Jump to content
Sign in to follow this  
killb

different speeds

Recommended Posts

Why is it that I can run several tests and they all differ with my speeds? What's the dealio? :icon_pale:

http://nitro.ucsc.edu/ gets the below:

WEB100 Enabled Statistics:

Checking for Middleboxes . . . . . . . . . . . . . . . . . .  Done

running 10s outbound test (client to server) . . . . . 521.83Kb/s

running 10s inbound test (server to client) . . . . . . 6.14Mb/s

testmy.net gets the below:

Your connection is: 3403 Kbps or 3.4 Mbps

You Downloaded at: 415 kB/s

and to top it off dslreports.com (speakyeasy test cox has me test through them...)

dslreports.com speed test result on 2006-07-07 00:02:56 EST:

4272 kbps

Share this post


Link to post
Share on other sites

I get about the same speeds from both.

:::.. Download Stats ..:::

Download Connection is:: 4840 Kbps about 4.84 Mbps (tested with 12160 kB)

Download Speed is:: 591 kB/s

Tested From:: https://testmy.net/ (Server 1)

Test Time:: 2006/07/06 - 9:28pm

Bottom Line:: 84X faster than 56K 1MB Download in 1.73 sec

Tested from a 12160 kB file and took 20.579 seconds to complete

Download Diagnosis:: Awesome! 20% + : 26.4 % faster than the average for host (insightbb.com)

D-Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-6W8CZBVQU

User Agent:: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; Maxthon; .NET CLR 1.1.4322) [!]

Share this post


Link to post
Share on other sites

I get a pertty big differnce between them.

TCP/Web100 Network Diagnostic Tool v5.3.3d

click START to begin

Checking for Middleboxes . . . . . . . . . . . . . . . . . .  Done

running 10s outbound test (client to server) . . . . . 480.45Kb/s

running 10s inbound test (server to client) . . . . . . 5.12Mb/s

Your PC is connected to a Cable/DSL modem

Information: Other network traffic is congesting the link

click START to re-test

:::.. Download Stats ..:::

Download Connection is:: 6747 Kbps about 6.75 Mbps (tested with 5983 kB)

Download Speed is:: 824 kB/s

Tested From:: https://testmy.net/ (Server 1)

Test Time:: 2006/07/05 - 8:34pm

Bottom Line:: 118X faster than 56K 1MB Download in 1.24 sec

Tested from a 5983 kB file and took 7.265 seconds to complete

Download Diagnosis:: Awesome! 20% + : 122.53 % faster than the average for host (bellsouth.net)

D-Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-SP97FV1C4

User Agent:: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.0.4) Gecko/20060508 Firefox/1.5.0.4 [!]

Share this post


Link to post
Share on other sites

im subscribed to Smart BRO w/c uses the fixed wireless technology of motorola canopy here in the philippines... advertised speed is 384kbps at 999pesos per month...thats about US$20. upload speed is almost the same as download speed.

:::.. Download Stats ..:::

Download Connection is:: 372 Kbps about 0.37 Mbps (tested with 386 kB)

Download Speed is:: 45 kB/s

Tested From:: https://testmy.net/ (Server 1)

Test Time:: 2006/07/07 - 9:38am

Bottom Line:: 6X faster than 56K 1MB Download in 22.76 sec

Tested from a 386 kB file and took 8.5 seconds to complete

Download Diagnosis:: Awesome! 20% + : 48.8 % faster than the average for host (187.162)

D-Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-8SC475JXP

User Agent:: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.0.4) Gecko/20060508 Firefox/1.5.0.4 [!]

how much do you pay monthly for your connection??? your connections are pretty fast!!! that kind of fast connection isnt affordable to home users here in the phil. if im not mistaken a 3mbit/s connection here would cost you 12000pesos or more or less US$230.00 per month

Share this post


Link to post
Share on other sites

Understandable that the distance does make a difference.  I live in Az so the speak easy (in california)  should definately be faster as I believe testmy.net is through tx.  I don't get why most of the time testmy.net reports a faster download though.  Being on Cox (a cable connection) I know that bandwith gets ate up and all that fun stuff and this is why I test at different times/days...I want to make sure that I'm getting what I paid for bottome line!  Either way, I suppose that if it was a dedicated line I'd be able to isolate what I think is an issue. :angry5:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...