Jump to content
Sign in to follow this  
kamikaze3e

My connection...

Recommended Posts

My internet just disconnects sometimes for no reason... like it will say 'network ccable unplugged' the disconnect then reconnect. and sometimes it says it connected and running and stuff but i cant go on the internet or anything  :angry5:  :angry5:

any suggestions or anything?

and also my connection is going slower than its advertised to, how can i get it running back up to par?

:::.. Download Stats ..:::

Connection is:: 742 Kbps about 0.7 Mbps (tested with 2992 kB)

Download Speed is:: 91 kB/s

Tested From:: https://testmy.net/ (server2)

Test Time:: Sat Sep 10 2005 21:08:41 GMT-0500 (Central Daylight Time)

Bottom Line:: 13X faster than 56K 1MB download in 11.25 sec

Diagnosis: May need help : running at only 76.18 % of your hosts average (norcomcable.ca)

Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-A4CRS6GVN

Share this post


Link to post
Share on other sites

find out who manufactured ur NIC Card and what model it is. Then go to control panel - perfomance and maintenance - system - click the hardware tab - and click the device manager. click the + sign on the network adapters and then the driver tab then uninstall driver. Make sure you have already down loaded your new driver first cuz you will lose ur internet untill you install the new driver.

Also check your cable connections on the router, and do a firmware update on the router also. you should see something about that on the router set up web page your owners manual will tell you how to do that.

by the way kamikaze3e  welcome to the forum. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

This is tested from my laptop... why is it so much better?

:::.. Download Stats ..:::

Connection is:: 1996 Kbps about 2 Mbps (tested with 1496 kB)

Download Speed is:: 244 kB/s

Tested From:: https://testmy.net/ (server2)

Test Time:: Mon Sep 19 18:01:31 CDT 2005

Bottom Line:: 36X faster than 56K 1MB download in 4.2 sec

Diagnosis: Awesome! 20% + : 97.23 % faster than the average for host (norcomcable.ca)

Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-7XZUYN4WF

Share this post


Link to post
Share on other sites

its your NIC card, if you recieve that with wireless then there is something wrong with your NIC Card. Follow these steps on your wired computer.:

Go to Start>Control Panel>Right Click on Local Area Connection>Properties

On the properties menu you should see somehting that says something like Fast Ethernet Adapter or Ethernet Connector or something with a configure button beside it. Click the configure button. then go to Advaned on the menu that comes up and find Connection Type(maybe different on yours) but the drop down menu has options in it like 10Mbps(T) Half Duplex 100Mbps(Tx) Full Duplex wiht a few more. make sure that the setting in the box is 100Mbps(Tx) Full Duplex. Try that and see how it works for ya

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nah that didnt work heres what i got

:::.. Download Stats ..:::

Connection is:: 713 Kbps about 0.7 Mbps (tested with 748 kB)

Download Speed is:: 87 kB/s

Tested From:: https://testmy.net/ (server2)

Test Time:: Tue Sep 20 17:40:39 CDT 2005

Bottom Line:: 13X faster than 56K 1MB download in 11.77 sec

Diagnosis: May need help : running at only 67.71 % of your hosts average (norcomcable.ca)

Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-UX3C56ITV

Share this post


Link to post
Share on other sites

Its getting worse  :angry5:

:::.. Download Stats ..:::

Connection is:: 427 Kbps about 0.4 Mbps (tested with 748 kB)

Download Speed is:: 52 kB/s

Tested From:: https://testmy.net/ (server2)

Test Time:: Sun Sep 25 2005 17:48:40 GMT-0500 (Central Daylight Time)

Bottom Line:: 8X faster than 56K 1MB download in 19.69 sec

Diagnosis: May need help : running at only 40.02 % of your hosts average (norcomcable.ca)

Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-R0P4CIVLN

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm well where do i get another NIC card? :?:

Best Buy, CompUSA, (insert name of computer/electronics store here). They'll have plenty of network cards.

oh and also i recieve way more bytes or whatever than i send... is this part of the problem or is this normal?

Well usually people download (recieve) more than they upload, so that looks normal.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had these same problems for the last 2 weeks and have finally resolved them.

1. Update Drivers for your NIC

2. Update Firmware for your router

3. Get a nice new Cat 6 cable

4. For duplex i recommend if possible to set it on auto instead of 100 full duplex. Auto is much faster for me when used.

After doing all this my speed has also gone up from around 3780 kb/s to almost 4200 kb/s

Do all those before replacing your card or router because doing all this first is much cheaper than either.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...