Jump to content
Sign in to follow this  
CA3LE

Actually having problems today with Cox.net

Recommended Posts

I've been running so good for so long... Here's my results today, https://testmy.net/stats/?&t=u&d=05192011&x=1&l=25&q=CA3LE

I always cross reference the competition when I have a chance.

ZhrsYDW.Ze0BkNo.png

https://testmy.net/stats/?&t=u&d=05192011&x=1&l=25&q=CA3LE

587.png

TestMy.net and DSLReports.com spotted the problem for sure. But not speedtest.net...

Server close to me...

1302070079.png

... or far away

1302061666.png

speedtest.net just didn't notice anything.

... and I'm definitely having an issue

post-2-0-67110300-1305748144_thumb.png

post-2-0-54557600-1305748399_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Curios,

What do you get from here http://speedtest.dal01.softlayer.com/downloads/test500.zip and here http://208.115.252.42/speedtest/test500.zip

The second one is on a 1000 Mbps connection, I'm not sure what the first one is on I just know it gets used a lot.

post-2-0-55155900-1305749196_thumb.png

First one was fast... pretty much off the bat. Second link fluctuated wildly at the start, dropped to about 600Kb/s the throttled up slowly, ending at about 5MB/s

post-2-0-78608100-1305749195_thumb.png post-2-0-96992300-1305749194_thumb.png

... I'm not worried about the problem, Cox usually takes care of it without customer intervention. I just wanted to mention this because I'm pretty sure that it's not just me...

Pull Cox Test History and display the last 500 or 1000 results and you'll quickly see what I'm saying ;)

post-2-0-43112400-1305749671_thumb.png

(see the dip at the beginning of the graph)

Do the same with another fast host like Comcast and you'll see that it's not as if this is a site-wide issue either.

post-2-0-56505700-1305749672_thumb.png

It's a routing issue I'm sure... I'm not seeing bad speeds everywhere, just lots of places :-P

(I'm secretly trying to teach you guys how to use this stuff :evil6: )

Share this post


Link to post
Share on other sites

your not alone lol

:::.. TriRan's Combined Test Results ..:::

Download Connection is:: 9893 Kbps about 9.89 Mbps (tested with 25 MB)

Download Speed is:: 1237 kB/s or 1.2 MB/s

Upload Connection is:: 5823 Kbps about 5.8 Mbps (tested with 2.9 MB)

Upload Speed is:: 728 kB/s

Tested From:: https://testmy.net (Dallas, TX USA)

Test Time:: 2011-05-18 15:08:24

Validation:: https://testmy.net/db/XBWQtuv.GIDO9Nf

User Agent:: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/534.24 (KHTML, like Gecko) Chrome/11.0.696.68 Safari/534.24 [!]

44789.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ca3le,

Did it recover for you yet? It's still off for me and I'm not using Cox. It should be around 11.5 Mbps.

:::.. Download Test Results ..:::

Download Connection is:: 7636 Kbps about 7.6 Mbps (tested with 12 MB)

Download Speed is:: 955 kB/s

Tested From:: https://testmy.net/ (Dallas, TX USA)

Validation Link:: https://testmy.net/db/mlBLD8Y

Test Time:: 2011-05-19 07:08:18

1MB Download in 1.07 Seconds - 1GB Download in ~18 Minutes - 133X faster than 56K

Tested from a 12 MB file and took 13.182 seconds to complete

Running at 140% of hosts average (sbcglobal.net)

User Agent:: Mozilla/5.0 (Macintosh; U; Intel Mac OS X 10_6_6; en-us) AppleWebKit

1303047908.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

:::.. Download Test Results ..:::

Download Connection is:: 16519 Kbps about 16.5 Mbps (tested with 50 MB)

Download Speed is:: 2065 kB/s or 2.1 MB/s

Tested From:: https://testmy.net/ (Dallas, TX USA)

Validation Link:: https://testmy.net/db/JXyz9j7

Test Time:: 2011-05-19 13:53:01

1MB Download in 0.5 Seconds - 1GB Download in ~9 Minutes - 288X faster than 56K

Tested from a 50 MB file and took 25.391 seconds to complete

Running at 97% of hosts average (cox.net)

User Agent:: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/534.24 (KHTML, like Gecko) Chrome/11.0.696.68 Safari/534.24 [!]

cox tech just left lol

:::.. Upload Test Results ..:::

Upload Connection is:: 5123 Kbps about 5.1 Mbps (tested with 5.8 MB)

Upload Speed is:: 640 kB/s

Tested From:: https://testmy.net/ (Dallas, TX USA)

Validation Link:: https://testmy.net/db/Uz4RIcs

Test Time:: 2011-05-19 13:54:46

1MB Upload in 1.6 Seconds - 1GB Upload in ~27 Minutes - 89X faster than 56K

Tested from a 6 MB file and took 9.567 seconds to complete

Running at 140% of hosts average (cox.net)

User Agent:: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/534.24 (KHTML, like Gecko) Chrome/11.0.696.68 Safari/534.24 [!]

upload isn't to terrible it's at least my advertised

Share this post


Link to post
Share on other sites

hmm. I still have a problem getting past 7 Mbps

:::.. Download Test Results ..:::

Download Connection is:: 7063 Kbps about 7.1 Mbps (tested with 12 MB)

Download Speed is:: 883 kB/s

Tested From:: https://testmy.net/ (Dallas, TX USA)

Validation Link:: https://testmy.net/db/XhEJI8t

Test Time:: 2011-05-20 07:05:31

1MB Download in 1.16 Seconds - 1GB Download in ~20 Minutes - 123X faster than 56K

Tested from a 12 MB file and took 14.253 seconds to complete

Running at 130% of hosts average (sbcglobal.net)

User Agent:: Mozilla/5.0 (Macintosh; U; Intel Mac OS X 10_6_6; en-us) AppleWebKit/533.20.25 (KHTML, like Gecko) Version/5.0.4 Safari/533.20.27 [!]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gotta be a routing issue,, Im not having any troubles comming from tampa FL

:::.. Download Test Results ..:::

Download Connection is:: 31633 Kbps about 31.6 Mbps (tested with 27 MB)

Download Speed is:: 3954 kB/s or 4 MB/s

Tested From:: https://testmy.net/ (Dallas, TX USA)

Validation Link:: https://testmy.net/db/3WxcPQz

Test Time:: 2011-05-22 14:13:34

1MB Download in 0.26 Seconds - 1GB Download in ~4 Minutes - 552X faster than 56K

Tested from a 27 MB file and took 7.16 seconds to complete

Running at 267% of hosts average (verizon.net)

User Agent:: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US) AppleWebKit/534.16 (KHTML, like Gecko) Chrome/10.0.648.205 Safari/534.16 [!]



Tracing route to testmy.net [174.120.187.140]

over a maximum of 30 hops:


  1    <1 ms    <1 ms    <1 ms  Westell9100EM.home [192.168.1.1]

  2 	6 ms 	7 ms 	7 ms  L100.TAMPFL-VFTTP-39.verizon-gni.net [72.64.153.1]

  3 	8 ms 	9 ms 	9 ms  G9-0-0-839.TAMPFL-LCR-08.verizon-gni.net [130.81.133.196]

  4    35 ms 	9 ms 	9 ms  so-6-1-0-0.TPA01-BB-RTR2.verizon-gni.net [130.81.29.242]

  5    40 ms    26 ms    27 ms  ge-1-0-0-0.ATL01-BB-RTR2.verizon-gni.net [130.81.17.48]

  6    40 ms    31 ms    30 ms  0.xe-8-1-0.BR3.ATL4.ALTER.NET [152.63.80.209]

  7    31 ms    33 ms    36 ms  te7-2-10G.ar2.atl2.gblx.net [64.208.110.245]

  8    48 ms    52 ms    51 ms  The-Planet-Dallas.TenGigabitEthernet6-2.ar5.DAL2.gblx.n[67.17.168.94]

  9    52 ms    49 ms    50 ms  te2-4.dsr01.dllstx3.networklayer.com [70.87.255.38]

 10 	*        *        * 	Request timed out.

 11    48 ms    48 ms    52 ms  a.ff.5746.static.theplanet.com [70.87.255.10]

 12    52 ms    49 ms    52 ms  8c.bb.78ae.static.theplanet.com [174.120.187.140

Trace complete.

Share this post


Link to post
Share on other sites

think mine is still a local issue

my connection still drops randomly although i can't check to see if its the DCC-ACK error or not because they have me using a cisco test modem atm which gets horrible levels i might add

Tracing route to testmy.net [174.120.187.140]
over a maximum of 30 hops:

1 19 ms 11 ms 7 ms 10.146.192.1
2 9 ms 8 ms 9 ms 68.2.8.17
3 12 ms 9 ms 29 ms 70.169.75.84
4 10 ms 19 ms 12 ms chnddsrj01-ae2.0.rd.ph.cox.net [70.169.76.229]
5 52 ms 22 ms 23 ms langbprj01-ae2.rd.la.cox.net [68.1.1.17]
6 32 ms 21 ms 34 ms xe-2-3-0.cr1.lax112.us.above.net [64.125.31.190]

7 51 ms 41 ms 41 ms xe-3-2-0.cr1.iah1.us.above.net [64.125.26.121]
8 47 ms 45 ms 45 ms xe-1-2-0.cr1.dfw2.us.above.net [64.125.26.129]
9 45 ms 104 ms 46 ms xe-1-1-0.er1.dfw2.us.above.net [64.125.26.210]
10 53 ms 49 ms 51 ms 64.125.199.94.t366.above.net [64.125.199.94]
11 45 ms 151 ms 47 ms te9-1.dsr01.dllstx3.networklayer.com [70.87.253.
6]
12 * * * Request timed out.
13 50 ms 47 ms 46 ms a.ff.5746.static.theplanet.com [70.87.255.10]
14 46 ms 46 ms 66 ms 8c.bb.78ae.static.theplanet.com [174.120.187.140
]

Trace complete.[/code]

Model: Cisco DPC3010

Vendor: Cisco

Hardware Revision: 1.0

Bootloader Revision: 2.3.0_R1

Current Software Revision: dpc3010-v302r12901-100630as-COX

Firmware Name: dpc3010-v302r12901-100630as-COX.bin

Firmware Build Time: Jun 30 2010 17:18:16

Cable Modem Status: Operational

Downstream Channels

Power Level Signal to Noise Ratio

Channel 1: -5.6 dBmv 36.7 dB

Channel 2: -5.4 dBmv 36.5 dB

Channel 3: -5.6 dBmv 36.5 dB

Channel 4: -5.9 dBmv 36.6 dB

Channel 5: 0.0 dBmv 0.0 dB

Channel 6: 0.0 dBmv 0.0 dB

Channel 7: 0.0 dBmv 0.0 dB

Channel 8: 0.0 dBmv 0.0 dB

Upstream Channels

Power Level

Channel 1: 41.2 dBmv

Channel 2: 0.0 dBmv

Channel 3: 0.0 dBmv

Channel 4: 0.0 dBmv

my SB6120 was getting -2 and -3 on the DS channels and like 42 exactly on the US channel

and finally my test from today US seems fine but my DS is terrible

emyShDF.LjX8cIq.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...