Jump to content
Sign in to follow this  
Inferno1424

No Clue Where to Begin

Recommended Posts

The advertised speed is 3mbps.  Running the system on Windows XP sp2.  I did although have the same problem with this machine running Windows 2000.

Here is the tweak url http://ttester.broadbandreports.com/tweak/block:2fe0037?service=cable&speed=3mbs&os=winXP&via=routerpppoe

Tracert:

Microsoft Windows XP [Version 5.1.2600]

Pinging testmy.net [67.18.179.85] with 32 bytes of data:

Reply from 67.18.179.85: bytes=32 time=52ms TTL=52

Reply from 67.18.179.85: bytes=32 time=263ms TTL=52

Reply from 67.18.179.85: bytes=32 time=194ms TTL=52

Reply from 67.18.179.85: bytes=32 time=203ms TTL=52

Ping statistics for 67.18.179.85:

    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),

Approximate round trip times in milli-seconds:

    Minimum = 52ms, Maximum = 263ms, Average = 178ms

Ping Complete.

Tracing route to testmy.net [67.18.179.85]

over a maximum of 30 hops:

  1    27 ms    88 ms  116 ms  10.16.220.1

  2    67 ms  125 ms    90 ms  12-215-18-97.client.mchsi.com [12.215.18.97]

  3  169 ms    72 ms  100 ms  12-215-0-66.client.mchsi.com [12.215.0.66]

  4  116 ms  175 ms  185 ms  tbr2-p012301.cgcil.ip.att.net [12.123.6.13]

  5  138 ms  120 ms  157 ms  tbr2-cl7.sl9mo.ip.att.net [12.122.10.46]

  6    49 ms    98 ms    98 ms  tbr1-cl2.sl9mo.ip.att.net [12.122.9.141]

  7  156 ms  113 ms  133 ms  tbr2-cl6.dlstx.ip.att.net [12.122.10.90]

  8    53 ms  118 ms  150 ms  gar1-p370.dlrtx.ip.att.net [12.123.196.97]

  9    92 ms    76 ms    97 ms  12.119.136.14

10    95 ms    55 ms    53 ms  vl31.dsr01.dllstx3.theplanet.com [70.85.127.29]

11    42 ms    58 ms    55 ms  dist-vlan41.dsr2-1.dllstx4.theplanet.com [70.85.127.83]

12    59 ms    87 ms  138 ms  gig1-0-1.tp-car9-1.dllstx4.theplanet.com [67.18.116.69]

13  180 ms    93 ms  116 ms  85.67-18-179.reverse.theplanet.com [67.18.179.85]

Trace complete.

My current set up is just off of a fresh reformat.  I've had this problem before, but this is the only time i've tried to seek help.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The log for hijack is rather large, and I recognize no processes that are suspicious.  As of 5:41 on Monday I am given this result:

:::.. Download Stats ..:::

Connection is:: 3485 Kbps about 3.5 Mbps (tested with 1496 kB)

Download Speed is:: 425 kB/s

Tested From:: https://testmy.net/ (server2)

Test Time:: Mon Sep 19 17:41:27 CST 2005

Bottom Line:: 62X faster than 56K 1MB download in 2.41 sec

Diagnosis: Looks Great : 5.03 % faster than the average for host (mchsi.com)

Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-YPC3A5SIV

... I was trying to figure out how to run cabelnut, i probably will not try it unless my connection gets slower.  As far as I can tell this resulted from updating router firmware and perhaps it has not reached peaked times here?  We'll see, I'll keep you updated.  Thanks for the help.

This is at 6:11PM Central

:::.. Download Stats ..:::

Connection is:: 747 Kbps about 0.7 Mbps (tested with 2992 kB)

Download Speed is:: 91 kB/s

Tested From:: https://testmy.net/ (server2)

Test Time:: Mon Sep 19 18:10:29 CST 2005

Bottom Line:: 13X faster than 56K 1MB download in 11.25 sec

Diagnosis: May need help : running at only 22.51 % of your hosts average (mchsi.com)

Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-1X7OVFZP9

:cry:

Those speeds are far better now.. Now your upload speed is what your download speed was before.. Cablenut modifies Windows registry to make Windows accept faster connections in simple terms.. It configures your registry with the optimal settings for your connection type.. Someone got the link to VanBuren's cablenut tweak files? :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...