 Mbps (tested with 1496 kB)

Upload Speed is:: 84 kB/s

Tested From:: https://testmy.net (Main)

Test Time:: 2009/05/04 - 10:59pm

D-Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-8REN9TZC1

U-Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-F18TDQVEM

Share this post


Link to post
Share on other sites

I reverted the router to factory defaults changed the PW. Turned off the modem, then restarted my computer. And turned it back on both the modem and the router.

Ok then. What was your speed before the change in bandwidth ?

I have RR as well, this same exact thing happened to me , people here that remember will testify to this. Do yourself a favor, call tech, before you call, get rid of the router, plug directly into the modem, just make sure your firewall is on.

Then when they start w/ anything other then  "I'm going to restart your modem " you tell them to send you to level 2, you have already been through this, say something techy, ( like " the dns server isnt propagating , and I cannot get to a website unless I type in there IP adress ")  :haha: That will throw them and they might send you to level 2, for the most part , the people in level one, can't do much more then grandma, ok ? No insult, it's just that that's there job ok? So when you get to level 2, tell them that you need them to do a reboot on your modem,  something isn't working on your end, and you cannot get it to lease you an IP, talk kinda fast like , if your not real fluent, they'll think you know what your talking about lol ( not that you don;t ok, just make them think you know your shit, so you don't get read to out of the book.  They will say , " I don't see anything wrong here, maybe just several modem reboots " ( they can see that, it's logged) no one cares though, when they say that, then tell them , " yea, something isn't  right " tell them a tech was on the street, and said there might be an issue w/ the port going to your house, or drop, they'll send a tech out to check for leaks, and run a test from the port. They'll also ask is it just the internet or the TV as well, say well yea, the TV "tiles" sometimes , all channels, not bad , but maybe when the weather is windy , or wet " , and this will get them to put that on the order as well lol But she will say something like " they have nothing to do w/ each other " , but this also indicated that there is a possible line issue, grounding, broken insulation bad card in the node , who knows lol

So in essence you instigated a mid scale service call on the lines and the local node/ drop, ect. maybe.  In the mean time, watch your bandwidth go up, maybe not all crazy like you want it, none the less. Watch and see.

whatever you do , don't say anything like AT ANY TIME, " my speed is slow, or it's not what I'm paying fr, they will automatically stop what there doing , and tell you that 60-80% of what your bandwidth allocation is, is fine, they cannot promise any more then that.

Do that, just read what I wrote a few times, and be confident, let them do all the talking, just sit there and listen, make them do it all. Acting as if you know there is an issue, and you know what your talking about will get more attention then the kid that calls and says " I'm trying to play WOW , and my ping times are bad, there kickin my arse " lol,, thee used to dealing w/ all that , so blind side them !

Is what i used do you think you can tweak this file more for me so I can get the most out of my connection? Please :angel:

ok, make this call tomorrow, and see where it takes you, there expecting you to not notice anything , so make sure you have your head on straight before you call.  Then we'll get to the rest, you may have to call several times to get some attention, this will give you practice on how to talk to them to get what you want :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok then. What was your speed before the change in bandwidth ?

I have RR as well, this same exact thing happened to me , people here that remember will testify to this. Do yourself a favor, call tech, before you call, get rid of the router, plug directly into the modem, just make sure your firewall is on.

Then when they start w/ anything other then "I'm going to restart your modem " you tell them to send you to level 2, you have already been through this, say something techy, ( like " the dns server isnt propagating , and I cannot get to a website unless I type in there IP adress ") :haha: That will throw them and they might send you to level 2, for the most part , the people in level one, can't do much more then grandma, ok ? No insult, it's just that that's there job ok? So when you get to level 2, tell them that you need them to do a reboot on your modem, something isn't working on your end, and you cannot get it to lease you an IP, talk kinda fast like , if your not real fluent, they'll think you know what your talking about lol ( not that you don;t ok, just make them think you know your S#!t, so you don't get read to out of the book. They will say , " I don't see anything wrong here, maybe just several modem reboots " ( they can see that, it's logged) no one cares though, when they say that, then tell them , " yea, something isn't right " tell them a tech was on the street, and said there might be an issue w/ the port going to your house, or drop, they'll send a tech out to check for leaks, and run a test from the port. They'll also ask is it just the internet or the TV as well, say well yea, the TV "tiles" sometimes , all channels, not bad , but maybe when the weather is windy , or wet " , and this will get them to put that on the order as well lol But she will say something like " they have nothing to do w/ each other " , but this also indicated that there is a possible line issue, grounding, broken insulation bad card in the node , who knows lol

So in essence you instigated a mid scale service call on the lines and the local node/ drop, ect. maybe. In the mean time, watch your bandwidth go up, maybe not all crazy like you want it, none the less. Watch and see.

whatever you do , don't say anything like AT ANY TIME, " my speed is slow, or it's not what I'm paying fr, they will automatically stop what there doing , and tell you that 60-80% of what your bandwidth allocation is, is fine, they cannot promise any more then that.

Do that, just read what I wrote a few times, and be confident, let them do all the talking, just sit there and listen, make them do it all. Acting as if you know there is an issue, and you know what your talking about will get more attention then the kid that calls and says " I'm trying to play WOW , and my ping times are bad, there kickin my arse " lol,, thee used to dealing w/ all that , so blind side them ! ok, make this call tomorrow, and see where it takes you, there expecting you to not notice anything , so make sure you have your head on straight before you call. Then we'll get to the rest, you may have to call several times to get some attention, this will give you practice on how to talk to them to get what you want :)

Okay I did all you said and it worked really good! I upgraded from 10Mbps to 15Mbps btw. Anyway check this out

share2-1XM5QF93C&dual=yes&q2=7EZ8VI4C1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okay I did all you said and it worked really good! I upgraded from 10Mbps to 15Mbps btw. Anyway check this out

share2-1XM5QF93C&dual=yes&q2=7EZ8VI4C1

  :haha: Hell yea, !  Are they sending someone out to check the line ?

On the speakeasy test I got 26000 on the NYC server I wonder which is more accurate.

Just because it's a bigger number, doesn't make it correct. Some places will show you a different  (hgher ) speed score , because they know that's what you want to see, so this in mind.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try different ones, when  used them , for the most part , files that pertained to "faster " connections worked better , not sure why because I'm not on that end of things, but they did, so throw a few different files at it, and use the one that works the best, but keep in mind that your connection isnt always gonna be th same, there's so many variables, like what time of day , different times, more people are on the net, so obviously it will get a little clogged up if you will, so that it for what it's worth.  :)

Glad to hear that your speaking to the "tech's" worked  :haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...