Jump to content
Sign in to follow this  
johnnyde

Painfully slow satellite upload from xplornet/direcway/hughes. Any help??

Recommended Posts

Getting really poor upload speeds from xplornet. System is about 4 years old and it's just slowed down over the last couple of weeks. Spent 2 1/2 hours with tech support and got nowhere. Anyone have similar problems??

:::.. Upload Stats ..:::

Connection is:: 14 Kbps about 0.01 Mbps (tested with 97 kB)

Upload Speed is:: 2 kB/s

Tested From:: https://testmy.net  (Server 1)

Test Time:: 2006/05/02 - 5:15pm

Bottom Line:: 0X faster than 56K 1MB Upload in 512 sec

Tested from a 97 kB file and took 56.98464 seconds to complete

Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322)

Diagnosis: May need help : running at only 15.05 % of your hosts average (direcpc.com)

Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-C4VGZDPNA

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ive been having same problems with xplornet also, we got it a month or two ago and its been kinda crappy the whole time, upload averages 30-80kilobits when were payin for 750...if u find a answer pls say lol, ive contacted them 5 times now and gotten nowhere...

Share this post


Link to post
Share on other sites

My sat upload has been terrible (10k), and the whole system doesn't work most of the time, still using dialup.  So a big THANK YOU, goes out to WILDBLUE - over 3 hours on the phone with support so far, finally decided it was a bad install job.  So last Friday I was told the installer would contact me within 48 hrs....  I'm about one call away from telling them to come get their stuff off my roof - after the 30 day trial period, I'm stuck with a 1 year contract.

DT

Share this post


Link to post
Share on other sites

Blazing fast uploads....

:::.. Upload Stats ..:::

Connection is:: 27 Kbps about 0.03 Mbps (tested with 97 kB)

Upload Speed is:: 3 kB/s

Tested From:: https://testmy.net  (Server 1)

Test Time:: 2006/05/04 - 6:11am

Bottom Line:: 0X faster than 56K 1MB Upload in 341.33 sec

Tested from a 97 kB file and took 29.19072 seconds to complete

Mozilla/5.0 (Macintosh; U; PPC Mac OS X; en) AppleWebKit/418 (KHTML, like Gecko) Safari/417.9.2

Diagnosis: May need help : running at only 22.5 % of your hosts average (wildblue.net)

Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-3OT8QFU2W

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the satellite internet from Xplornet.  Had it for months now.  I've got the KaBang. Supposed to be 1 Mbps down and 256 Kbps up.  Not a chance.  Usually half that or less.  A lot of stalls and disconnects.  I wouldn't recommend it for the money.  Not only the monthly fee, but you have to pay an arm and a leg for installation and the equipment.  Anytime I call tech support, they do nothing to help.  Is there any way to get better service out of these guys?  I called tech support last night because I kept getting dissconnected.  There has not been a single day that I've had a constant connection.  This time they said I got FAPed.  This is not true.  I monitor my data transfer and it was no where near the 169MB limit.  Tried the modem, tried the anit virus, tried the spyware, took my computer to work with no probems.  They have a list of excuses to get rid of you.  Don't buy it.  If you're having constant problems, it's on their end but they won't admit it.  I've troubleshooted ever possible scenario and it all boils down to them having crap service.  I am expecting a "LEVEL 2" call today because I stumped the "LEVEL 1" guy last night.  I will keep everyone posted and I will continue to spread my story until I am satisfied with their service or get a refund on the $800 installation and equipment charge.  There are employees of Xplornet that post here as well and they have nothing but good things to say.  Do your research people. 

Just got off the phone with Telus and they will have DSL in my area within 2 months.  That means that Xplornet will only have my business for 2 more months!!!  Thank God!!!  Nothing worse than crap service.  It seems that's the only kind you get in Alberta!!!  Kills me to have paid $800 for equipment and installation and $100/month.  I'll never have anything good to say about Xplornet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey there,

I only took 4 or 5 trips of the installer coming out, claiming all was well.  Next day, it would only work parttime.  Finally I went out and trimmed some tree limbs (after being told there was nothing in the way) and I haven't had a problem since.  My download is right at 512, and upload of near 128, so I can't compain about it.  Except Wildblue's customer service.  But you can't complain about something that doesn't exist.  Only company I know of with worse service is XM, but that's a whole nuther' story...

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the satellite internet from Xplornet.  Had it for months now.  I've got the KaBang. Supposed to be 1 Mbps down and 256 Kbps up.  Not a chance.  Usually half that or less.  A lot of stalls and disconnects.  I wouldn't recommend it for the money.  Not only the monthly fee, but you have to pay an arm and a leg for installation and the equipment.  Anytime I call tech support, they do nothing to help.  Is there any way to get better service out of these guys?  I called tech support last night because I kept getting dissconnected.  There has not been a single day that I've had a constant connection.  This time they said I got FAPed.  This is not true.  I monitor my data transfer and it was no where near the 169MB limit.  Tried the modem, tried the anit virus, tried the spyware, took my computer to work with no probems.  They have a list of excuses to get rid of you.  Don't buy it.  If you're having constant problems, it's on their end but they won't admit it.  I've troubleshooted ever possible scenario and it all boils down to them having crap service.  I am expecting a "LEVEL 2" call today because I stumped the "LEVEL 1" guy last night.  I will keep everyone posted and I will continue to spread my story until I am satisfied with their service or get a refund on the $800 installation and equipment charge.  There are employees of Xplornet that post here as well and they have nothing but good things to say.  Do your research people. 

Just got off the phone with Telus and they will have DSL in my area within 2 months.  That means that Xplornet will only have my business for 2 more months!!!  Thank God!!!  Nothing worse than crap service.  It seems that's the only kind you get in Alberta!!!  Kills me to have paid $800 for equipment and installation and $100/month.  I'll never have anything good to say about Xplornet.

Very lucky you can get DSL

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...