tamie77

New way to access ur CANOPY Web Page (SMART BRO-ken)

384 posts in this topic

umm question will the jitter and rssi rates affect my connection i mean in the past i can choose my color codes but now the 2 other color code i used to choose has no effect (no connectivity) i notice it has high rssi and jitter. thanks in advance

RSSI = Received Signal Strength Indicator  very explanatory.. the higher the better

Jitter = Small rapid variations in a waveform resulting from fluctuations in the voltage supply or mechanical vibrations or other sources such as signal...  the lower the better...

jitter  of 2 or 3 is ideal and RSSI of more than 600 is good.

mine has Jitter 2 and RSSI 545 and i got a constant 45-48 KB/s

Share this post


Link to post
Share on other sites

here is my connection ryt now.. but can sum1 help me..

i cant access my canopy now . .im using the 10.20.30.40 ip help..

<snip>

That has a link and is considered advertising! Use one of ours please!

Share this post


Link to post
Share on other sites

will this 10.20.30.40 thing and 169.254.3.3 this will allow me to access the canopy with vista OS?  so far dio ko na ma-access canopy ko e. may nkikita ako mga 10...ip at na aaccess ko ibang canopy pero yung sa akin di ko makita sa list.  sobrang bagal kasi ng connection this past few days at umaabot lang ng (50kbps)... di na nga me maka laro online kaso lag talaga... can anyone help?

btw, i followed every instruction here using the 10.20.30.40 and 169.254.3.3 at may nakikita me na canopy but not mine....pls pls pls.. i need help...

i tried calling smart tech supot at may tech dispatch na sila pero after 4days pa....biruin mo namang abala yan... so pls help... :cry2:

Please speak English only on this forum, thanks.  Please read the forum rules

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello there.. I finally manage to access my canopy.. the above guide didnt let me access my canopy.. so heres how I did..

On the Ip address, found in TCP/IP  just put 10.0.0.2 and then press tab so that subnet mask address will come automatically.. the click close.. after that, open the notepad that the smartbro technicians made and save there your smartbro log_in account.. then find the ip address that they have included then paste it to the address bar.. thats it.. binggo.. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

i tried the part 2 one and nothings happen :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:

i still get around 120-284kbps..can anyone help me..

Share this post


Link to post
Share on other sites

i tried the part 2 one and nothings happen :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:

i still get around 120-284Kbps..can anyone help me..

try checking the jitter level.. it should be atleast 4 or 3 ro more lesser.. if it is higher.. expect a slow connection.. you can only change it if you find a better color code with lesser jitter.. but I think changing the color code will lead to a canopy lock.. im not sure..

Share this post


Link to post
Share on other sites

try checking the jitter level.. it should be atleast 4 or 3 ro more lesser.. if it is higher.. expect a slow connection.. you can only change it if you find a better color code with lesser jitter.. but I think changing the color code will lead to a canopy lock.. im not sure..

ahh. Thats why.? By the way my jitter is around 5-7.

well thanks for replying now i know why is it that my speed won't increase :smitten: :smitten:..

is there any other way.?i tried using cfosspeed my speed increase a little bit from unstable 120-284kbps to stable 290kbps.. :smitten: :smitten: :smitten:

Share this post


Link to post
Share on other sites

ahh. Thats why.? By the way my jitter is around 5-7.

well thanks for replying now i know why is it that my speed won't increase :smitten: :smitten:..

is there any other way.?i tried using cfosspeed my speed increase a little bit from unstable 120-284Kbps to stable 290Kbps.. :smitten: :smitten: :smitten:

the best way I think is contact smartbro technicians and ask them if they could find a good base station for you and change the color code to be safe..

Share this post


Link to post
Share on other sites

the best way I think is contact smartbro technicians and ask them if they could find a good base station for you and change the color code to be safe..

well i scan my AP and the best color code in my area is the one that i'm currently using now...

my speed is ok. for now it reach 320Kbps on peak hours... I'm satisfied with this speed.. thanks again.. :smiley: :smiley:

<SNIP>

please just change the (dot) into period  :smiley: :smiley:

Can i ask another question.

Why is that i have a higher upload speed than my download speed.. but when i'm uploading it says 500kB/s. and i can upload a 100mb in 2mins..

EDIT out link

Share this post


Link to post
Share on other sites

well i scan my AP and the best color code in my area is the one that i'm currently using now...

my speed is ok. for now it reach 320Kbps on peak hours... I'm satisfied with this speed.. thanks again.. :smiley: :smiley:

http://www(dot)speedtest(dot)net/result/368139095.png

please just change the (dot) into period  :smiley: :smiley:

Can i ask another question.

Why is that i have a higher upload speed than my download speed.. but when i'm uploading it says 500kB/s. and i can upload a 100mb in 2mins..

wow.. hehe.. have you checked the settings in your canopy in Qos?.. is the upload set to very high.?? I dont know actually, and its weird.. by the way, if you move the antenna, thats the time the base station will change and the color code also will change.. depends, on how many smart base station you have in your place..

Share this post


Link to post
Share on other sites

wow.. hehe.. have you checked the settings in your canopy in Qos?.. is the upload set to very high.?? I dont know actually, and its weird.. by the way, if you move the antenna, thats the time the base station will change and the color code also will change.. depends, on how many smart base station you have in your place..

ahaha. maybe i'll try it next time. when i have time for it.

i'll post some screenshot tomorrow of my canopy settings. i'm to sleepy now. i need to get rest :smiley: :smiley:

Share this post


Link to post
Share on other sites

I can access my canopy no problem....just wonder exactly what you can and cannot tweak other than disabling the Nat...

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi Guys after doing some Experiment My speed went really really fast.

ahaha. Cguru kya bumagal speed ko ng 4 days kya pla 80kbps lang nkukuha ko. And now look at my new speed

From 320kbps to

share2-74CNUFGR5

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi Guys after doing some Experiment My speed went really really fast.

ahaha. Cguru kya bumagal speed ko ng 4 days kya pla 80Kbps lang nkukuha ko. And now look at my new speed

From 320Kbps to

share2-74CNUFGR5

What experiment did you do?

Have you tried testing your speed in the afternoon or evening??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Jash12per

I just turn my QOS to 6500downlink and 500uplink and apply coolbuster's Cablenut settings.and move my canopy to different direction which you have told to me. my jitter is now low and rss is higher compare to the past one.

well my speed is still unstable on morning til afternoon my speed is average of 360kbps but when 8pm comes i get 420-450kbps.. :smitten: :smitten: :smitten: :smitten:

By the way why is that my host is different. Its not smart broadband. it state that my host is 104.142 :undecided: :undecided: but  when i tried speed testing on speedtest.net it state smart broadband. sorry for OT....

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi guys .. i need help on my canopy... using smart bro... i enabled DHCP in the configuration...

now i cant access Canopy at all..

help me please... now i cant tweak my mac no more... hwaaaaaaaahhhhh :cry:

Share this post


Link to post
Share on other sites

my IP is starting to 192.xxxxxx

but when I copy and paste it to my web browser and press enter I cant connect to my canopy...

request timed out???

what should I do..plz help

Share this post


Link to post
Share on other sites

help plsss i still cant get the ip of my canopy..

when i tried arp -a ,,here's the result

172.17.37.19

172.17.37.20

172.17.37.21

i cant get any 10.xx.xx.xx

Share this post


Link to post
Share on other sites

guys i did all what the tutorial says but still i cant access my canopy...please help..

i can access my 169.254.1.1 but i forget my username  and psswprd wht to do help......pls

Share this post


Link to post
Share on other sites

mine's good too thanks to coolbuster's 20 step tweak..

before i did the tweak i accessed the canopy and set it to up 400 down 600 i still only get less than 400 kbps down maybe it removes any walls that hinders the canopy and the system itself... really cool

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now