Jump to content

HELP! Looks like I need lots of help.


Recommended Posts

Hey people. I did an upload test and it says I'm only running at 30.91 % of your hosts average. What can I do to fix this? Here is my report.

:::.. Upload Stats ..:::

Connection is:: 98 Kbps about 0.1 Mbps (tested with 97 kB)

Upload Speed is:: 12 kB/s

Tested From:: https://testmy.net/ (server2)

Test Time:: Sun Nov 20 17:09:59 EST 2005

Bottom Line:: 2X faster than 56K 1MB upload in 85.33 sec

Diagnosis: May need help : running at only 30.91 % of your hosts average (rogers.com)

Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-NIQTH9YVL

OMG. My download is even slow. Here is my report for download.

:::.. Download Stats ..:::

Connection is:: 384 Kbps about 0.4 Mbps (tested with 386 kB)

Download Speed is:: 47 kB/s

Tested From:: https://testmy.net/ (server2)

Test Time:: Sun Nov 20 17:24:38 EST 2005

Bottom Line:: 7X faster than 56K 1MB download in 21.79 sec

Diagnosis: May need help : running at only 13.76 % of your hosts average (rogers.com)

Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-TQHAMOPX4

How can I fix this?

Link to post
Share on other sites

Ok now I am confused

Welcome to the forum, Scam-

They want you to read and follow the advice from the two following threads:

http://www.testmy.net/forum/index.php?topic=2097.0

http://www.testmy.net/forum/index.php?topic=3924.0

It will take some time, but these are full of very good tips and info for speed help.

After you go through these, post back here.

Link to post
Share on other sites

Ok now I am confused

Sorry, just to clarify my post.  You don't need SP2 (Service Pack 2) for XP.  Whether you have it or not will not affect your connection speeds, at least not significantly.

And yes, both resopalrabotnick and myself were suggesting to click on the links that dn0 provided.

http://www.testmy.net/forum/index.php?topic=2097.0

http://www.testmy.net/forum/index.php?topic=3924.0

Link to post
Share on other sites

Hey Scams,

If you have Rogers' Lite tier, then your speeds would be right on:

From Rogers' web site: (Link)

"Surf and email at speeds much faster than dial-up. Modem set-up of up to 384 Kbps download and 96 Kbps upload. "

You will have to check your bill or call them to find out what tier you have.

The reason it may say 30.91% of your hosts average is exactly that; the average of all Rogers users here is just higher than your speed.

But if that speed is what you are paying for, then there is no problem.

If you are paying for their higher speed tier, then you do have an issue.

Link to post
Share on other sites

1. My OS is Windows XP.

2. Service Provider is Rogers. Advertised speed 384 kbs.

3. Tweaking programs I already have installed TCPOptimizer.

My test results from http://www.dslreports.com/tweaks.  http://www.dslreports.com/tweakr/block:3a9664?service=cable&speed=384&os=winXP&via=normal

4. Speed against

https://testmy.net

:::.. Download Stats ..:::

Connection is:: 385 Kbps about 0.4 Mbps (tested with 579 kB)

Download Speed is:: 47 kB/s

Tested From:: https://testmy.net/ (server2)

Test Time:: Sun Nov 20 23:35:42 EST 2005

Bottom Line:: 7X faster than 56K 1MB download in 21.79 sec

Diagnosis: May need help : running at only 13.79 % of your hosts average (rogers.com)

Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-M9PCVRWYQ

:::.. Upload Stats ..:::

Connection is:: 100 Kbps about 0.1 Mbps (tested with 97 kB)

Upload Speed is:: 12 kB/s

Tested From:: https://testmy.net/ (server1)

Test Time:: Sun Nov 20 23:36:48 EST 2005

Bottom Line:: 2X faster than 56K 1MB upload in 85.33 sec

Diagnosis: May need help : running at only 31.55 % of your hosts average (rogers.com)

Validation Link:: https://testmy.net/stats/id-GDBF3H95C

http://nitro.ucsc.edu/

TCP/Web100 Network Diagnostic Tool v5.3.3d

click START to begin

Checking for Middleboxes . . . . . . . . . . . . . . . . . .  Done

running 10s outbound test (client to server) . . . . . 103.35Kb/s

running 10s inbound test (server to client) . . . . . . 384.29kb/s

Your PC is connected to a Cable/DSL modem

Information: The receive buffer should be 183.14 Kbytes to maximize throughput

click START to re-test

Another client is currently being served, your test will begin within 45 seconds

Checking for Middleboxes . . . . . . . . . . . . . . . . . .  Done

running 10s outbound test (client to server) . . . . . 103.36Kb/s

running 10s inbound test (server to client) . . . . . . 384.65kb/s

Your PC is connected to a Cable/DSL modem

Information: The receive buffer should be 182.78 Kbytes to maximize throughput

Tracert and Ping program

The current date is: Sun 11/20/2005

The current time is: 23:43:02.89

Microsoft Windows XP [Version 5.1.2600]

Pinging testmy.net [67.18.179.85] with 32 bytes of data:

Reply from 67.18.179.85: bytes=32 time=45ms TTL=51

Reply from 67.18.179.85: bytes=32 time=44ms TTL=51

Reply from 67.18.179.85: bytes=32 time=45ms TTL=51

Reply from 67.18.179.85: bytes=32 time=43ms TTL=50

Ping statistics for 67.18.179.85:

    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),

Approximate round trip times in milli-seconds:

    Minimum = 43ms, Maximum = 45ms, Average = 44ms

Ping Complete.

Tracing route to testmy.net [67.18.179.85]

over a maximum of 30 hops:

  1    6 ms    5 ms    8 ms  10.82.124.1

  2    6 ms    6 ms    6 ms  gw03.pr.phub.net.cable.rogers.com [66.185.91.57]

  3    6 ms    5 ms    5 ms  gw01.pr.phub.net.cable.rogers.com [66.185.80.113]

  4    7 ms    7 ms    12 ms  gw02.ym.phub.net.cable.rogers.com [66.185.81.178]

  5    6 ms    7 ms    7 ms  gw02.bloor.phub.net.cable.rogers.com [66.185.80.165]

  6    19 ms    17 ms    19 ms  igw01.chcrmk.phub.net.cable.rogers.com [66.185.81.190]

  7    20 ms    18 ms    17 ms  so-4-3-0.mpr1.ord7.us.above.net [64.124.11.21]

  8    18 ms    17 ms    17 ms  so-1-0-0.cr2.ord2.us.above.net [64.125.30.142]

  9    42 ms    43 ms    43 ms  so-5-1-0.cr2.dfw2.us.above.net [64.125.29.5]

10    43 ms    43 ms    49 ms  216.200.6.237.theplanet.com [216.200.6.237]

11  122 ms  223 ms    47 ms  vl32.dsr01.dllstx3.theplanet.com [70.85.127.61]

12    46 ms    46 ms    43 ms  vl42.dsr02.dllstx4.theplanet.com [70.85.127.91]

13    44 ms    48 ms    45 ms  gi1-0-2.car17.dllstx4.theplanet.com [67.18.116.85]

14    45 ms    43 ms    45 ms  85.67-18-179.reverse.theplanet.com [67.18.179.85]

Trace complete.

5. I'm not on a router.

6. Nothing was checked

7. It is in ethernet. Don't know how to check to see if I have the latest drivers for my NIC. I don't know how to set my NIC duplex mode to 10mb half duplex for Cable.

8. I will do that when I'm done this post.

9. Done.

10. Dont have ZoneAlarm firewall.

11. I have the firewall that came with windows.

12. Scaned with norton.

13. Done.

14. Done.

15. Not sure how to use Cablenut 4.08 and Vanburens cablenut settings version 7.

16. Not going to bother to make my own lol.

Hope this helps you guys help me.

Link to post
Share on other sites
×
×
  • Create New...