Jump to content
jackdashack

1 Xp will access Win8 Pc files, another Xp will not?

Recommended Posts

I have 2 Xp machines and a Windows 8 Pc with Home Edition.

 

The one Xp machine can access the Win8 Pc files on the network, the other is balking and asking for a password. I have tried every combination of passwords I know that I use signing in, and even created a password for the network on the Win8. Which doesn't make sense as I have the Win8 set to require no password.

 

Still, the other Xp machine wants a password to access the Windows 8 Pc. 

 

Anyone understand the logic, the workaround or what is going on that one Pc wants an password and another does not?

 

CA3LE .. where are you! LoL  ( the answer man most times )

 

Thanks so much for all the help.  Jack  ":-D

Share this post


Link to post
Share on other sites

I cannot answer directly to your issue, at the same time , I have run into issues where no password causes a plethora of issues with windows networking , especially sharing / domains / ext  

 

Sounds as if one XP box is accessing the user account , and another is trying to access the admin account , so depending on how you set up your windows 8 box, home / work ext .. the admin account could be disabled by default. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I cannot answer directly to your issue, at the same time , I have run into issues where no password causes a plethora of issues with windows networking , especially sharing / domains / ext  

Thanks so much. I did get an answer from another forum and it attests to my lack of sense. I could get as far as asking a password to the Windows 8 Pc but didn't work. Well ... explain. I had typed John D Doe  When I typed John D. Doe it worked. Can you see the difference, period after the middle initial?  I forgot the period the first time I tried it and dismissed it as unimportant and it was important. Once this guy on another forum suggest I do that, and I typed it all WITH THE PERIOD, it let me in. Goes to show how sometimes when you get too much in a hurry you can swish right over the answer. In this case I dismissed something that was important even though it was the lowly (.) Period. When I typed that behind my middle initial and clicked on REMEMBER ME it's all be working since.

 

So it's solved. And thanks again mudmanc4 for your time and help.  Jack ":-DDD  (happy feet)  :wave:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Great, glad you got it sorted. 

 

You also pointed out a failure of mine , I should have asked if you have your username correct, it's much easier in person , sometimes on forums, people get all hot -n- bothered " of course i know my user name duh " lol

 

Enjoy your file sharing locally :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

You got that right. When people come to the forums the helps (as yourself) tend to think it must be a deep problem because they would not think to do wrong something so simple. Maybe that's why sometimes I scan the posts to see if there is something simple that, I think simpler, that I might help. The techies tend to go for the big gulp!  LOL  Kudos!  jack  ":-D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...