Jump to content

is my connection good??? if not plz help


Recommended Posts

hello, just wonderin if my connection is good.

:::.. Download Stats ..:::

Connection is:: 894 Kbps about 0.9 Mbps (tested with 2992 kB)

Download Speed is:: 109 kB/s

Tested From:: https://testmy.net/ (server2)

Test Time:: Fri Dec 16 06:16:17 MST 2005

Bottom Line:: 16X faster than 56K 1MB download in 9.39 sec

Diagnosis: May need help : running at only 34.84 % of your hosts average (qwest.net)

Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-JW6BK3PCH

:::.. Upload Stats ..:::

Connection is:: 416 Kbps about 0.4 Mbps (tested with 2992 kB)

Upload Speed is:: 51 kB/s

Tested From:: https://testmy.net/ (server1)

Test Time:: Fri Dec 16 06:25:08 MST 2005

Bottom Line:: 7X faster than 56K 1MB upload in 20.08 sec

Diagnosis: May need help : running at only 88.14 % of your hosts average (qwest.net)

Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-7BQJT5EKA

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

The current date is: Fri 12/16/2005

The current time is:

Link to post
Share on other sites

my modem has 1 ethernet port, my isp is qwest, and the modem type is a GT701-WG.

the 192.168.0.1 ip address is the gateway to it i guess.

I dont use ethernet because there is a problem and it doesnt assign the ethernet connection and ip address, so i just use USB

excuse my french, but,  :!::violent1: :violent1: :violent1: :violent1: :violent1: :violent1: :violent1:

nothing personal. the UltraSlowBus will slow down your connection, pings etc.

you need to get the ethernet up and running.

Link to post
Share on other sites

its says something like cannot contact the dhcp server...:

Microsoft Windows XP [Version 5.1.2600]

© Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.

C:Documents and SettingsOwner.CEDMACHINE>ipconfig /all

Windows IP Configuration

        Host Name . . . . . . . . . . . . : CedMachine

        Primary Dns Suffix  . . . . . . . :

        Node Type . . . . . . . . . . . . : Unknown

        IP Routing Enabled. . . . . . . . : No

        WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : Yes

Ethernet adapter Local Area Connection :

        Connection-specific DNS Suffix  . :

        Description . . . . . . . . . . . : NVIDIA nForce MCP Networking Adapter

        Physical Address. . . . . . . . . : 00-10-DC-43-D1-DE

        Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Yes

        Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

        Autoconfiguration IP Address. . . : 169.254.143.193

        Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.0.0

        Default Gateway . . . . . . . . . :

Ethernet adapter Local Area Connection 4:

        Connection-specific DNS Suffix  . :

        Description . . . . . . . . . . . : Actiontec Gateway #2

        Physical Address. . . . . . . . . : 00-0F-B3-78-60-3F

        Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : No

        IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.0.4

        Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0

        Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.1

        DNS Servers . . . . . . . . . . . : 205.171.3.65

                                            205.171.2.65

Microsoft Windows XP [Version 5.1.2600]

© Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.

C:Documents and SettingsOwner.CEDMACHINE>ipconfig /release

Windows IP Configuration

Ethernet adapter Local Area Connection :

        Connection-specific DNS Suffix  . :

        IP Address. . . . . . . . . . . . : 0.0.0.0

        Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 0.0.0.0

        Default Gateway . . . . . . . . . :

Ethernet adapter Local Area Connection 4:

        Connection-specific DNS Suffix  . :

        IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.0.4

        Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0

        Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.1

C:Documents and SettingsOwner.CEDMACHINE>ipconfig /renew

Windows IP Configuration

An error occurred while renewing interface Local Area Connection  : unable to co

ntact your DHCP server. Request has timed out.

Link to post
Share on other sites

from the command prompt:

-type net stop dhcp and hit enter

-type net start dhcp and hit enter

-type ipconfig/all and hit enter....still 169.254.x.x?

-type ipconfig/renew and hit enter....still unable to contact dhcp server?

-type netsh int ip reset resetlog.txt and hit enter

-type exit and hit enter

-right-click my computer-->properties-->hardware-->device manager

-expand network adapters, uninstall your nVidia NIC

-restart PC

Windows should reinstall your NIC after restart.

Link to post
Share on other sites

hmm i tried that, it didnt seem to work. im startin to think its not my computer, it might be the modem because the ethernet light stays on all the time even when the ethernet cable isnt plugged in

oh and it seems to be sending packets but not receiving

i called qwest before they werent really any help but i will keep tryin different things, just keep up the posting of new ideas

thanx for all the help  :D

Link to post
Share on other sites

Yeah, that's odd that the ethernet light stays on with no cable hooked up.  What is this Actiontec Gateway #2 getting the 192.168 IP?  Have you tried disabling it from the device manager?  Make sure that you have your ethernet cable hooked directly into the modem, and that there is no USB cable attached to the modem and powercycle it by removing the power for about 1 min, then returning the power and then restart the PC.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...